Sulata voi laakeassa kattilassa. Lisää suikaloitu purjo vähitellen joukkoon ja kuullota miedolla lämmöllä.
Kun purjo on alkanut pehmetä, lisää joukkoon kanaliemi ja kuohukerma. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi muhennokseksi, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Yhdistä mausteet kanaliemeen ja nosta hellalle kuumenemaan. Kun liemi alkaa poreilemaan, lisää joukkoon halkaistut palsternakat.
Hauduta palsternakkoja liemessä hiljalleen lähes kypsiksi. Nosta palsternakat liinan päälle valumaan ja jäähtymään.
Voitele pinnat oliiviöljyllä ja pariloi raitapannulla kuumiksi. Mausta suolalla ja tarjoile.
Lisää halutessasi myös voissa paahdettuja saaristolaisleivän muruja.
Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.