RESEPTI

Riistapyörykät, riistakastike ja puolukkaa

Riistapyörykät riistakastikkeessa ja puolukalla on syksyinen ateria, joka vie ajatukset suomalaiseen metsään ja sen runsaisiin maku- ja raaka-ainetarjontaan. Tämä resepti hyödyntää riistan luontaisen täyteläisen maun ja yhdistää sen hienostuneeseen riistakastikkeeseen. Puolukka tuo tarvittavaa hapokkuutta ja makeutta, tasapainottaen riistapyöryköiden ja kastikkeen rikkaat maut.

Resepti

10 ANNOSTA

1. Riistapyörykkä

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö160°C
Kosteus10 %
Aika12 min

2. Lagerblad tuote

Riistapyörykkä1.3 kg

3. Riistakastike

Riistaliemi7 dl
Kuohukerma3 dl
Ruskea kastikepohja150 g

Mittaa liemi ja kastikepohja. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen. Lisää kerma.


4. Paahdetut juurekset

Rypsiöljy1 dl
Suola10 g
Lanttu150 g
Palsternakka150 g
Juuriselleri200 g
Porkkana500 g
Siikli peruna800 g
Pakaste puolukka400 g
Kidesokeri200 g

Lohko juurekset, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Pyörittele puolukat sokerissa ja anna maustua hetken aikaa.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote4045 Riistapyörykkä 16 g
Kypsä, pakaste.n. 375 kpl x 16 g = 6 kgSaksanhirvenliha 32 %, sianliha 30 %, peruna, KANANMUNA, sipuli, vesi, perunakuitu, suola, stabilointiaine (E450), mausteet (katajanmarja, valko-, mauste-, cayenne- ja mustapippuri, rosmariini, timjami, muskottipähkinä, kaneli, neilikka, korianteri, juustokumina, kurkuma, sarviapila, fenkoli, inkivääri, chili, oregano, valkosipuli), rapsiöljy. Lihapitoisuus 62 %.
Tarkista lihan alkuperämaa pakkauksesta.
liftUp img

Piirakka on kesän varmin valinta!

Kesä on juhlan, yhdessäolon ja hyvän ruoan aikaa, ja mikä olisikaan helpompi tapa kruunata tarjoilu kuin valmiit, reilulla täytteellä leivotut piirakat. Lagerblad Foodsin wanhanajan lihapiirakka, lohipiirakka ja kaalipiirakka sekä kätevät pyöreät lohi- ja lihapiiraat sopivat loistavasti niin brunssipöytään, juhlakattaukseen kuin tapahtumatarjoiluun. Täyteläiset maut, mehevä taikina ja helppo käyttö tekevät näistä piiraista kesän luottotarjottavat.