RESEPTI

Särkipihvit muhennetulla purjolla ja pariloidulla palsternakalla

Laktoositon

Resepti

10 ANNOSTA

1. Särkipihvi ruisjauhotuksella

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö160°C
Kosteus0 %
Aika16 min

2. Lagerblad tuote

Särkipihvi ruisjauhotuksella20 kpl

3. Muhennettu purjo

Purjoa suikaloituna2 kg
Kanalientä5 dl
Kuohukermaa6 dl
Voita50 g
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Sulata voi laakeassa kattilassa. Lisää suikaloitu purjo vähitellen joukkoon ja kuullota miedolla lämmöllä.


Kun purjo on alkanut pehmetä, lisää joukkoon kanaliemi ja kuohukerma. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi muhennokseksi, mausta suolalla ja mustapippurilla.


4. Pariloitu palsternakka

Varhaispalsternakkaa kuoritunna ja halkaistuna5 kpl
Kanalientä1 l
Sitruunamehua4 rkl
Tuoretta timjamia1 oksa
Valkosipulinkynsi1 kpl
Oliiviöljyä
Suolaa maustamiseen

Yhdistä mausteet kanaliemeen ja nosta hellalle kuumenemaan. Kun liemi alkaa poreilemaan, lisää joukkoon halkaistut palsternakat.


Hauduta palsternakkoja liemessä hiljalleen lähes kypsiksi. Nosta palsternakat liinan päälle valumaan ja jäähtymään.


Voitele pinnat oliiviöljyllä ja pariloi raitapannulla kuumiksi. Mausta suolalla ja tarjoile.


Lisää halutessasi myös voissa paahdettuja saaristolaisleivän muruja.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote8219 Särkipihvi ruisjauhotuksella 70 g
Kypsä, pakaste.n. 80 kpl x 70 g = 5,6 kgSÄRKI 52 % (Rutilus rutilus, pyydetty Suomesta), peruna, korppujauho (VEHNÄJAUHO, hiiva), rapsiöljy, laktoositon KERMA (KERMA, vesi, muunnetut tärkkelykset), KANANMUNA, sipuli, RUISJAUHO, tilli, suola, musta-, valko- ja maustepippuri.
liftUp img

Piirakka on kesän varmin valinta!

Kesä on juhlan, yhdessäolon ja hyvän ruoan aikaa, ja mikä olisikaan helpompi tapa kruunata tarjoilu kuin valmiit, reilulla täytteellä leivotut piirakat. Lagerblad Foodsin wanhanajan lihapiirakka, lohipiirakka ja kaalipiirakka sekä kätevät pyöreät lohi- ja lihapiiraat sopivat loistavasti niin brunssipöytään, juhlakattaukseen kuin tapahtumatarjoiluun. Täyteläiset maut, mehevä taikina ja helppo käyttö tekevät näistä piiraista kesän luottotarjottavat.