Lämmitä ohjeen mukaan.
Huuhtele suurimot kylmällä vedellä lävikössä. Kaada kattilaan ja lisää joukkoon kasvisliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä. Kun suurimot ovat alkaneet kypsyä, lisää joukkoon 4 dl punajuurilientä. Anna hautua kannen alla kypsäksi. Viimeistele lopulla punajuurimehulla ja sekoita joukkoon voi. Mausta suolalla. Tarjoile paistettujen sienten ja juuresten kanssa.
Kastikkeena voit kokeilla piparjuurella maustettua ranskankermaa tai punaviinikastiketta.
Kesä on juhlan, yhdessäolon ja hyvän ruoan aikaa, ja mikä olisikaan helpompi tapa kruunata tarjoilu kuin valmiit, reilulla täytteellä leivotut piirakat. Lagerblad Foodsin wanhanajan lihapiirakka, lohipiirakka ja kaalipiirakka sekä kätevät pyöreät lohi- ja lihapiiraat sopivat loistavasti niin brunssipöytään, juhlakattaukseen kuin tapahtumatarjoiluun. Täyteläiset maut, mehevä taikina ja helppo käyttö tekevät näistä piiraista kesän luottotarjottavat.