RESEPTI

Lammaspyörykät,tabbouleh-salaatti ja tsatsiki

Resepti

10 ANNOSTA

1. Lammaspyörykkä

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö160°C
Kosteus10 %
Aika12 min

2.

Lammaspyörykkä 16g1.2 kg

3. Tsatsikikastike

Maustamatonta jugurttia 500 g
Kurkkua kuorittuna100 g
Valkosipulia3 kynttä
Sitruunan mehu1 kpl
Suolaa ja mustapippuria

Raasta kurkku ja valuta enimmät vedet pois harsoliinan päällä siivilässä. Kaada astiaan jugurtti, lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja valutettu kurkkuraaste. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippuri rouheella. Anna tekeytyä kylmässä mielellään yön yli.


4. Tabbouleh-salaatti

Couscous140 g
Kasvisliemi6 dl
Punainen ja keltainen tomaatti kuutioituna200 g
Varhaissipuli hienonnettuna100 g
Tuore minttu hienonnettuna20 g
Persilja hienonnettuna30 g
Sitruunan mehu ja raastettu kuori1 kpl
Oliiviöljy3 rkl
Kirveliä

Mittaa couscous astiaan, kaada kiehuva kasvisliemi päälle ja peitä kannella. Anna tekeytyä n 6 min ja jäähdytä.


 


Sekoita tomaatit, varhaissipuli, tuore minttu ja persilja, sitruunan mehu ja kuori sekä oliiviöljy jäähtyneeseen couscousiin, mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele kirvelillä.


 


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote8014 Lammaspyörykkä 16 g
Kypsä, pakaste.n. 375 kpl x 16 g = 6,0 kgLampaanliha 61 %, peruna, KANANMUNA, sipuli, vesi, perunakuitu, suola, stabilointiaine (E450), mausteet (kurkuma, korianteri, juustokumina, inkivääri, mauste-, musta-, valko- ja cayennepippuri, neilikka, timjami, minttu, chili), rapsiöljy.
Tarkista lihan alkuperämaa pakkauksesta.
liftUp img

PÄÄSIÄINEN ON KEVÄÄN TÄRKEIN RUOKASESONKI!

Lammas kuuluu pääsiäisen perinneruokiin. Herkulliset lammaspyörykkämme ja -pullamme ovat kätevä vaihtoehto lounaalla. Täyteläiset valkosipuli-yrttivoilla täytetyt lammaspihvimme toimivat myös iltamenuissa.