Lagerblad työnantajana

Monen hypyn kautta kotialtaaseen!

Tämän maalaistytön VR kuljetti Joensuusta Helsinkiin pelaamaan salibandyä ja opiskelemaan vuonna 2002. Ensimmäinen hyppy syvään päätyyn. Yhden pronssin ja kahden hävityn finaalin jälkeen keskityin elintarviketieteiden maisteriopintoihin Viikissä. Kesken opintojen tarjoutui mahdollisuus hypätä syvään päätyyn eli aloittaa ISO 22000 -elintarviketurvallisuusjärjestelmän rakentaminen opintojen ohella. Työnantaja sai ripustaa seinälle reilun vuoden päästä sertifikaattitodistuksen.

Seuraava hyppy syvään päätyyn oli siirtyminen valvovaksi viranomaiseksi Länsi-Suomeen. Tämän vuoden aikana sain suoritettua viimeiset opinnot ja palasin valmistumisen jälkeen takaisin Helsinkiin. Yt -neuvottelut pakottivat palaamaan taas altaalle ja hyppäämään yrittäjän saappaisiin vuonna 2011.

Lagerin ja minun tiet kohtasivat maaliskuussa vuonna 2013, kun aloin tehdä n. 50 % työajastani laatupäällikön töitä Lagerille yrittäjänä. Helmikuussa vuonna 2023 Lagerin johto totesi, että tarvitaan täysiaikainen laatupäällikkö ja sain kunnian siirtyä tähän tehtävään. Kerrankin sain kahlata altaaseen, josta tiesin, mitä siellä on vastassa. Myin autoni, luovuin kahdesta läppäristä ja siirryin sähköpyörään.

Lagerilla jokaista työntekijää ja työpanosta arvostetaan ja muistetaan kiittää. Joka päivä edelleen tulen tehtaalle hymyssä suin ja myös lähden hyvällä mielellä kotiin. Välillä meilläkin töissä myrskyää mutta lagerilaiset yhdessä saavat myrskyt tyyntymään ja päästään taas turvalliseen kotialtaaseen!


Terhi
Laatupäällikkö

Mukana yrityksen kasvussa ja muutoksessa!

Kun aloitin työt Lagerbladilla 20 vuotta sitten, oli arki ja elintarvikemaailma hieman toisenlaisen kuin nyt. Lagerblad sijaitsi Sörnäisten tukkutorin nykyisen Teurastamon kulmassa, vanhan saippuatehtaan tiloissa, missä nykyään toimii The Helsinki Distilling Company. Yrityksen perustammisesta oli kulunut noin kaksi vuotta. Perustajat Petri ja Timo olivat alkaneet löytää tuotteille laajempaa asiakaskuntaa, ja oli aika palkata lisää käsiä.

Minut palkattiin hoitamaan Logistiikkaa eli vastasin käytännössä kaikesta, mikä liittyi tuotteen pakkaamiseen, kuljettamiseen ja varastointiin. Aamulla pakkasimme edellisenä päivänä tehdyt tuotteet ja päivällä tuotteet vietiin asiakkaille pakettiautolla. Aika iso osa tuotteiden tekemisestä ja pakkaamisesta tapahtui silloin vielä käsityön ahtaissa tiloissa. Tuotteita liikuteltiin kahdessa kerroksessa paistohäkeissä, jotka painoivat yli 100 kg. Eipä tarvinnut enää tarvinnut mennä iltaisin salille! Asiakkaiden tilaus/toimitusrytmit olivat osittain melko nopeita ja tuotteita tehtiin "kädestä suuhun" meiningillä. Tämä tietysti toi välillä haasteita ja pidensi päiviä, mutta vaikka työt olivat osittain raskastakin, niin silloin jo tekemisen meininki ja hyvä henki näkyivät kaikessa.

Nyt ovat ajat muuttuneet. Yritys on kasvanut ruokatehtaaksi ja tekemisestä on tullut järjestelmällisempää. Nykyään toimenkuvaani kuuluu melko laajasti kaikki tuotehallintaan liittyvät asiat. Pyrin omalta osaltani vaikuttamaan siihen, että asiakkaat pystyvät luottamaan jatkossakin meidän tuotteiden laatuun, ja että tuotteita on riittävästi oikeaan aikaan oikeassa paikassa.
Hienoa työssäni on ollut se, että olen saanut olla mukana kehittämässä Lagerblad Foodsia pienestä käsityöpajasta isoksi toimivaksi ruokatehtaaksi ja nähdä siinä samalla elintarvikemaailman muutoksen.

