RESEPTI

Kesäinen salaatti perinteisillä lihapullilla

Maidoton
Laktoositon

Resepti

10 ANNOSTA

1. Perinteinen lihapyörykkä

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö160°C
Kosteus10 %
Aika16 min

2. Lagerblad tuote

Perinteinen lihapyörykkä500 g

3. Salaatti

Halkaistuja varhaisperunoita400 g
Tarhapapuja esikypsennettyinä100 g
Sokeriherneen palkoja100 g
Siitakesieniä100 g
Öljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen
Kauden marjoja
Valitsemiasi yrttejä
Viikunabalsamicoa

Voitele perunat kevyesti öljyllä ja mausta suolalla. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda esilämmitetyssä 180°C uunissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.


Kuumenna öljy pannulla ja paista sienet. Lisää muut raaka-aineet, lämmitä ja mausta.


Nosta kasvikset hieman jäähtyneenä lautaselle ja asettele salaattiin lämpimät lihapullat.


Koristele mikroyrteillä, kauden marjoilla ja viimeistele viikunabalsamicolla.


Vinkki:


Lihapullat voidaan kastiketta vaihtamalla viedä melkein mihin maahan tahansa!


Esim. Italiaan tomaattikastikkeella, basilikalla ja oliiveilla tai Unkariin savuisella paprikakastikkeella.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote9863 Perinteinen lihapyörykkä 30 g
Kypsä, pakaste.n. 167 kpl x 30 g = 5,0 kgNaudanliha 67 %, sipuli, KANANMUNA, korppujauho (VEHNÄjauho, hiiva), vesi, suola, mausteet (cayenne-, musta- ja valkopippuri, chili, valkosipuli, juustokumina, oregano, korianteri, kurkuma, sarviapila, fenkoli, inkivääri), rapsiöljy.
Tarkista lihan alkuperämaa pakkauksesta.
liftUp img

Itämeripäivä 28.8.2025

Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.