RESEPTI

Falafelpuikko hodari valkosipulijugurtilla ja punasipulilla

Resepti

10 ANNOSTA

1. Falafelpuikko

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö180°C
Kosteus0
Aika14 min.

2. Ainekset

Falafelpuikkoja10 kpl

Hodarisämpylöitä ja rapeaa salaattia.


3. Jugurttikastike

Turkkilaista jugurttia valutettuna500 g
Valkosipulia hienonnettuna 12 g

Sekoita kulhossa keskenään, mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Anna tekeytyä kylmässä yön yli.


4. Punasipulin liemi

Väkiviinaetikkaa1 dl
Hienosokeria2 dl
Vettä3 dl
Punasipulia viipaloituna300 g

Mittaa väkiviinaetikka, sokeri ja vesi kattilaan ja anna kiehua, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä kylmässä.

Kaada punasipuliviipaleet liemeen ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote4061 Falafelpuikko 65 g
Kypsä, pakaste.n. 83 kpl x 65 g = 5,4 kgKikherne 70 %, rapsiöljy, sipuli, riisijauho, persilja, korianteri, suola, valkosipuli, kumina, nostatusaine (ruokasooda/E500ii).
liftUp img

Piirakka on kesän varmin valinta!

Kesä on juhlan, yhdessäolon ja hyvän ruoan aikaa, ja mikä olisikaan helpompi tapa kruunata tarjoilu kuin valmiit, reilulla täytteellä leivotut piirakat. Lagerblad Foodsin wanhanajan lihapiirakka, lohipiirakka ja kaalipiirakka sekä kätevät pyöreät lohi- ja lihapiiraat sopivat loistavasti niin brunssipöytään, juhlakattaukseen kuin tapahtumatarjoiluun. Täyteläiset maut, mehevä taikina ja helppo käyttö tekevät näistä piiraista kesän luottotarjottavat.