Miksi sitten jo 20 vuotta yrityksessä? On hienoa olla töissä yrityksessä, jossa voin selkä suorassa seistä loistavien tuotteiden takana. Toinen salaisuus ovat ihmiset ympärillä. Talossa on ollut ja on loistava porukka töissä, ja on hienoa olla osa tätä perhettä.

Harri
Tuotehallintapäällikkö

Tervetuloa kotisivuillemme!

Toimin Lagerblad Foodsin markkinointi- ja vastuullisuuspäällikkönä, tai kuten itseäni kutsun, "kaikenmaailman hommien haltijaksi".

Teen työtä monipuolisesti markkinointimateriaalien, esitteiden, ilmoitusten, tuotekuvausten, messujen, sosiaalisen median, vastuullisuusasioiden ja hiilijalanjäljen laskennan parissa sekä Suomen että Ruotsin markkinoilla. Jonglööraan työtehtäviä kuin sirkustaiteilija, toivoen ettei yksikään pallo putoa… välillä putoaa mutta aina ne on saatu kiinni jostain.

Elintarvikkeet ovat olleet työni keskiössä koko urani ajan, ja Lagerbladilla olen ollut vuodesta 2017. Esitteitä ja tuotekuvauksia on kertynyt vuosien varrella lukuisia. Joskus mietin, mihin aika on kadonnut, mutta sitten muistan kaikki ne projektit ja hymähdän.

Erityisen palkitsevaa työssäni on nähdä, kuinka panostuksemme vastuullisuuteen ja laadukkaisiin tuotteisiin kantavat hedelmää. Asiakkaidemme tyytyväisyys ja jatkuva kiinnostus tuotteitamme kohtaan motivoivat minua jatkamaan kehitystyötä. Lagerblad Foodsin tiimi on kuin toinen perhe, jossa jokainen jäsen tuo oman ainutlaatuisen panoksensa yhteisiin tavoitteisiin. Yhdessä olemme luoneet vahvan ja luotettavan brändin, joka tunnetaan laadustaan ja vastuullisuudestaan.

Heidi
Markkinointi- ja vastuullisuuspäällikkö

Myyntiä suurella sydämellä!

Aloitin työt 2009 Lagerilla myyntiedustajana. Meitä oli kaksi henkilöä kentällä asiakkaiden parissa ja Suomi oli jaettuna meille puoliksi. Työ on vaatinut itseohjautuvuutta, oma-aloitteisuutta ja itsenäistä otetta. Työuran alussa olimme monelle vielä tuntematon brändi ja sai tehdä tosissaan töitä jo sen eteen, että pääsi asiakkaalle kasvotusten kertomaan mikä yritys me oikein olemme ja mitä kaikkea tehdään.

Lagerblad tunnetaan hyvästä laadusta, tuotteemme valmistamme ammattitaidolla aidoista, korkealaatuisista raaka-aineista. Pystyn seisomaan selkä suorana tuotteidemme takana. Ne ovat todella hyviä ja auttavat aidosti asiakkaitamme. Haluamme helpottaa asiakkaidemme arkea. Laadukas tuote on varmasti yksi syy, miksi olen viihtynyt työssäni niin hyvin ja pitkään.

Työssäni on auttanut Restonomin koulutus sekä ehdin olla muutaman vuoden töissä keittiössä, jossa oppi hyvin mitä se arki on patojen ja kattiloiden ääressä. Tuotteidemme myynti on kuitenkin ratkaisujen etsimistä sinne asiakkaan hektiseen arkeen.

Paljon on ehtinyt tapahtua vuosien varrella ja työkuva on muuttunut valtavasti yrityksen kasvaessa. Kenttäasiakkaiden lisäksi työnkuvaan alkoi tulla avainasiakkuuksia sekä tukkuvastuita. Tänä päivänä toimin yrityksemme myyntipäällikkönä. Vastaan nimettyjen asiakkuuksien lisäksi myös kenttämyynnistämme. Meitä on rento viiden hengen tiimi. Keskenämme vallitsee jaettu luottamuksen ilmapiiri -jokainen saa ja osaa hoitaa oman alueensa itsenäisesti omalla tyylillään ja ammattitaidollaan.

