Leikkaa perunoista pohjasta viipale. Käännä leikkuulaudalle leikkauspinta alaspäin.
Laita perunan viereen esim. puukauhan varsi ja leikkaa perunoihin viillot niin, että niin että ne jäävät pohjaosaan kiinni.
Nosta perunat voideltuun uunivuokaan. Valele voisulalla ja mausta suolalla.
Laita perunat esilämmitettyyn 160°C uuniin, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Valele uudelleen voisulalla ja ripottele päälle korppujauhoja. Nosta lämpöä ja paista kunnes perunat saavat rapean ja kauniin pinnan.
Leikkaa pavuista kova kanta pois. Kiehauta papuja suolalla maustetussa vedessä n. 4min ja nosta sitten suoraan jääveteen, jotta kypsyminen pysähtyy. Nosta lävikköön ja valuta hyvin.
Kääri nippu papuja pekoniin ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista esilämmitetyssä 160°C uunissa kunnes pekoni rapeutuu päältä.
Lisänä kuvassa näkyvää höyrytettyä broccolinia.
Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.