Reseptit – Makkarat

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Härkäpapu-porkkana-lehtikaaliräiskäle aamiainen (10:lle)

Lagerblad Foods Härkäpapu-porkkana-lehtikaaliräiskäle 60 g tuotenro 4083 10kpl
Kuumenna 160 asteisessa uunissa n.12 minuuttia.

Munakokkeli:
Kananmunia 20 kpl
Kuohukermaa 2 dl
Suolaa maustamiseen
Ruohosipulia hienonnettuna viimeistelyyn
Hyydytä munakokkeli voidellussa paistinpannussa miedolla lämmöllä.

Paahdettu pekoni:
Aamiaispekonia 500g
Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Laita pekoni esilämmitettyyn 180c uuniin, paahda rapeiksi.

Lagerwurst makkaroita 1,2kg
Leikkaa makkarat kolmeen osaan ja kuumenna 150c uunissa n.10 minuuttia.

Tarjoile lämpimänä, lisänä kurkkua ja miniluumutomaatteja.

Poronaperot ja paahdettua puikulaperuna – punasipulisalaattia (10:lle)

Lagerblad Poronapero 30 g tuotenumero 4011

Poronaperoita 1,5 kg
Paahdetut puikulaperunat:
Kuorittu puikulaperuna 1,2 kg
Öljy
Suola

Halkaise puikulaperuna pituussuunnassa. Pyöritä perunat kauttaaltaan öljyssä ja mausta suolalla. Paahda perunat 180c uunissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Jäähdytä jääkaapissa.

Marinoitu punasipuli:
Kuorittua ja viipaloitua punasipulia 300 g
Sitruunan mehua vasta puristettua 2 rkl
Hienoa sokeria 1 rkl
Suolaa 1 tl
Rouhittua mustapippuria
Öljyä 1 dl

  • Sekoita keskenään sitruunamehu, sokeri, suola ja öljy
  • Kaada mausteseos punasipuli viipaleiden päälle, sekoita käsin puristellen sekaisin
  • Mausta mustapippuri rouheella ja anna tekeytyä kylmässä muutama tunti.

Puikula perunasalaatin teko:

  • Yhdistä keskenään paahdetut puikulaperuna ja marinoitu punasipuli
  • Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla
  • Lisää öljyä tarvittaessa

Tarjoile poronaperot puikula-punasipulisalaatin, puolukkahillon ja sinapin kanssa

CHORIZOPASTAA CHIMICHURRIKASTIKKEELLA (10 hlölle)

Chimichurri

2,5 dl oliiviöljyä
2,5 rkl punaviinietikkaa
2,5 dl lehtipersiljaa
2,5 dl korianteria
4 kpl valkosipulin kynttä
1 tuore chili
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Hienonna kuorittu valkosipuli ja chili sekä lehtipersilja ja korianteri. Yhdistä aineet keskenään ja sekoita joukkoon oliiviöljyä ja viinietikkaa. Sekoita hyvin ja mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden ajan.

400 g Lagerbladin chorizopyörykkää
800 g Lagerbladin urugualaista chorizomakkaraa
Pappardelle-pastaa

Leikkaa chorizomakkara viipaleiksi. Paista paistinpannulla kauniin ruskeaksi yhdessä chorizopyöryköiden kanssa. Keitä Pappardelle-pasta paketin ohjeiden mukaan.

Yhdistä keitetty pasta ja paistetut chorizot öljyineen. Lisää joukkoon chimichurri kastike ja sekoita hyvin. Koristele annos tuoreella korianterilla sekä chiliviipaleilla.

CHORIZOPYÖRYKÄT TOMAATTIKEITOSSA

Mehevä ja ruokaisa keitto talvipäivään! Käytä pohjana tomaattikeittoa ja lisää pannupaistetut chorizopyörykät sekä viimeistele smetanalla. Helppoa ja maukasta!