Sulata voi laakeassa kattilassa. Lisää suikaloitu purjo vähitellen joukkoon ja kuullota miedolla lämmöllä.
Kun purjo on alkanut pehmetä, lisää joukkoon kanaliemi ja kuohukerma. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi muhennokseksi, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Yhdistä mausteet kanaliemeen ja nosta hellalle kuumenemaan. Kun liemi alkaa poreilemaan, lisää joukkoon halkaistut palsternakat.
Hauduta palsternakkoja liemessä hiljalleen lähes kypsiksi. Nosta palsternakat liinan päälle valumaan ja jäähtymään.
Voitele pinnat oliiviöljyllä ja pariloi raitapannulla kuumiksi. Mausta suolalla ja tarjoile.
Lisää halutessasi myös voissa paahdettuja saaristolaisleivän muruja.
Kesä on juhlan, yhdessäolon ja hyvän ruoan aikaa, ja mikä olisikaan helpompi tapa kruunata tarjoilu kuin valmiit, reilulla täytteellä leivotut piirakat. Lagerblad Foodsin wanhanajan lihapiirakka, lohipiirakka ja kaalipiirakka sekä kätevät pyöreät lohi- ja lihapiiraat sopivat loistavasti niin brunssipöytään, juhlakattaukseen kuin tapahtumatarjoiluun. Täyteläiset maut, mehevä taikina ja helppo käyttö tekevät näistä piiraista kesän luottotarjottavat.