Mittaa ohra kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä, anna liota n. 1 h. Valuta ohrat ja kaada kattilaan yhdessä lihaliemen ja punajuurimehun kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kunnes ohrat ovat kypsiä.
Viimeistele sekoittamalla joukkoon voinokare.
Tarjoile paistettujen kauden sienten ja murennetun sinihomejuuston kanssa. Viimeistele ruohosipulilla.
Kesä on juhlan, yhdessäolon ja hyvän ruoan aikaa, ja mikä olisikaan helpompi tapa kruunata tarjoilu kuin valmiit, reilulla täytteellä leivotut piirakat. Lagerblad Foodsin wanhanajan lihapiirakka, lohipiirakka ja kaalipiirakka sekä kätevät pyöreät lohi- ja lihapiiraat sopivat loistavasti niin brunssipöytään, juhlakattaukseen kuin tapahtumatarjoiluun. Täyteläiset maut, mehevä taikina ja helppo käyttö tekevät näistä piiraista kesän luottotarjottavat.