Reseptit - Riista | Lagerblad Foods

Reseptit – Riista

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Hirviwallenberg (10:lle)

Lagerblad Foods Hirviwallenberg 100 g, tuotenro 6810 1,4 kg

Kurpitsapyre:
Halloween kurpitsaa 1,5 kg
Arla meijerivoita 100 g
Arla kuohukermaa ½ dl
Suolaa maustamiseen

Kuori ja poista siemenet kurpitsasta. Kypsennä höyryssä ja soseuta kuumana. Lisää joukkoon voi, kuohukerma ja mausta suolalla.

Ruohosipulimajoneesi:
Hellmans majoneesia 150 g
Oliiviöljyä 1 dl
Ruohosipulia 30 g
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Lisää kulhoon rouhittu ruohosipuli ja oliiviöljy, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita Hellman’s majoneesi yrttiöljyyn. Mausta suolalla ja mustapippurilla

Uuni punajuuret:
Punajuurta naatteineen 10 kpl
Arla meijerivoita 150 g
Suolaa maustamiseen
Folio-paloja 10 kpl

Kuori punajuuret säästäen naatit. Kääri punajuuret folioon siten, että kaikkiin nyytteihin tulee nokare voita ja mausta suolalla. Kääri umpeen niin, että naatti jää ulkopuolelle. Kypsennä 180c uunissa kypsiksi.

Paahdettu palsternakka:
Varhaispalsternakkaa 15 kpl
Rypsiöljyä ½ dl
Suolaa maustamiseen

Kuori palsternakat tarvittaessa, leikkaa pituussuunnassa halki. Pyöritä öljyssä ja paahda 180c uunissa kypsiksi. Mausta suolalla.

Hirvimureke, uunijuurekset & riistakastike (10:lle)

Lagerblad Foods Hirvimureke 700 g, tuotenro 6809 1,4 kg

Uuni juurekset:
Pestyä kuorellista perunaa 800 g
Kuorittua varhais porkkanaa 200 g
Rypsiöljyä ½ dl
Suolaa maustamiseen

Leikkaa varhaisporkkana pätkiksi, öljyä kauttaaltaan ja kuori perunat ja porkkanat. Kypsennä 180c uunissa kypsiksi ja mausta suolalla.

Paistettu endiivi:
Endiivejä 5 kpl
Arla meijerivoi 100 g
Rypsiöljy ½ dl
Sokeria 1 dl
Suolaa maustamiseen

Halkaise endiivit pituussunnassa, ripottele leikkuupinnoille reilusti sokeria. Kuumenna paistinpannu, lisää joukkoon öljy ja osa voista. Paista endiivien sokeroitu pinta kauniin ruskeiksi ja laita uunipellille ruskistettu pinta ylöspäin. Laita endiivien päälle nokareet voita ja kypsennä 160c uunissa kypsiksi. Mausta suolalla.

Romanescu:
Romanescukaalia 800 g

Nypi kukinnot irti, leikkaa isoimmat kannastaan halki ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Nosta nuput kattilasta jääveteen, jotta kypsyminen pysähtyy ja väri säilyy. Kuumenna romanescut paistinpannulla voissa juuri ennen tarjoilua.

Riistakastike:
Sooci tummakastike 6 dl
Sooci villi riistaliemi 6 dl
Punaviiniä 2 dl
Rosmariinin ja timjamin oksa
Arla meijerivoi 50g

Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kastiketta on jäljellä n.1 litra. Siivilöi kastike ja vatkaa joukkoon voi.

Herukkakastike:
Soosi tummakastike 6 dl
Sooci villi riistaliemi 6 dl
Mustaherukka 100 g
Mustaherukka hyytelö 30 g
Arla meijerivoi 50 g

Yhdistä kaikki aineet kattilaan ja anna kiehua hiljaa, kunnes kastiketta on jäljellä n.1litra. Siivilöi kastike ja vatkaa joukkoon voi. Lisukkeena voit tarjota voissa paistettuja keltasieniä.

Hirvimureke, hasselbackan perunat & endiivi (10:lle)

Lagerblad Foods Hirvimureke 700 g, tuotenro 6809 1,4 kg

Hasselbackan perunat:
Jauhoinen peruna 20 kpl
Arla meijerivoi sulatettuna 150 g
Korppujauho 1 dl
Suolaa maustamiseen

Kuori perunat, leikkaa pieni viipale perunan pohjasta pois (pysyy tukevammin työlaudalla). Tee perunoiden pintaan veitsellä syviä viiltoja kuitenkin niin, että peruna pysyy kokonaisena. Voitele perunoiden pinta voisulalla ja ripottele pintaan korppujauhoja ja mausta suolalla. Kypsennä perunat 160c uunissa kypsiksi.

