Muikkuleipä uppomunalla, friteeratulla kapriksella ja crème fraîche-hunajakastikkeella on luksusversio perinteisestä suomalaisesta välipalasta. Tämä resepti vie muikkuleivän uudelle tasolle yhdistämällä makean ja suolaisen maut friteerattujen kapristen räjähtävällä aromilla ja uppomunan samettisella koostumuksella. Crème fraîche-hunajakastike viimeistelee aterian tuoden siihen kermaisen makean loppusilauksen.
Lämmitä ohjeen mukaisesti.
Laita kaprikset valumaan. Kuumenna öljy 180 asteiseksi ja friteeraa kaprikset varoen kuumassa öljyssä rapeaksi. Nosta paperin päälle valumaan.
Riko kananmuna varovasti kuppiin ja kumoa nopeasti poreilevaan veteen. Kypsennä poreilevassa vedessä neljä minuuttia ja jäähdytä.
Sekoita crème fraîche, sinappi ja suola keskenään. Laita kylmään maustumaan hetkeksi. Kuumenna muikkuja 200 asteisessa uunissa 12-14 minuuttia.
Voitele leivät huoneenlämpöisellä voilla ja paahda 200 asteisessa uunissa noin viiden minuutin ajan. Levitä crème fraîche paahdetuille leiville, nosta rapeat muikut ja uppomuna päälle. Mausta suolalla, rapeilla kapriksilla ja ruohosipulilla. Viimeistele ruskistetulla voilla.
Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.