Lämmitä ohjeen mukaan.
Fenkolin valmistus:
Puhdista fenkolit, leikkaa varret poikki ja halkaise. Ripottele fenkolin leikatulle pinnalle hieman sokeria ja paista paistinpannulla voissa ruskeaksi. Mausta suolalla ja kypsennä 160°C uunissa kypsiksi.
Valkosipuli perunakiekon valmistus:
Leikkaa perunasta paksuhkoja (3 – 4 cm) viipaleita. Paahda valkosipulin kynsiä hetki paistinpannulla runsaassa öljyssä. Lisää paistinpannulle perunaviipaleet sekä voi, paista miedolla lämmöllä kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja kypsennä 160°C uunissa kypsiksi. Tarjoa paahtuneet valkosipulin kynnet lisukkeena.
Leikkaa lehtipersilja, basilika ja valkosipuli karkeaksi rouheeksi. Laita kulhoon, lisää ripaus suolaa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rypsiöljy hiljalleen koko ajan sekoittaen, soseuta hyvin.
Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.