Paistettu endiivi:
Endiivejä 5 kpl
Arla meijerivoi 100 g
Rypsiöljy ½ dl
Sokeri 1 dl
Suolaa maustamiseen

Halkaise endiivit pituussunnassa, ripottele leikkuupinnoille reilusti sokeria. Kuumenna paistinpannu, lisää joukkoon öljy ja osa voista. Paista endiivien sokeroitu pinta kauniin ruskeiksi ja laita uunipellille ruskistettu pinta ylöspäin. Laita endiivien päälle nokare voita ja kypsennä 160c uunissa kypsiksi. Mausta suolalla.

Uuni punajuuret:
Punajuuri naatteineen 10 kpl
Arla meijerivoi 150 g
Suolaa maustamiseen
Folio paloja 10 kpl

Kuori punajuuret säästäen naatit. Kääri punajuuret folioon siten, että kaikkiin nyytteihin tulee nokare voita ja mausta suolalla. Kääri umpeen niin, että naatti jää ulkopuolelle. Kypsennä 180c uunissa kypsiksi.

Rosmariinimajoneesi:
Hellmans majoneesi 150 g
Oliiviöljy 1 dl
Persiljaa 10 g
Ruohosipulia 10 g
Rosmariinia 15 g
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Lisää kulhoon rouhitut yrtit ja oliiviöljy. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita Hellman’s majoneesi yrttiöljyyn. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Herukkakastike: Soosi tummakastike 6 dl
Sooci villi riistaliemi 6 dl
Mustaherukka 100 g
Mustaherukka hyytelö 30 g
Arla meijerivoi 50 g

Yhdistä kaikki aineet kattilaan ja anna kiehua hiljaa, kunnes kastiketta on jäljellä n.1litra. Siivilöi kastike ja vatkaa joukkoon voi. Lisukkeena voit tarjota voissa paistettuja keltasieniä.

Poropyörykät, duchesse perunat & sokeroitua puolukkaa 10:lle

Lagerblad Foods Poropyörykkä tuote nro 4038 1,12 kg (7kpl / annos)

Duchesse peruna:
Rosamunda kuorittuna 600 g
Arla meijerivoi 25 g
Kananmunankeltuainen 2 kpl
Muskottipähkinä ¼ tl
Suolaa maustamiseen

Kuutioi Rosamunda perunat ja kypsennä höyryssä (tai kattilassa suolatussa vedessä). Soseuta perunat kuumana, lisää joukkoon voi ja keltuaiset sekoittamalla. Mausta muskottipähkinällä ja suolalla. Laita pursotinpussiin ja kylmään. Pursota annosvalurautapannuun ruusukkeita, valele pinta kananmunalla. Paahda perunavuoat 200c uunissa kauniin ruskeiksi.

Riistakastike:
Sooci tummakastike 6 dl
Sooci villiriistaliemi 6 dl
Punaviini 2 dl
Rosmariinin ja timjamin oksa
Arla meijerivoi 50 g

Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kastiketta on jäljellä n.1 litra. Siivilöi kastike ja vatkaa joukkoon voi.

Lisukkeena:
Sokeroitua puolukkaa

Poropyörykät kyssäkaalipesässä10:lle

Lagerblad Foods Poropyörykkä tuotenro 4038 1,12 kg (7 kpl / annos)

Kyssäkaalipesä:
Pieniä kyssäkaaleja 10 kpl
Öljyä

Leikkaa kyssäkaaleista ”hattu” irti ja koverra sisus tyhjäksi. Suolaa sisäpinta ja voitele öljyllä ”hattu” ja kyssäkaalin ulkokuori. Asettele uunipellille leikkuupinta alaspäin ja paahda 180 c uunissa kypsäksi.

