Makoisat reseptit ja käyttövinkit
Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!

Lagerblad Foods Lammaslihapulla 1,2kg (7 kpl / annos)
Tsatsikikastike:
Maustamatonta jugurttia 500 g
Kurkkua kuorittuna 100 g
Valkosipulia kuorittuna 3 kynttä
Sitruunan mehu 1 kpl
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen
Valmistus:
Raasta kurkku ja valuta enimmät vedet pois harsoliinan päällä siivilässä. Kaada astiaan jugurtti, lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja valutettu kurkkuraaste. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippuri rouheella. Anna tekeytyä kylmässä mielellään yön yli.
Tabbouleh-salaatti:
Couscous 140 g
Kasvisliemi 6 dl
Mitta couscous astiaan, kaada kiehuva kasviliemi päälle ja peitä kannella. Anna tekeytyä n 6 min ja jäähdytä.
Kurkku kuorittu ja kuutioitu 100 g
Punainen ja keltainen paprika kuutioituna 100 g
Varhaissipuli hienonnettuna 100 g
Tuore minttu hienonnettuna 20 g
Korianteri hienonnettuna 20 g
Sitruunan mehu ja raastettu kuori 1 kpl
Oliiviöljy 2 rkl
Kirveliä koristeluun
Sekoita kaikki aineet jäähtyneeseen couscousiin, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Täytetty lammaspihvi 1,3 kg
Rosamunda perunaa kuorittuna 1,2 kg
Sipulia kuorittuna 200 g
Valkosipulia 5 kynttä
Voita 30 g
Rypsiöljyä 1 dl
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen
Valmistus:
- Viipaloi peruna ja sipulit, murskaa valkosipulit
- Ruskista pannulla voi- öljyseoksessa ensin sipulit kauniin ruskeiksi, lisää perunat ja kuullota
- Mausta suolalla ja mustapippurilla, kypsennä 160 C uunissa kypsäksi
Valkokaalia 1,5 kg
Varhaisporkkanoita 30 kpl
Voita 30 g
Rypsiöljyä 1 dl
Tummaa sokeria 100 g
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen
Valmistus:

800 g Lagerblad lammaspyörykkä 16 g tuotenumero 8014
Curry:
1 dl Flora Aromiöljyä 2,4 l
200 g sipulia
150 g porkkanaa
250 g fenkolia
250 g herkkusieniä
350 g kesäkurpitsaa
15 g Knorr Inkivääri Puré professional 750 g
15 g Knorr Valkosipuli Puré professional 750 g
6 g juustokuminaa
6 g jauhettua korianteria
30 g mandrascurry-jauhetta
4 dl vettä
6 dl Knorr Tomatino 3 kg
suolaa ja sitruunamehua
Pilko kasvikset. Kuullota kasviksia aromiöljyssä noin 10 minuutin ajan. Lisää maustepyreet ja kuivamausteet.
Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää vesi ja tomatiino. Hauduta noin puoli tuntia. Mausta ja lisää lammaspyörykät. Kiehauta ja tarjoile lisäkkeiden kera.
Lisäkkeet:
Naan-leipää
Basmatiriisiä
Tuoretta korianteria
Crème bonjour naturel 1,5 kg

Lagerblad Foods lammaspyörykät 30g, tuotenumero 8028 150g (5kpl)
”kuoppa” punakaali:
Punakaali kokonainen n.1kg
Voi laktoositon 40g
Suolaa 20g
Hienosokeria 5g
Voitele leivinpaperi laktoosittomalla voilla. Ripottele voin pintaan suolaa ja sokeria tasaisesti. Kääri kokonainen punakaali leivinpaperiin ja kääri ympärille vielä folio. Kypsennä 150c uunissa kypsäksi n.2h. Poista kaalin ympäriltä folio ja leivinpaperi, nosta uunin lämpötila 220c ja paista kaalia kunnes pinta muuttuu lähes mustaksi. Leikkaa kaalista kansi pois ja koverra lusikalla kuoppa. Käytä koverrettu kaali lisäkkeenä / salaattina.
Kuumenna jäiset lammaspyörykät 160c esilämmitetyssä uunissa 14 – 16 min.
Tarjoile esim. punaviinikastikkeen ja grillattujen kasvisten / juuresten kanssa.

