Reseptit – Riista

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Riistapyörykät, metsäsienikastiketta ja puolukkaa

Lagerblad riistapyörykkä 30 g tuotenumero 4051

Metsäsienikastike
0,6 l vettä
0,4 l Knorr Kuohu 30 % laktoositon
150 g Knorr Metsäsienikastike 3 kg
0,1 dl Knorr Sienifondi, tiiviste 1 l

100 g valutettua metsäsienikuutiota
10 g tuoretta rosmariinia

Paahdetut juurekset:
1 dl Flora Aromiöljyä
6 g Knorr Tahnamauste timjami 340 g
10 g suolaa
150 g lanttua
150 g palsternakkaa
200 g juuriselleriä
500 g porkkanaa
800 g Siikli perunaa

Sokeroitu puolukka:
400 g pakaste puolukkaa
100 g kidesokeria

Laita kastikeainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää lopuksi metsäsienikuutiot ja leikattu rosmariini. Sekoita aromiöljy, timjamitahna ja suola. Lohko juurekset ja pyörittele mausteöljyssä. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Pyörittele puolukat sokerissa ja anna maustua hetken aikaa.

Poronaperot ja paahdettua puikulaperuna – punasipulisalaattia (10:lle)

Lagerblad Poronapero 30 g tuotenumero 4011

Poronaperoita 1,5 kg
Paahdetut puikulaperunat:
Kuorittu puikulaperuna 1,2 kg
Öljy
Suola

Halkaise puikulaperuna pituussuunnassa. Pyöritä perunat kauttaaltaan öljyssä ja mausta suolalla. Paahda perunat 180c uunissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Jäähdytä jääkaapissa.

Marinoitu punasipuli:
Kuorittua ja viipaloitua punasipulia 300 g
Sitruunan mehua vasta puristettua 2 rkl
Hienoa sokeria 1 rkl
Suolaa 1 tl
Rouhittua mustapippuria
Öljyä 1 dl

  • Sekoita keskenään sitruunamehu, sokeri, suola ja öljy
  • Kaada mausteseos punasipuli viipaleiden päälle, sekoita käsin puristellen sekaisin
  • Mausta mustapippuri rouheella ja anna tekeytyä kylmässä muutama tunti.

Puikula perunasalaatin teko:

  • Yhdistä keskenään paahdetut puikulaperuna ja marinoitu punasipuli
  • Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla
  • Lisää öljyä tarvittaessa

Tarjoile poronaperot puikula-punasipulisalaatin, puolukkahillon ja sinapin kanssa

HIRVIWALLENBERG, RIISTAKASTIKETTA JA SYKSYINEN PAAHDETTU JUURESSALAATTI

Kuullota kattilassa yksi pilkottu sipuli ja porkkana, 2 oksaa timjamia, oksa rosmariinia, 4 kpl katajanmarjaa sekä 1 rkl herukkahyytelöä. Lisää 0,5 dl riistalientä, 2 dl kuohukermaa ja 1 dl smetanaa. Keitä kasaan. Suurusta Maizenalla (veteen liotettu). Paahda pannussa erilaisia syksyn juureksia ja tarjoile uunissa lämmitetyn Hirviwallenbergin ja riistakastikkeen kera!

Vinkki: Kokeile riistaruokien seuralaisena kirpakkaa C-vitamiinipommia, pihlajanmarjahyytelöä.