Företaget - Lagerblad Foods

Företaget

Äkta husmanskost

Lagerblad Foods har lagat genuin mat med respekt för traditionella recept i över 20 års tid.

Lagerblad Foods historia började i en gammal rödtegelbyggnad invid Helsingfors Partitorg år 1998, då två erfarna köksmästare bestämde sig för att tillsammans börja laga mat för försäljning till storkök och catering. Köksmästarna hade en vision av att leverera god mat, av förstklassiga ingredienser, som tillretts på klassiskt vis – så som man skulle göra hemma – och därigenom erbjuda storkökskunderna ett gott och nytt affärskoncept till fördel för bägge parter. Under årens lopp har visionen blivit verklighet, bolaget Lagerblad Foods har vuxit till sig och blivit en mångsidig matleverantör till den krävande storköksmarknaden.

I dag jobbar ungefär 35 proffs för oss med att producera och sälja biffar, köttbullar, piroger och korvar av många olika sorter. Råvarubasen är bred, produkter görs av fjäderfä, nöt, gris, grönsaker och fisk. Matlagningen är traditionell, t.ex. det malda köttet malas i egen kvarn, man steker på gjutjärnspanna i riktig olja eller riktigt smör, löken kommer med skal på, man använder riktig grädde och man kryddar med många och utvalda kryddor från hela världen. Tillsatsämnen används ytterst sparsamt och bara då påkallat av produktsäkerhetsskäl eller funktionalitet, t.ex. i laktosfria eller glutenfria produkter. Gemensamt för alla produkterna är att de tillverkas med samma kärlek och omtanke som klassikerna i "farmors kök" – omsorgsfullt och av de bästa råvarorna. Slutresultatet talar för sig självt.

För att undvika tillsatsämnen så fryses alla Lagerblad-produkter ned genast efter tillredning. Produkterna är alltså tillredda och djupfrysta, har lång hållbarhetstid, och är enkla för slutkunden att använda. Produkterna behöver bara värmas upp, och de är färdiga för matbordet.

Vårt kök, vår matfabrik, representerar den senaste tekniken och säkerheten i branschen. Produktionen är myndighetsövervakad och FSSC-certifierad och vi jobbar oavbrutet med att upprätthålla en mycket hög produktsäkerhet. Utöver vår genuina produkt är vi stolta över vår motiverade och skickliga personal. Vi uppskattar personalens engagemang och beständighet, som är centrala element i vår förmåga att erbjuda Lagerblad Foods kvalitetsprodukter till kunderna.

Svenska