RESEPTI

Neljän pippurin lihapullat, hasselbackan perunat ja pippurikastiketta 

Laktoositon

Resepti

10 ANNOSTA

1. Neljän pippurin lihapyörykkä

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö160°C
Kosteus10 %
Aika16 min

2. Ainekset

Neljän pippurin lihapyörykkä1.5 kg
Valmista pippurikastiketta

3. Hasselbackan perunat

Keskikokoisia perunoita kuorittuna20 kpl
Voita sulatettuna100 g
Korppujauhoja
Suolaa maustamiseen

Leikkaa perunoista pohjasta viipale. Käännä leikkuulaudalle leikkauspinta alaspäin.


Laita perunan viereen esim. puukauhan varsi ja leikkaa perunoihin viillot niin, että niin että ne jäävät pohjaosaan kiinni.


Nosta perunat voideltuun uunivuokaan. Valele voisulalla ja mausta suolalla.


Laita perunat esilämmitettyyn 160°C uuniin, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Valele uudelleen voisulalla ja ripottele päälle korppujauhoja. Nosta lämpöä ja paista kunnes perunat saavat rapean ja kauniin pinnan.


4. Pekonipavut

Tuoreita tarhapapuja600 g
Pekonia viipaleina10 kpl

Leikkaa pavuista kova kanta pois. Kiehauta papuja suolalla maustetussa vedessä n. 4min ja nosta sitten suoraan jääveteen, jotta kypsyminen pysähtyy. Nosta lävikköön ja valuta hyvin.


Kääri nippu papuja pekoniin ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle.


Paista esilämmitetyssä 160°C uunissa kunnes pekoni rapeutuu päältä.


Lisänä kuvassa näkyvää höyrytettyä broccolinia.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote8031 Neljän pippurin lihapyörykkä 30 g
Kypsä, pakaste.n. 200 kpl x 30 g = 6,0 kgNaudanliha 35 %, sianliha 35 %, KANANMUNA, sipuli, laktoositon KERMA [KERMA, stabilointiaine (E407)], korppujauho (VEHNÄJAUHO, hiiva), vesi, suola, pippurit 0,5 % (musta-, rose,- viher- ja cayenne), rapsiöljy. Lihapitoisuus 70 %.
Tarkista lihan alkuperämaa pakkauksesta.
liftUp img

Täydellinen valinta kaikille lihapullien ystäville

Vastataksemme naudanlihan saatavuusongelmiin ja kohoaviin hintoihin olemme tuoneet markkinoille modernin sika-nauta lihapullan, jossa korostuu laadukkaan suomalaisen sianlihan mehevyys ja maku.