RESEPTI

Seljanka kirjolohipyöryköistä

Resepti

10 ANNOSTA

1. Kirjolohipyörykkä kauraripotteella

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö160°C
Kosteus10 %
Aika12 min

2. Ainekset

Kirjolohipyöryköitä kauraripotteella1 kg
Purjoa*150 g
Selleriä*200 g
Porkkanaa*400 g
Palsternakkaa*200 g
Tomaattipyree100 g
Valkosipulia pilkottuna20 g
Perunaa pilkottuna1 kg
Kapris liemineen40 g
Maustekurkkua kuutioina50 g
Maustekurkkulientä100 g
Valkopippuria jauhettuna1 g
Mustapippuria jauhettuna1 g
Maustepippuria jauhettuna1 g
Laakerinlehtiä3 kpl
Sokeria hienonnettuna15 g
Väkiviinaetikkaa1 dl
Valmista kalalientä3 l
Tilkka rypsiöljyä

* kolmion muotoon leikattuna.


Laita tilkka öljyä kattilan pohjalle, kuullota juureksia ja lisää sekaan tomaattipyree. Sekoita hetki ja lisää sokeri, mausteet, maustekurkku ja -liemi, kapris liemineen sekä etikka. Kaada kattilaan kalaliemi ja anna juuresten kypsyä hetki ennen perunoiden lisäystä. Anna hautua hiljalleen kypsäksi. Mausta tarvittaessa suolalla. Kuumenna kirjolohipyörykät 170°C uunissa ja tarjoile erikseen keiton kanssa.


Tarjoile smetanan, hienonnetun tillin ja voissa paistetun saaristolaisleivän kanssa.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote8218 Kirjolohipyörykkä kauraripotteella 25 g
Kypsä, pakaste.n. 240 kpl x 25 g = 6 kgKIRJOLOHI 63 % (Oncorhynchus mykiss, kasvatettu), korppujauho (VEHNÄJAUHO, hiiva), KANANMUNA, laktoositon KERMA (KERMA, vesi, muunnetut tärkkelykset), rapsiöljy, KAURALESE, suola, valkopippuri.
liftUp img

Äitienpäivän aamu alkaa rakkaudella ja pannukakuilla!

Äitienpäivän aamuna on aikaa pysähtyä ja juhlistaa äitejä herkullisen aamiaisen äärellä. Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut sopivat täydellisesti äitienpäivän tunnelmaan. Tarjoa pannukakut tuoreiden marjojen, siirapin tai vaahdon ja kahvin kera, tai juuri niin kuin äiti ne mieluiten nauttii!