Reseptit - Lammas - Lagerblad Foods

Reseptit – Lammas

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Lammaslihapullat, tabbouleh-salaatti & tsatsiki (10:lle)

Lagerblad Foods Lammaslihapulla 1,2kg (7 kpl / annos)

Tsatsikikastike:
Maustamatonta jugurttia 500 g
Kurkkua kuorittuna 100 g
Valkosipulia kuorittuna 3 kynttä
Sitruunan mehu 1 kpl
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Valmistus:
Raasta kurkku ja valuta enimmät vedet pois harsoliinan päällä siivilässä. Kaada astiaan jugurtti, lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja valutettu kurkkuraaste. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippuri rouheella. Anna tekeytyä kylmässä mielellään yön yli.

Tabbouleh-salaatti:
Couscous 140 g
Kasvisliemi 6 dl
Mitta couscous astiaan, kaada kiehuva kasviliemi päälle ja peitä kannella. Anna tekeytyä n 6 min ja jäähdytä.
Kurkku kuorittu ja kuutioitu 100 g
Punainen ja keltainen paprika kuutioituna 100 g
Varhaissipuli hienonnettuna 100 g
Tuore minttu hienonnettuna 20 g
Korianteri hienonnettuna 20 g
Sitruunan mehu ja raastettu kuori 1 kpl
Oliiviöljy 2 rkl
Kirveliä koristeluun
Sekoita kaikki aineet jäähtyneeseen couscousiin, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valkosipuli-yrttivoilla täytetty lammaspihvi, suikaloidut valkosipuliperunat & naattiporkkanat (10:lle)

Täytetty lammaspihvi 1,3 kg
Rosamunda perunaa kuorittuna 1,2 kg
Sipulia kuorittuna 200 g
Valkosipulia 5 kynttä
Voita 30 g
Rypsiöljyä 1 dl
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Valmistus:

  • Viipaloi peruna ja sipulit, murskaa valkosipulit
  • Ruskista pannulla voi- öljyseoksessa ensin sipulit kauniin ruskeiksi, lisää perunat ja kuullota
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla, kypsennä 160 C uunissa kypsäksi

Valkokaalia 1,5 kg
Varhaisporkkanoita 30 kpl
Voita 30 g
Rypsiöljyä 1 dl
Tummaa sokeria 100 g
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Valmistus:

  • Leikkaa valkokaali 10 lohkoon siten, että jokaiseen lohkoon jää kantaosaa sitomaan lohkot
  • Voitele lohkon pinnat öljyllä, sirottele pintaan sokeria ja ripaus suolaa
  • Paahda lohkot paistinpannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin, kypsennä loppuun uunissa
  • Lisää samaan jäähdytettyyn paistinpannuun voi, lisää joukkoon puhdistetut porkkanat
  • Paahda miedolla lämmöllä kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla
  • Lammascurry (10:lle)

    800 g Lagerblad lammaspyörykkä 16 g tuotenumero 8014

    Curry:
    1 dl Flora Aromiöljyä 2,4 l
    200 g sipulia
    150 g porkkanaa
    250 g fenkolia
    250 g herkkusieniä
    350 g kesäkurpitsaa
    15 g Knorr Inkivääri Puré professional 750 g
    15 g Knorr Valkosipuli Puré professional 750 g
    6 g juustokuminaa
    6 g jauhettua korianteria
    30 g mandrascurry-jauhetta
    4 dl vettä
    6 dl Knorr Tomatino 3 kg
    suolaa ja sitruunamehua

    Pilko kasvikset. Kuullota kasviksia aromiöljyssä noin 10 minuutin ajan. Lisää maustepyreet ja kuivamausteet. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää vesi ja tomatiino. Hauduta noin puoli tuntia. Mausta ja lisää lammaspyörykät. Kiehauta ja tarjoile lisäkkeiden kera.

    Lisäkkeet:
    Naan-leipää
    Basmatiriisiä
    Tuoretta korianteria
    Crème bonjour naturel 1,5 kg

    LAMMASPYÖRYKÄT “KUOPPA” KAALISSA & PAAHDETTUJA KASVIKSIA (1:lle)

    Lagerblad Foods lammaspyörykät 30g, tuotenumero 8028 150g (5kpl)

    ”kuoppa” punakaali:
    Punakaali kokonainen n.1kg
    Voi laktoositon 40g
    Suolaa 20g
    Hienosokeria 5g

    Voitele leivinpaperi laktoosittomalla voilla. Ripottele voin pintaan suolaa ja sokeria tasaisesti. Kääri kokonainen punakaali leivinpaperiin ja kääri ympärille vielä folio. Kypsennä 150c uunissa kypsäksi n.2h. Poista kaalin ympäriltä folio ja leivinpaperi, nosta uunin lämpötila 220c ja paista kaalia kunnes pinta muuttuu lähes mustaksi. Leikkaa kaalista kansi pois ja koverra lusikalla kuoppa. Käytä koverrettu kaali lisäkkeenä / salaattina.

