RESEPTI

Kermainen kalamuru-perunalaatikko

Resepti

10 ANNOSTA

1. Kalamuru, kypsä

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho
Lämpö
Kosteus
Aika

2. Ainekset

Kalamuru500 g
Jauhoista perunaa kuorittuna ja viipaloituna1.5 kg
Sipulia kuorittuna ja viipaloituna500 g
Kuohukermaa 1.5 l
Tilliä hienonnettuna100 g
Suolaa maustamiseen
Voita paistamiseen

Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä nokare voita. Lisää pannuun kolmannes sipuleista ja ruskista hetki. Lisää kolmannes perunaviipaleista ja anna ruskistua hieman. Mausta suolalla. Kaada peruna-sipulipaistos voideltuun uunivuokaan. Ripottele puolet kalamurusta ja tillistä peruna-sipulipaistoksen päälle. Toista sama toiseen kerrokseen. Viimeiseen kerrokseen ainoastaan peruna–sipulipaistosta. Kuumenna uuni 160°C ja laita vuoka uuniin. Paista ilman kermaa n. 30 min. Kaada kuohukerma kalamuru-perunalaatikon päälle tasaisesti ja kypsennä kypsäksi.


Tarjoile punajuurilohkojen tai tillikurkkujen kanssa.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote8250 Kalamuru, kypsä 4,5 kg
Kypsä, pakaste..2 x 2,25 kg = 4,5 kgSILAKKA (Clupea harengus membras), SÄRKI (Rutilus rutilus), LAHNA (Abramis brama), perunakuitu, rapsiöljy. Kaikki kalat pyydetty Suomesta. 100 g kohti tuotetta käytetty 102 g kalaa.

Samankaltaisia reseptejä

liftUp img

Itämeripäivä 28.8.2025

Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.