Lagerblad lammaspyörykät 16 g tuotenumero 8014
Punajuuri ohratto
Ohra kokonainen 210 g
Lihaliemi 6 dl
Punajuurimehu 3 dl
Mittaa ohra kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä, anna liota n.1 h. Valuta ohrat ja kaada kattilaan yhdessä lihaliemen ja punajuurimehun kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n.30 min kunnes ohrat ovat.kypsiä
Yrttiöljy:
Rypsiöljyä 2 dl
Lehtipersilja 1 rku
Basilika 1 rku
Valkosipuli 1 kynsi
Suolaa ja mustapippuria
Leikkaa lehtipersilja, basilika ja valkosipuli karkeaksi rouheeksi. Laita kulhoon, lisää ripaus suolaa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rypsiöljy hiljalleen koko ajan sekoittaen, soseuta hyvin.
Viikuna paahdettu 10 kpl
Halkaise viikunat, paina leikkuupinta hieno sokeriin ja polta pinta kaasupolttimella. Tarjoile pestyn lehtipinaatin ja yrtti verso mixin kanssa.

Lagerblad lammaspyörykät 16 g tuotenumero 8014 1,12 kg (7 kpl / annos)
Palsternakka hasselback 1,5 kg (leikattuna paksummasta päästä)
Leikkaa palsternakka paloihin syvät viillot kuitenkin niin että jäävät pohjasta kiinni. Sivele leikkuupintaa rypsiöljyllä ja lisää nokare voita, mausta suolalla. Asettele uunipellille ja kypsennä 160 c uunissa kauniin ruskeiksi, tarkista kypsyys.
Paahdetut punajuuret 500 g
Kuori punajuuret hyvin, kääri folioon ja kypsennä 160 c uunissa. Jäähdytä punajuuret ja leikkaa lohkoiksi.
Yrttijugurtti
Maustamaton jugurtti 500 g
Lehtipersilja 10 g
Tuore minttu 5 g
Basilika 5 g
Sitruunan mehu 10 g
Leikkaa yrtit hienoksi hakkelukseksi. Sekoita jugurtin joukkoon yhdessä sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla, anna tekeytyä jääkaapissa n.1 h.
Viimeistele öljyssä paistetulla lehtipinaatilla.

Lagerblad valkosipuli-yrttivoilla täytetty lammaspihvi 130 g tuotenumero 8010
Valkosipuli-yrttivoilla täytetty lammaspihvi 10 kpl (1,3 kg)
Tuore fenkoli 5 kpl
Rosamunda peruna 10 kpl
Voi 100 g
Rypsiöljy 2 dl
Valkosipulin kynsiä kuorittuna 10 kpl
Fenkolin valmistus:
Puhdista fenkolit, leikkaa varret poikki ja halkaise. Ripottele fenkolin leikatulle pinnalle hieman sokeria ja paista paistinpannulla voissa ruskeaksi. Mausta suolalla ja kypsennä 160c uunissa kypsiksi.
Valkosipuli perunakiekon valmistus:
Leikkaa perunasta paksuhkoja (3 – 4 cm) viipaleita. Paahda valkosipulin kynsiä hetki paistinpannulla runsaassa öljyssä. Lisää paistinpannulle perunaviipaleet sekä voi, paista miedolla lämmöllä kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja kypsennä 160c uunissa kypsiksi. Tarjoa paahtuneet valkosipulin kynnet lisukkeena.
Yrttiöljy:
Rypsiöljy 2 dl
Lehtipersilja 1 rku
Basilika 1 rku
Valkosipuli 1 kynsi
Suolaa ja mustapippuria
Leikkaa lehtipersilja, basilika ja valkosipuli karkeaksi rouheeksi. Laita kulhoon, lisää ripaus suolaa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rypsiöljy hiljalleen koko ajan sekoittaen, soseuta hyvin.

Lammaspyörykät muuntuvat moneksi, niitä voi tarjoilla esim. kreikkalaiseen tapaan yrttijogurtin ja perunasalaatin kera tai kuten kuvassa näkyy klassiseen tapaan keitettyjen perunoiden ja kauden kasvisten kera.

Tarjoile pääsiäispöytään Lagerbladsin meheviä valkosipuli-yrttivoilla täytettyjä lammaspihvejä ratatouillen ja Hasselbladin perunoiden kera ja viimeistele kevyellä punaviinikastikkeella.