RESEPTI

Muikkupihvi ja tilli-kananmunakastiketta

Tässä reseptissä muikkupihvi saa seurakseen raikkaan tilli-kananmunakastikkeen, luoden yhteen sopivan ja maittavan kalalautasen. Muikkupihvi on herkullinen ja täynnä makua, joka saa lisäpotkua tillin ja kananmunan yhdistelmästä. Koko ateria on helppo ja nopea valmistaa.

Gluteeniton

Resepti

10 ANNOSTA

1. Muikkupihvi

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö160°C
Kosteus10 %
Aika14 min.

2. Ainekset

Muikkupihvi 1.2 kg

Muikkupihvejä 3 kpl / hlö.

Lämmitä ohjeen mukaan.


3. Tilli-munakastike

Vaalea kastikepohja 200 g
Vettä4 dl
Kuohu laktoositon1 dl
Keitettyjä kananmunia5 kpl
Leikattua tilliä30 g
Valkopippuria
Muskottipähkinää

Laita vaalea kastikepohja, vesi ja kuohu kattilaan. Kiehauta sekoittaen. Lisää kananmuna ja tilli. Mausta.


4. Tillikurkku

Siivutettua kurkkua300 g
Sitruunavinegretteä0.5 dl
Leikattua tilliä20 g
Suolaa
Sokeria

Mausta kurkkusiivut sitruunavinegretillä, tillillä, suolalla ja sokerilla. Anna maustua hetken aikaa.


5. Lisäkkeet

Perunamuusia
Reseptissä käytetty Lagerblad tuote8232 Muikkupihvi 40 g
Kypsä, pakaste.n. 140 kpl x 40 g = 5,6 kgMUIKKU 54 % (Coregonus albula, pyydetty nuotalla tai troolilla Saimaalta), peruna, KANAMUNA, perunahiutale, rapsiöljy, laktoositon KERMA (KERMA, vesi, muunnetut tärkkelykset), laktoositon VOI (KERMA, suola), vesi, tilli, suola, mauste-, musta- ja valkopippuri.
liftUp img

Piirakka on kesän varmin valinta!

Kesä on juhlan, yhdessäolon ja hyvän ruoan aikaa, ja mikä olisikaan helpompi tapa kruunata tarjoilu kuin valmiit, reilulla täytteellä leivotut piirakat. Lagerblad Foodsin wanhanajan lihapiirakka, lohipiirakka ja kaalipiirakka sekä kätevät pyöreät lohi- ja lihapiiraat sopivat loistavasti niin brunssipöytään, juhlakattaukseen kuin tapahtumatarjoiluun. Täyteläiset maut, mehevä taikina ja helppo käyttö tekevät näistä piiraista kesän luottotarjottavat.