RESEPTI

Lihapullat al forno

Lihapulla al forno on houkutteleva italialainen ruokalaji, joka yhdistää mehevät lihapullat, pastan ja herkullisen tomaattikastikkeen uunissa paistettuna. Tämä herkku saa aikaan täydellisen yhdistelmän lihan, juuston ja tomaatin maun, kun se gratinoituu kullanruskeaksi uunissa.

Resepti

10 ANNOSTA

1. Lihapyörykkä

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö160°C
Kosteus10 %
Aika10 min

2. Al forno

Lasagnette500 g
Pakastepinaatti400 g
Lagerblad lihapyörykkä 8 g600 g
Juustokastike6 dl

Voit tehdä reseptin myös kasvisversiona. Korvaa lihapyörykkä seuraavalla tuotteella: Lagerbladin mausteinen vegenappi 8g, tuotenumero 4060


3. Kastike

Tomaattikastike1 kg
Tomaattimehu5 dl
Basilikapyre20 g
Valkosipulipyre30 g
Sokeri10 g
Suola5 g
Rouhittua mustapippuri1 g

Sekoita kastikeainekset keskenään. Sekoita lasagnette, pinaatti, lihapyörykät ja kylmä kastike keskenään. Nosta ainekset voideltuun uunivuokaan ja valele juustokastiketta päälle. Paista 160 asteessa noin tunti. Anna vetäytyä 15 minuuttia.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote6031 Lihapyörykkä 8 g
Kypsä, pakaste.n. 750 kpl x 8 g = 6,0 kgNaudanliha 31 %, sianliha 30 %, peruna, sipuli, KANANMUNA, vesi, perunakuitu, suola, stabilointiaine (E450), mausteet (musta- valko- ja cayennepippuri, chili, valkosipuli, juustokumina, oregano, korianteri, kurkuma, sarviapila, fenkoli, inkivääri), rapsiöljy. Lihapitoisuus 61 %.
Tarkista lihan alkuperämaa pakkauksesta.
liftUp img

PÄÄSIÄINEN ON KEVÄÄN TÄRKEIN RUOKASESONKI!

Lammas kuuluu pääsiäisen perinneruokiin. Herkulliset lammaspyörykkämme ja -pullamme ovat kätevä vaihtoehto lounaalla. Täyteläiset valkosipuli-yrttivoilla täytetyt lammaspihvimme toimivat myös iltamenuissa.