Valmista ohjeen mukaan.
Kuumenna kanaliemi ja lisää joukkoon mausteet. Kaada joukkoon polenta ryynit koko ajan vispilällä sekoittaen ja kypsennä paketin ohjeiden mukaan.
Vuoraa metallivuoka tuorekelmulla kauttaaltaan ja kaada vuokaan hieman jäähtynyt polenta. Kopistele vuokaa pöytää vasten, jotta saat polennan tasaiseksi pinnaltaan.
Nosta vuoka jääkaappiin ja anna tekeytyä vuorokauden ajan. Kumoa vuoka pöydälle, poista kelmu ja leikkaa annospaloiksi. Paista annospaloja paistinpannulla voissa kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
Kuumenna paloja 160C uunissa lämpimiksi ennen tarjoilua.
Sulata voi kattilassa ja lisää curryjauhe. Kuullota hetki, jotta maut irtoavat. Sekoita joukkoon vehnäjauho vispilällä sekoittaen. Kaada vähitellen joukkoon kuumennettua kanalientä samalla koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min.
Lisää joukkoon kuohukerma ja anna kiehua hiljalleen n. 15 min.
Kaada joukkoon omenakuutiot ja kuumenna (älä anna keittyä jotta omenat eivät hajoa).
Tarjoile lisukkeena esimerkiksi paistettua brokkoliinia ja lehtipinaattia.
Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.