Reseptit – Lammas

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Lammaspyörykät & punajuuri ohratto (10:lle)

Lagerblad lammaspyörykät 16 g tuotenumero 8014

Punajuuri ohratto
Ohra kokonainen 210 g
Lihaliemi 6 dl
Punajuurimehu 3 dl

Mittaa ohra kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä, anna liota n.1 h. Valuta ohrat ja kaada kattilaan yhdessä lihaliemen ja punajuurimehun kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n.30 min kunnes ohrat ovat.kypsiä

Yrttiöljy:
Rypsiöljyä 2 dl
Lehtipersilja 1 rku
Basilika 1 rku
Valkosipuli 1 kynsi
Suolaa ja mustapippuria

Leikkaa lehtipersilja, basilika ja valkosipuli karkeaksi rouheeksi. Laita kulhoon, lisää ripaus suolaa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rypsiöljy hiljalleen koko ajan sekoittaen, soseuta hyvin.

Viikuna paahdettu 10 kpl

Halkaise viikunat, paina leikkuupinta hieno sokeriin ja polta pinta kaasupolttimella. Tarjoile pestyn lehtipinaatin ja yrtti verso mixin kanssa.

Lammaspyörykät & palsternakka hasselback (10:lle)

Lagerblad lammaspyörykät 16 g tuotenumero 8014 1,12 kg (7 kpl / annos)

Palsternakka hasselback 1,5 kg (leikattuna paksummasta päästä)

Leikkaa palsternakka paloihin syvät viillot kuitenkin niin että jäävät pohjasta kiinni. Sivele leikkuupintaa rypsiöljyllä ja lisää nokare voita, mausta suolalla. Asettele uunipellille ja kypsennä 160 c uunissa kauniin ruskeiksi, tarkista kypsyys.

Paahdetut punajuuret 500 g

Kuori punajuuret hyvin, kääri folioon ja kypsennä 160 c uunissa. Jäähdytä punajuuret ja leikkaa lohkoiksi.

Yrttijugurtti
Maustamaton jugurtti 500 g
Lehtipersilja 10 g
Tuore minttu 5 g
Basilika 5 g
Sitruunan mehu 10 g

Leikkaa yrtit hienoksi hakkelukseksi. Sekoita jugurtin joukkoon yhdessä sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla, anna tekeytyä jääkaapissa n.1 h.

Viimeistele öljyssä paistetulla lehtipinaatilla.

Valkosipuli-yrttivoilla täytetty lammaspihvi ja paahdettua fenkolia (10:lle)

Lagerblad valkosipuli-yrttivoilla täytetty lammaspihvi 130 g tuotenumero 8010

Valkosipuli-yrttivoilla täytetty lammaspihvi 10 kpl (1,3 kg)
Tuore fenkoli 5 kpl
Rosamunda peruna 10 kpl
Voi 100 g
Rypsiöljy 2 dl
Valkosipulin kynsiä kuorittuna 10 kpl

Fenkolin valmistus:
Puhdista fenkolit, leikkaa varret poikki ja halkaise. Ripottele fenkolin leikatulle pinnalle hieman sokeria ja paista paistinpannulla voissa ruskeaksi. Mausta suolalla ja kypsennä 160c uunissa kypsiksi.

Valkosipuli perunakiekon valmistus:
Leikkaa perunasta paksuhkoja (3 – 4 cm) viipaleita. Paahda valkosipulin kynsiä hetki paistinpannulla runsaassa öljyssä. Lisää paistinpannulle perunaviipaleet sekä voi, paista miedolla lämmöllä kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja kypsennä 160c uunissa kypsiksi. Tarjoa paahtuneet valkosipulin kynnet lisukkeena.

Yrttiöljy:
Rypsiöljy 2 dl
Lehtipersilja 1 rku
Basilika 1 rku
Valkosipuli 1 kynsi
Suolaa ja mustapippuria

Leikkaa lehtipersilja, basilika ja valkosipuli karkeaksi rouheeksi. Laita kulhoon, lisää ripaus suolaa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rypsiöljy hiljalleen koko ajan sekoittaen, soseuta hyvin.

LAMMASPYÖRYKÄT

Lammaspyörykät muuntuvat moneksi, niitä voi tarjoilla esim. kreikkalaiseen tapaan yrttijogurtin ja perunasalaatin kera tai kuten kuvassa näkyy klassiseen tapaan keitettyjen perunoiden ja kauden kasvisten kera.

VALKOSIPULI-YRTTIVOI LAMMASPIHVI

Tarjoile pääsiäispöytään Lagerbladsin meheviä valkosipuli-yrttivoilla täytettyjä lammaspihvejä ratatouillen ja Hasselbladin perunoiden kera ja viimeistele kevyellä punaviinikastikkeella.