Mittaa ohra kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä, anna liota n. 1 h. Valuta ohrat ja kaada kattilaan yhdessä lihaliemen ja punajuurimehun kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kunnes ohrat ovat kypsiä.
Viimeistele sekoittamalla joukkoon voinokare.
Tarjoile paistettujen kauden sienten ja murennetun sinihomejuuston kanssa. Viimeistele ruohosipulilla.
Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.