Duchesse peruna:
Rosamunda kuorittuna 600 g
Arla meijerivoi 25 g
Kananmunankeltuainen 2 kpl
Muskottipähkinä ¼ tl
Suolaa maustamiseen

Kuutioi rosamunda perunat ja kypsennä höyryssä (tai kattilassa suolatussa vedessä). Soseuta perunat kuumana, lisää joukkoon voi ja keltuaiset sekoittamalla. Mausta muskottipähkinällä ja suolalla. Laita pursotinpussiin ja kylmään. Pursota uunipellille ruusukkeita ja kuumenna kiertoilmauunissa (grillivastuksilla väri pintaan)

Paahdetut säräjuurekset:
Porkkana kuorittuna 200 g
Palsternakka kuorittuna 200 g
Pieniä kuorellisia perunoita 200 g
Arla meijerivoi 20 g
Öljy 2 rkl
Suolaa maustamiseen

Leikkaa porkkana pätkiksi, palsternakka kuutioiksi ja pese perunat. Sulata voi ja lisää siihen öljy. Pyörittele juurekset voi-öljy -seoksessa kauttaaltaan. Levitä uunipellille, mausta suolalla ja paahda kypsiksi 180 c uunissa.

Lisukkeet:
Sokeroituja puolukoita ja paistettuja siitakesieniä

Riistapyörykät, metsäsienikastiketta ja puolukkaa

Lagerblad riistapyörykkä 30 g tuotenumero 4051

Metsäsienikastike
0,6 l vettä
0,4 l Knorr Kuohu 30 % laktoositon
150 g Knorr Metsäsienikastike 3 kg
0,1 dl Knorr Sienifondi, tiiviste 1 l

100 g valutettua metsäsienikuutiota
10 g tuoretta rosmariinia

Paahdetut juurekset:
1 dl Flora Aromiöljyä
6 g Knorr Tahnamauste timjami 340 g
10 g suolaa
150 g lanttua
150 g palsternakkaa
200 g juuriselleriä
500 g porkkanaa
800 g Siikli perunaa

Sokeroitu puolukka:
400 g pakaste puolukkaa
100 g kidesokeria

Laita kastikeainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää lopuksi metsäsienikuutiot ja leikattu rosmariini. Sekoita aromiöljy, timjamitahna ja suola. Lohko juurekset ja pyörittele mausteöljyssä. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Pyörittele puolukat sokerissa ja anna maustua hetken aikaa.

Poronaperot ja paahdettua puikulaperuna – punasipulisalaattia (10:lle)

Lagerblad Poronapero 30 g tuotenumero 4011

Poronaperoita 1,5 kg
Paahdetut puikulaperunat:
Kuorittu puikulaperuna 1,2 kg
Öljy
Suola

Halkaise puikulaperuna pituussuunnassa. Pyöritä perunat kauttaaltaan öljyssä ja mausta suolalla. Paahda perunat 180c uunissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Jäähdytä jääkaapissa.

Marinoitu punasipuli:
Kuorittua ja viipaloitua punasipulia 300 g
Sitruunan mehua vasta puristettua 2 rkl
Hienoa sokeria 1 rkl
Suolaa 1 tl
Rouhittua mustapippuria
Öljyä 1 dl

  • Sekoita keskenään sitruunamehu, sokeri, suola ja öljy
  • Kaada mausteseos punasipuli viipaleiden päälle, sekoita käsin puristellen sekaisin
  • Mausta mustapippuri rouheella ja anna tekeytyä kylmässä muutama tunti.

Puikula perunasalaatin teko:

  • Yhdistä keskenään paahdetut puikulaperuna ja marinoitu punasipuli
  • Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla
  • Lisää öljyä tarvittaessa

Tarjoile poronaperot puikula-punasipulisalaatin, puolukkahillon ja sinapin kanssa

HIRVIWALLENBERG, RIISTAKASTIKETTA JA SYKSYINEN PAAHDETTU JUURESSALAATTI

Kuullota kattilassa yksi pilkottu sipuli ja porkkana, 2 oksaa timjamia, oksa rosmariinia, 4 kpl katajanmarjaa sekä 1 rkl herukkahyytelöä. Lisää 0,5 dl riistalientä, 2 dl kuohukermaa ja 1 dl smetanaa. Keitä kasaan. Suurusta Maizenalla (veteen liotettu). Paahda pannussa erilaisia syksyn juureksia ja tarjoile uunissa lämmitetyn Hirviwallenbergin ja riistakastikkeen kera!

Vinkki: Kokeile riistaruokien seuralaisena kirpakkaa C-vitamiinipommia, pihlajanmarjahyytelöä.