RESEPTI

Muikkukappelileipä

Muikkuleipä uppomunalla, friteeratulla kapriksella ja crème fraîche-hunajakastikkeella on luksusversio perinteisestä suomalaisesta välipalasta. Tämä resepti vie muikkuleivän uudelle tasolle yhdistämällä makean ja suolaisen maut friteerattujen kapristen räjähtävällä aromilla ja uppomunan samettisella koostumuksella. Crème fraîche-hunajakastike viimeistelee aterian tuoden siihen kermaisen makean loppusilauksen.

Resepti

10 ANNOSTA

1. Paistettu muikku

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö180°C
Kosteus0 %
Aika12 min

2. Muikut

Lagerblad Foods paistettu muikku 30 kpl

Lämmitä ohjeen mukaisesti.


3. Friteerattu kapris

Valutettu kapris200 g
Friteerausöljy

Laita kaprikset valumaan. Kuumenna öljy 180 asteiseksi ja friteeraa kaprikset varoen kuumassa öljyssä rapeaksi. Nosta paperin päälle valumaan.


4. Uppomuna

Kananmuna10 kpl

5. Keitinvesi uppomunalle

Vesi1.5 l
Etikka1.5 dl
Suola5 g

Riko kananmuna varovasti kuppiin ja kumoa nopeasti poreilevaan veteen. Kypsennä poreilevassa vedessä neljä minuuttia ja jäähdytä.


6. Hunaja-dijonsinappi- crème fraîche

Crème fraîche500 g
Hunaja-dijonsinappi 50 g
Suolaa

Sekoita crème fraîche, sinappi ja suola keskenään. Laita kylmään maustumaan hetkeksi. Kuumenna muikkuja 200 asteisessa uunissa 12-14 minuuttia.


7. Leipä

Juureen tehtyä leipää10 siivu
Meijerivoita

Voitele leivät huoneenlämpöisellä voilla ja paahda 200 asteisessa uunissa noin viiden minuutin ajan. Levitä crème fraîche paahdetuille leiville, nosta rapeat muikut ja uppomuna päälle. Mausta suolalla, rapeilla kapriksilla ja ruohosipulilla. Viimeistele ruskistetulla voilla.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote8203 Paistettu muikku
Kypsä, pakaste.3,5 kgMUIKKU 98 % (Coregonus albula, pyydetty nuotalla tai troolilla Saimaalta), RUISJAUHO, valkopippuri, suola, rapsiöljy, laktoositon VOI (KERMA, suola).
liftUp img

Itämeripäivä 28.8.2025

Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.