RESEPTI

Muikut muusilla ja kananmuna-tillikermaviilikastikkeella

Resepti

10 ANNOSTA

1. Paistettu muikku

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö180°C
Kosteus0 %
Aika12 min

2. Annokseen

Muikkuja 2 kg
Perunamuusia

3. Mummonkurkkujen liemi

Väkiviinaetikkaa1 dl
Hienosokeria2 dl
Vettä3 dl
Kurkkua kuorittuna ja viipaloituna300 g

Kiehauta liemi niin että sokeri sulaa, jäähdytä jääkaapissa. Lisää kurkkuviipaleet liemeen ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.


4. Kananmuna-tillikermaviilikastike

Kermaviiliä400 g
Rouhittua kypsää kananmunaa200 g
Turun sinappia10 g
Sitruunamehua10 g
Sokeria5 g
Tuoretta tilliä hienonnettuna20 g

Sekoita kulhossa aineet keskenään, mausta suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä hetki.


Vinkki:

Lisäämällä kurkkuliemeen sipulikuutioita, sinapinsiementä ja ohutta porkkanaviipaletta saat kalapöytään muikuista loihdittua marinoimalla lasimestarin muikkuja.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote8203 Paistettu muikku
Kypsä, pakaste.3,5 kgMUIKKU 98 % (Coregonus albula, pyydetty nuotalla tai troolilla Saimaalta), RUISJAUHO, valkopippuri, suola, rapsiöljy, laktoositon VOI (KERMA, suola).
liftUp img

Piirakka on kesän varmin valinta!

Kesä on juhlan, yhdessäolon ja hyvän ruoan aikaa, ja mikä olisikaan helpompi tapa kruunata tarjoilu kuin valmiit, reilulla täytteellä leivotut piirakat. Lagerblad Foodsin wanhanajan lihapiirakka, lohipiirakka ja kaalipiirakka sekä kätevät pyöreät lohi- ja lihapiiraat sopivat loistavasti niin brunssipöytään, juhlakattaukseen kuin tapahtumatarjoiluun. Täyteläiset maut, mehevä taikina ja helppo käyttö tekevät näistä piiraista kesän luottotarjottavat.