Makoisat reseptit ja käyttövinkit
Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Lagerblad Foods Poronapero 30g, tuote nro 4011 20 kpl
Lagerblad Foods Lagerwurst 30g, tuote nro 4006 20 kpl
Lagerblad Foods Chorizomakkara 40g, tuote nro 4007 20 kpl
Paahdettu perunasalaatti:
Kuoripäällistä perunaa 600 g
Bataattia kuorittuna 300 g
Kevätsipulia 100 g
Öljyä
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen
Unilever Sherry vinegrettiä 2 dl
Leikkaa kuoripäälliset perunat ja bataatti kuutioiksi, öljyä kauttaaltaan ja mausta. Paahda kuutiot 200c uunissa tumman ruskeiksi (paahtuneen näköisiksi). Jäähdytä hetki, laita kulhoon ja mausta sherry -vinegretillä ja viimeistele leikatulla kevätsipulilla.
Hapankaali:
Hapankaalia 400 g
Pekonia 100 g
Granny smith omenaa 100 g
Arla meijerivoita 30 g
Suikaloi pekoni ohuiksi tikuiksi, paista hiljalleen miedolla lämmöllä paistinpannulla. Kun pekonitikut ovat rapeita lisää joukkoon voi ja hapankaali, paista miedolla lämmöllä. Raasta omena ja lisää hapankaalin joukkoon, paista hetki ja ota pois hellalta. Lisänä voit tarjota maustekurkkulohkoja.
Lagerblad Foods Härkäpapu-porkkana-lehtikaaliräiskäle 60 g tuotenro 4083 10kpl
Kuumenna 160 asteisessa uunissa n.12 minuuttia.
Munakokkeli:
Kananmunia 20 kpl
Kuohukermaa 2 dl
Suolaa maustamiseen
Ruohosipulia hienonnettuna viimeistelyyn
Hyydytä munakokkeli voidellussa paistinpannussa miedolla lämmöllä.
Paahdettu pekoni:
Aamiaispekonia 500g
Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Laita pekoni esilämmitettyyn 180c uuniin, paahda rapeiksi.
Lagerwurst makkaroita 1,2kg
Leikkaa makkarat kolmeen osaan ja kuumenna 150c uunissa n.10 minuuttia.
Tarjoile lämpimänä, lisänä kurkkua ja miniluumutomaatteja.
Lagerblad Poronapero 30 g tuotenumero 4011
Poronaperoita 1,5 kg
Paahdetut puikulaperunat:
Kuorittu puikulaperuna 1,2 kg
Öljy
Suola
Halkaise puikulaperuna pituussuunnassa. Pyöritä perunat kauttaaltaan öljyssä ja mausta suolalla. Paahda perunat 180c uunissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Jäähdytä jääkaapissa.
Marinoitu punasipuli:
Kuorittua ja viipaloitua punasipulia 300 g
Sitruunan mehua vasta puristettua 2 rkl
Hienoa sokeria 1 rkl
Suolaa 1 tl
Rouhittua mustapippuria
Öljyä 1 dl
- Sekoita keskenään sitruunamehu, sokeri, suola ja öljy
- Kaada mausteseos punasipuli viipaleiden päälle, sekoita käsin puristellen sekaisin
- Mausta mustapippuri rouheella ja anna tekeytyä kylmässä muutama tunti.
Puikula perunasalaatin teko:
- Yhdistä keskenään paahdetut puikulaperuna ja marinoitu punasipuli
- Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla
- Lisää öljyä tarvittaessa
Tarjoile poronaperot puikula-punasipulisalaatin, puolukkahillon ja sinapin kanssa

Chimichurri
2,5 dl oliiviöljyä
2,5 rkl punaviinietikkaa
2,5 dl lehtipersiljaa
2,5 dl korianteria
4 kpl valkosipulin kynttä
1 tuore chili
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Hienonna kuorittu valkosipuli ja chili sekä lehtipersilja ja korianteri. Yhdistä aineet keskenään ja sekoita joukkoon oliiviöljyä ja viinietikkaa. Sekoita hyvin ja mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden ajan.
400 g Lagerbladin chorizopyörykkää
800 g Lagerbladin urugualaista chorizomakkaraa
Pappardelle-pastaa
Leikkaa chorizomakkara viipaleiksi. Paista paistinpannulla kauniin ruskeaksi yhdessä chorizopyöryköiden kanssa. Keitä Pappardelle-pasta paketin ohjeiden mukaan.
Yhdistä keitetty pasta ja paistetut chorizot öljyineen. Lisää joukkoon chimichurri kastike ja sekoita hyvin. Koristele annos tuoreella korianterilla sekä chiliviipaleilla.

Mehevä ja ruokaisa keitto talvipäivään! Käytä pohjana tomaattikeittoa ja lisää pannupaistetut chorizopyörykät sekä viimeistele smetanalla. Helppoa ja maukasta!