    Kuumenna jäiset lammaspyörykät 160c esilämmitetyssä uunissa 14 – 16 min.
    Tarjoile esim. punaviinikastikkeen ja grillattujen kasvisten / juuresten kanssa.

    Lammaspyörykät & punajuuri ohratto (10:lle)

    Lagerblad lammaspyörykät 16 g tuotenumero 8014

    Punajuuri ohratto
    Ohra kokonainen 210 g
    Lihaliemi 6 dl
    Punajuurimehu 3 dl

    Mittaa ohra kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä, anna liota n.1 h. Valuta ohrat ja kaada kattilaan yhdessä lihaliemen ja punajuurimehun kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n.30 min kunnes ohrat ovat.kypsiä

    Yrttiöljy:
    Rypsiöljyä 2 dl
    Lehtipersilja 1 rku
    Basilika 1 rku
    Valkosipuli 1 kynsi
    Suolaa ja mustapippuria

    Leikkaa lehtipersilja, basilika ja valkosipuli karkeaksi rouheeksi. Laita kulhoon, lisää ripaus suolaa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rypsiöljy hiljalleen koko ajan sekoittaen, soseuta hyvin.

    Viikuna paahdettu 10 kpl

    Halkaise viikunat, paina leikkuupinta hieno sokeriin ja polta pinta kaasupolttimella. Tarjoile pestyn lehtipinaatin ja yrtti verso mixin kanssa.

    Lammaspyörykät & palsternakka hasselback (10:lle)

    Lagerblad lammaspyörykät 16 g tuotenumero 8014 1,12 kg (7 kpl / annos)

    Palsternakka hasselback 1,5 kg (leikattuna paksummasta päästä)

    Leikkaa palsternakka paloihin syvät viillot kuitenkin niin että jäävät pohjasta kiinni. Sivele leikkuupintaa rypsiöljyllä ja lisää nokare voita, mausta suolalla. Asettele uunipellille ja kypsennä 160 c uunissa kauniin ruskeiksi, tarkista kypsyys.

    Paahdetut punajuuret 500 g

    Kuori punajuuret hyvin, kääri folioon ja kypsennä 160 c uunissa. Jäähdytä punajuuret ja leikkaa lohkoiksi.

    Yrttijugurtti
    Maustamaton jugurtti 500 g
    Lehtipersilja 10 g
    Tuore minttu 5 g
    Basilika 5 g
    Sitruunan mehu 10 g

    Leikkaa yrtit hienoksi hakkelukseksi. Sekoita jugurtin joukkoon yhdessä sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla, anna tekeytyä jääkaapissa n.1 h.

    Viimeistele öljyssä paistetulla lehtipinaatilla.

    Valkosipuli-yrttivoilla täytetty lammaspihvi ja paahdettua fenkolia (10:lle)

    Lagerblad valkosipuli-yrttivoilla täytetty lammaspihvi 130 g tuotenumero 8010

    Valkosipuli-yrttivoilla täytetty lammaspihvi 10 kpl (1,3 kg)
    Tuore fenkoli 5 kpl
    Rosamunda peruna 10 kpl
    Voi 100 g
    Rypsiöljy 2 dl
    Valkosipulin kynsiä kuorittuna 10 kpl

    Fenkolin valmistus:
    Puhdista fenkolit, leikkaa varret poikki ja halkaise. Ripottele fenkolin leikatulle pinnalle hieman sokeria ja paista paistinpannulla voissa ruskeaksi. Mausta suolalla ja kypsennä 160c uunissa kypsiksi.

    Valkosipuli perunakiekon valmistus:
    Leikkaa perunasta paksuhkoja (3 – 4 cm) viipaleita. Paahda valkosipulin kynsiä hetki paistinpannulla runsaassa öljyssä. Lisää paistinpannulle perunaviipaleet sekä voi, paista miedolla lämmöllä kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja kypsennä 160c uunissa kypsiksi. Tarjoa paahtuneet valkosipulin kynnet lisukkeena.

    Yrttiöljy:
    Rypsiöljy 2 dl
    Lehtipersilja 1 rku
    Basilika 1 rku
    Valkosipuli 1 kynsi
    Suolaa ja mustapippuria

    Leikkaa lehtipersilja, basilika ja valkosipuli karkeaksi rouheeksi. Laita kulhoon, lisää ripaus suolaa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rypsiöljy hiljalleen koko ajan sekoittaen, soseuta hyvin.

    LAMMASPYÖRYKÄT

    Lammaspyörykät muuntuvat moneksi, niitä voi tarjoilla esim. kreikkalaiseen tapaan yrttijogurtin ja perunasalaatin kera tai kuten kuvassa näkyy klassiseen tapaan keitettyjen perunoiden ja kauden kasvisten kera.

    VALKOSIPULI-YRTTIVOI LAMMASPIHVI

    Tarjoile pääsiäispöytään Lagerbladsin meheviä valkosipuli-yrttivoilla täytettyjä lammaspihvejä ratatouillen ja Hasselbladin perunoiden kera ja viimeistele kevyellä punaviinikastikkeella.

    Suomi