Työni ei ole sitä ”tavallista” 8-16 töihin ja kotiin. Pystyn itse vaikuttamaan työnkuvaani -milloin olen asiakkaiden parissa kentällä, milloin konttorilla tai kotona koneen ääressä. Alan messut ovat myös olennainen osa työtä ja kuljettaa ympäri Suomen. Työ vie välillä menneessään eikä vapaa-aikaa aina edes erota työstä. Siihen toki vaikuttaa sekin, että työn kautta löysin myös nykyisen puolisoni ja paljon tulee jaettua työasioita myös kotona -enkä pidä sitä huonona asiana ollenkaan!

Me täällä Lagerilla olemme tiivis työyhteisö ja hienoa olla mukana tarinassa, jota on kerrottu eteenpäin jo 25 vuotta!

Tanja
Myyntipäällikkö

Jalkapalloilu vaihtui kokkihommiin

Minustahan piti tulla ammattijalkapalloilija, mutta minusta tulikin ammattilagerbladilainen! Työhaastattelussa minulta kysyttiin, työnnänkö kuulaa 20 metriä. Vastasin myöntävästi ja minut palkattiin. Kiitin luottamuksesta ja pääsin töihin seuraavana päivänä. Olin 19-vuotias jalkapalloilija, joka haaveili ammattilaisuudesta. Opiskelut olivat jääneet kesken. Minulla ei ollut juurikaan mitään aikaisempaa työkokemusta elintarviketyöstä, nyt sitä onkin kertynyt yrityksessä 20 vuotta.


Koen olevani etuoikeutettu siitä, millaisen koulutuksen olen saanut kaikilta keittiömestareiltamme näiden vuosien varrelta kokkien oppipoikana. Aloittaessani Lagerbladilla työtehtäväni oli valmiiden tuotteiden pakkaus ja kuljetukset. Huomasin nopeasti, että reipasta apuani otettiin vastaan niin massojen valmistuksessa kuin tuotteiden muotoilussa. Tähän saattoi toki vaikuttaa se, ettei vahvuuteni ollut kuorma-auton ratissa.


Kaikki työ tehtiin, ja tehdään tänä päivänäkin, tuotteen ja asiakkaan ehdoilla, yhdessä alusta loppuun ja intohimolla. Jos tuote ei onnistunut laadullisesti, teimme sen uudestaan. Alkuvuosina työpäivät saattoivat venyä pitkiksi. On ollut hienoa aikuistua yhdessä yrityksemme kanssa.


Vastaan tänä päivänä tuotteidemme kypsennysprosessista ja osastomme arjen sujuvuudesta. Tehtäviini kuuluu myös tuotannonsuunnittelua ja yhteistyö tuotekehityksemme kanssa. Tärkeitä arvoja työssäni minulle ovat yhteishenki ja joukkuepelaaminen. Pyrin omassa työssäni pitämään yllä avointa ja positiivista ilmapiiriä. Tärkeänä asiana pidän myös osaamisen jakamista työyhteisön sisällä sekä työn jatkuvaa kehittämistä ja arviointia. Puita!

Samppa vastaa käytännössä tuotteittemme kypsennysprosessista ja osaston arjen sujuvuudesta, sekä antaa osaamistaan ja näkemystään tuotekehitykseen - runsaalla käytännön kokemuksella. Yhdessä Harrin, Pexin ja Marjon kanssa hän vastaa tuotannonsuunnittelustamme, jotta tuotteemme ovat oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan saatavilla yhteistyökumppaneillemme.

Samppa
Prosessiosaston esimies

Kyl Turus paljo kaikkee hyvää on – ainakin juna Helsinkiin.

Syksyllä 2006 junailin Turun Kupittaalta Helsinkiin ja Sörnäisten Tukkutorille. Ja minun junani päätepysäkki jäi Helsinkiin eli sillä tiellä ollaan vieläkin. Lageri oli tuolloin täynnä hyvää fiilistä ja makuja sekä tuntui sopivan kokoiselta ja itseni näköiseltä työpaikalta. Se sama pätee myös vuonna 2024, kaikkea on vain vähän enemmän. Hyviä työkavereita tullut vuosi vuodelta enemmän, uusia tuotteita, varsinkin kala- ja kasvispohjaisia, on kehitetty uusille ja vanhoille asiakkaille. Liikevaihtokin on viisinkertaistunut.

