Mittaa aineet kattilaan, keitä kunnes sokeri on sulanut täysin. Jäähdytä.
Laita sipulit astiaan ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä kylmässä yön yli.
Lämmitä vesi astiaan, lisää hiiva ja anna aktivoitua 5 min. Lisää sekoittaen muut aineet joukkoon, peitä kelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä muutama tunti. Leikkaa taikina paloiksi ja kaulitse runsaassa jauhossa. Paista kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä kypsiksi.
Vinkki:
Tarjoile korianterijogurtin ja nopeasti pannulla paistetun mangoldin kanssa.
Kesä on juhlan, yhdessäolon ja hyvän ruoan aikaa, ja mikä olisikaan helpompi tapa kruunata tarjoilu kuin valmiit, reilulla täytteellä leivotut piirakat. Lagerblad Foodsin wanhanajan lihapiirakka, lohipiirakka ja kaalipiirakka sekä kätevät pyöreät lohi- ja lihapiiraat sopivat loistavasti niin brunssipöytään, juhlakattaukseen kuin tapahtumatarjoiluun. Täyteläiset maut, mehevä taikina ja helppo käyttö tekevät näistä piiraista kesän luottotarjottavat.