RESEPTI

Possu-nautapyöryköitä, omena-currykastiketta ja paistettua polentaa

Laktoositon
Gluteeniton

Resepti

10 ANNOSTA

1. Lihapyörykkä

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö160°C
Kosteus10 %
Aika16 min.

2. Lagerblad tuote

Lihapyöryköitä1.5 kg

Valmista ohjeen mukaan.


3. Polenta

Valmista kanalientä1 l
Polenta ryynejä250 g
Suolaa1 tl
Tuoretta timjamia hienonnettuna2 rkl
Valkosipulia hienonnettuna2 kpl
Meijerivoita paistamiseen

Kuumenna kanaliemi ja lisää joukkoon mausteet. Kaada joukkoon polenta ryynit koko ajan vispilällä sekoittaen ja kypsennä paketin ohjeiden mukaan.


Vuoraa metallivuoka tuorekelmulla kauttaaltaan ja kaada vuokaan hieman jäähtynyt polenta. Kopistele vuokaa pöytää vasten, jotta saat polennan tasaiseksi pinnaltaan.


Nosta vuoka jääkaappiin ja anna tekeytyä vuorokauden ajan. Kumoa vuoka pöydälle, poista kelmu ja leikkaa annospaloiksi. Paista annospaloja paistinpannulla voissa kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.


Kuumenna paloja 160C uunissa lämpimiksi ennen tarjoilua.


4. Omena-currykastike

Valmista kanalientä8 dl
Kuohukermaa4 dl
Meijerivoita70 g
Vehnäjauhoja70 g
Curryjauhetta2 rkl
Suolaa
Pakastettuja omenakuutioita150 g

Sulata voi kattilassa ja lisää curryjauhe. Kuullota hetki, jotta maut irtoavat. Sekoita joukkoon vehnäjauho vispilällä sekoittaen. Kaada vähitellen joukkoon kuumennettua kanalientä samalla koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min.


Lisää joukkoon kuohukerma ja anna kiehua hiljalleen n. 15 min.


Kaada joukkoon omenakuutiot ja kuumenna (älä anna keittyä jotta omenat eivät hajoa).


Tarjoile lisukkeena esimerkiksi paistettua brokkoliinia ja lehtipinaattia.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote6025 Lihapyörykkä 30 g
Kypsä, pakaste.n. 200 kpl x 30 g = 6,0 kgSianliha 39 %, naudanliha 19 %, peruna, sipuli, KANANMUNA, vesi, perunakuitu, suola, mausteet (musta-, mauste-, valko- ja cayennepippuri, korianteri, kurkuma, sarviapila, juustokumina, fenkoli, inkivääri, chili, oregano, valkosipuli), stabilointiaine (E450), väri (E150c), rapsiöljy. Lihapitoisuus 58 %.
Tarkista lihan alkuperämaa pakkauksesta.
liftUp img

Itämeripäivä 28.8.2025

Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.