Oma toimenkuvani on vuosien saatossa ohjautunut enemmän hankintoihin, ja voin sanoa, että hankintojen parissa ei työskentely käy tylsäksi. Lageri on aina halunnut olla ladunavaaja ja vastannut mielellään asiakkaiden kyselyihin – Kyllä! Myönteinen vastaus on taannut uusia ja mielenkiintoisia raaka-aineita ja reseptejä. Myös maailmantilanne on muuttunut. Pandemia ja sota ovat vaikeuttaneet raaka-aineketjua ja toimituksia. Vastuullisuus ja läpinäkyvyys ovat tätä päivää. Vaikka maailma muuttuu, Lagerille tuoteturvallisuus on edelleen itsestäänselvyys ja mausta ei tingitä!

Lagerilla hankintatoimi on yhteispeliä. Talon sisällä sitä tehdään poikkiorganisatorisesti aina tuotekehityksestä myyntiin saakka. Tuotannon kanssa tavoitellaan yhdessä ergonomisesti ja ekologisesti järkeviä pakkauksia ja laatu- vastuullisuushenkilöt tuovat oman osaamisensa myös hankintoihin. Tärkeintä on kuitenkin, että vastuulliseen toimintaan osallistuu koko ketju aina kalastajasta lautaselle saakka. Ymmärrämme kaikki koko ketjun eri osapuolien kustannustekijöitä, satokausia, asiakastarpeita jne. Teemme jokainen osaltamme tekoja ekologisen ja eettisen ruuan eteen.

Lagerblad Foods on aina panostanut ja panostaa pitkiin kumppanuksiin. Yhdessä pysymme mukana muuttuvassa ympäristössä ja kehitämme uusia makuelämyksiä. Tästä iso kiitos upeille kumppaneillemme. Yhdessä onnistuen!

..ja onhan siellä Tepsi -hunajata, hunajata!


Miika
Tuotantopäällikkö

Rokkikukosta tuli kokkiukko 

Päästyäni armeijasta totesin, että tili alkaa olla tyhjä ja töitä on saatava nopeasti. Katselin avoimia työpaikkoja, ja bongasin Lagerbladin ilmoituksen. Taloon oli hakusessa pakkaaja, jolla olisi hyvä olla C-kortti tuotteiden kuljettamista varten. Olin aiemmin ollut muun muassa pakkaamassa sukumme leipomolla, ja sopivasti ajokortissakin oli aakkosia tarpeeksi. Tekaisin erittäin parahultaisesti hakemuksen Pohjois-Haagan kirjastolla ja lähdin kotiin. Kotimatkalla puhelin soi: ”Onko Pexi puhelimessa”? Vastasin, että kyllä on sama ukko, ja että miten voin auttaa? Puhelimessa oli Petri Laukontaus, joka nauroi että nyt on niin huono työhakemus että tämä äijä pitää nähdä livenä! Ja mehän nähtiin ja tykättiin ilmeisesti toisistamme, kun palvelusvuosia on pian 19 täynnä.

Näihin vuosiin tietysti mahtuu monenlaista. Aloittelin pakkaamosta ja sittemmin ajauduin massantekijäksi ja keittäjäksi. Tässä hurahti ensimmäiset 12 vuotta. Sitten olin vetämässä pakkaamoa viitisen vuotta, kunnes taas pari vuotta sitten palauduin massaosaston johtajaksi. Ajoin minä silloin alussa toki sitä jakeluautoakin.

Nykyään päivät kuluvat raaka-ainehankintojen, reseptiikan ja kouluttamisen merkeissä ja toki siinä, että osastolla hommat sujuvat. Pyrin tarjoamaan kaikille reilut työolot ja työrauhan. Näillä eväillä on saatu ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta, joka ei pienistä hätkähdä. Yhdessä me ratkotaan mahdolliset ongelmat!

Pexi on monipuolinen osaaja, jonka vastuulla on tuotantomme alkupään toiminta porukkansa kanssa ja samalla hän tilaa tarvittavat raaka-aineet tuleville tuotantoviikoille sovittujen suunnitelmien mukaan. Siviilissä musiikki kuuluu arkeen ja juhlaan.

Pexi, massaosaston esimies

Lagerblad työnantajana

Vuosien varrella meistä on kasvanut monipuolinen ruokatalo. Työllistämme tänä päivänä yli 40 ravintola-alan ammattilaista, muuan muassa kokkeja, keittiömestareita sekä muita ruoka-alan asiantuntijoita, joiden osaavissa käsissä syntyvät aidon laadukkaat tuotteemme pihveistä pyöryköihin ja piirakoihin.

liftUp img