RESEPTI

Lihapullat goes Karjala

Resepti

10 ANNOSTA

1. Lihapyörykkä

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö160°C
Kosteus10 %
Aika12 min

2. Ainekset

Lihapullia (esim. 8030)1.2 kg
Valmista lihalientä1.5 l
Lanttua kuutioituna300 g
Porkkanaa kuutioituna300 g
Sipulia isoina kuutioina150 g
Meijerivoita50 g
Laakerinlehtiä2 kpl
Maustepippuria kokonaisina5 kpl
Maizenaa30 g

Laita juurekset uunipakkiin yhdessä voin kanssa. Paahda 180°C uunissa 15 min ja lisää laakerinlehdet sekä pippurit.


Sekoita maizena osaan kylmää lihalientä, kuumenna liemi kattilassa ja suurusta maizenalla. Keitä n. 5min.


Kaada liemi uunipakkiin ja lisää joukkoon lihapullat. Anna hautua kannen alla 150°C uunissa kunnes juurekset ovat kypsiä.


Tarjoile sokeroitujen puolukoiden ja maustekurkkujen kanssa.


Lisäkkeenä toimii myös perunamuusi tai keitetyt perunat.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote1002 Lihapyörykkä 16 g
Kypsä, pakaste.n. 325 kpl x 16 g = 5,2 kgNaudanliha 66 %, sipuli, KANANMUNA, vesi, korppujauho (VEHNÄjauho, hiiva), suola, mausteet (musta-, cayenne- ja valkopippuri, chili, valkosipuli, juustokumina, oregano, korianteri, kurkuma, sarviapila, fenkoli, inkivääri), rapsiöljy.
Tarkista lihan alkuperämaa pakkauksesta.
liftUp img

Itämeripäivä 28.8.2025

Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.