Pasta italialaisesta lihapullasta on herkullinen pastaruoka, joka yhdistää al dente -keitetyn pastan, vihreän parsan, mehukkaan tomaattikastikkeen ja parmesaanijuuston täydelliseksi makuyhdistelmäksi. Tämä annos tarjoaa perinteisen italialaisen maun, joka vie sinut suoraan Italiaan asti.
Kuori parsa, laita vesi kiehumaan ja mausta suolalla. Varaa astiaan jäävettä. Nosta kuoritut parsat kiehuvaan veteen ja keitä n. 2 min, nosta jääveteen. Kun parsat ovat jäähtyneet nosta lävikköön valumaan. Laita kattilaan tilkka oliiviöljyä, kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon tomaattikastike ja italialaiset lihapyörykät, anna hautua hiljalleen. Halkaise kirsikkatomaatit, leikkaa parsa pieniksi pätkiksi. Keitä pasta suolavedessä paketin ohjeen mukaan melkein kypsäksi. Valuta pasta (säästä tilkka keitinvettä). Yhdistä lihapullakastike pastan joukkoon, lisää parsa ja kirsikkatomaatit (ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä)
Tarjoilu:
Nostele pasta lautaselle, viimeistele rucolasalaatilla ja parmesan lastuilla.
Lammas kuuluu pääsiäisen perinneruokiin. Herkulliset lammaspyörykkämme ja -pullamme ovat kätevä vaihtoehto lounaalla. Täyteläiset valkosipuli-yrttivoilla täytetyt lammaspihvimme toimivat myös iltamenuissa.