Itse tehtyä - Lagerblad Foods

Itse tehtyä

Ruokaa isosta keittiöstä

Ravintoloiden esivalmistuskeittiössä tehdään ruokaa kuin omalle lautaselle

Lagerblad Foods Oy on pikemminkin iso esivalmistuskeittiö kuin tuotantolaitos saati tehdas. Siellä valmistetaan ruokaa ravintoloiden toiveita herkällä korvalla kuullen. Työnteon näkökulmana on kestävä tekeminen niin ihmisten kuin prosessien johtamisessa. Sekä oman ammatillisen lähipiirin, kollegoiden, että ympäristön on voitava hyvin, jotta toiminnalla on tulevaisuus. Lagerbladissa uskotaan, että ammatti-keittiömäinen tuotantotapa varmistaa hyvinvoivan työyhteisön ja parhaan, pitkäkestoisen laadun.

Lagerblad Foodsin tuotantotiloissa tehdään ruokaa samoilla välineillä ja samalla tavalla kuin ammattikeittiössä mutta isommassa mittakaavassa. Raaka-aineet ovat myös samoja kuin ammattikeittiössä ja niitä hyödynnetään samoin, mutta vain kookkaammassa kontekstissa. Prosessi, reseptiikka ja tekemisen henki muistuttavat hyvän ruoan valmistamista isossa keittiössä. Yhtiö kuvaakin itseään ravintoloiden esivalmistuskeittiöksi.

Ylpeys omasta työstä

– Valmistustapamme korostaa ammattitaitoa ja -etiikkaa. Tuotantovaiheet ovat konkreettisesti omissa käsissä ja ruokaa tehdään kuin omalle lautaselle. Jokaisella työntekijällä on vastuu omasta erikoisalueestaan; jokainen valmistusvaihe on ainutlaatuinen, ja sen on onnistuttava, kertoo Lagerblad Foods Oy:n tuotantopäällikkö Miika Salonen.

Keittiömäisyydellä on myös myönteinen vaikutus työilmapiiriin.

– Itse tehdyn leima korostuu, tulee ylpeydentunne oman käden jäljestä, ja porukka hioutuu paremmin yhteen. Tässä mallissa ei voi mennä laput silmillä. Tuote ja tekotapa motivoivat ja antavat syyn jäädä taloon. Meillä ihmiset haluavat tehdä hyviä tuotteita ja seisoa niiden takana. Ei ole tunnetta, että kone tekee, vaan minä ja me kaikki yhdessä teemme joka ikisen tuotteen. Se on aitoa vastuullisuutta, jota ei voi ulkoistaa.

Maku edellä

Lagerbladilla nähdään keittiömäisen tekotavan lisäävän liiketoiminnan kannattavuutta. Hyvä henki takaa pienen henkilövaihtuvuuden ja osaaminen sekä varmuus kasvavat tasaisesti, kun sairaslomia ja uusien ihmisten perehdyttämisjaksoja on vähän. Näin varmistetaan parempaa tuottavuutta, turvallisuutta ja laatua.

Tiiviissä yhteistyössä kokkien ja keittiömestareiden kanssa luodaan makumaailmoja ruokailijoiden toiveet huomioiden nyt ja tulevaisuudessa.

Suomi