Reseptit – Kasvis & vegaani

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Härkäpapu-porkkana-lehtikaaliräiskäle juustotäytetty (10:lle)

Lagerblad Foods Härkäpapu-porkkana-lehtikaaliräiskäle 60 g / tuotenro 4083 / 20kpl

Juustotäyte:
Kevyt kerma laktoositon 275g
Cheddarjuusto laktoositon 195g
Maizena 30g
Sekoita maizena tilkkaan kevytkermaa. Kaada kattilaan kevytkerma ja cheddarjuustoraaste. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes juusto alkaa sulamaan. Lisää joukkoon kerma-maizena seos ja kypsennä.

Sriracha -jugurtti:
Turkkilainen maustamaton jugurtti 380g
Srirachakastike 20g
Sekoita aineet keskenään, anna tekeytyä jääkaapissa n. 2h

Felix Dijonnaise mayo 200g
Valmistus:
Levitä juustotäyte räiskäleiden päälle, laita toinen räiskäle päälle. Kuumenna leipägrillissä, leikkaa ja tarjoile sriracha -jugurtin ja Dijonnaise mayo:n kanssa.

Mausteinen vegenappi tomaatti-basilikakastikkeessa (10:lle)

Lagerblad Mausteinen vegenappi 640 g (8 klp / annos)

Tagliatelle pasta 800 g
Keitetään runsas suolaisessa vedessä n.12 min. Valutetaan lävikössä, huuhtele kuumalla vedellä.
Bulgarian jugurtti 150 g

Tomaattikastike:
Tomaattimurska 1 kg
Kasvisliemi 5 dl
Tomaattipure 80 g
Sipuli kuutioituna 200 g
Valkosipuli hienonnettuna 4 kynttä
Tuore basilika hienonnettuna 1 rku
Suolaa ja mustapippuria rouheena

Kaada kattilaan tilkka öljyä, lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli kuullota hetki. Lisää joukkoon tomaattipure , tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä n.15 min. Soseuta sauvasekoittimella, lisää basilika ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valmistus:
Kaada pasta kuumaan tomaattikastikkeeseen, lisää mausteiset vegenapit ja kuumenna. Annostele lautasille ja viimeistele bulgaria-jugurtilla.

Mausteinen vegenappi Indonesialaisittain (10:lle)

Lagerblad Mausteinen vegenappi 640 g (8 kpl / annos)

Nuudeli 900 g

Laita nuudelit kulhoon, kaada päälle kiehuva vesi ja anna hautua 5min. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.

Indonesialainen kastike
Knorr Sambal manis soija 6 dl
Vesi 4 dl
Fariinisokeri ½ dl
Valkoviinietikka ½ dl
Kasvis fondi 1 dl
Kanelitanko 1 kpl
Tähtianis 2 kpl
Maizena tapioka 20 g

Sekoita vesi ja tapioka. Lisää loput aineet ja kiehauta.

Pakastehärkäpapua kuorittuna 200 g
Kevätsipulia hienonnettuna 100 g
Paksoi salaattia 400 g

Ryöppää paksoi suolavedessä, nosta jääveteen. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja kuumenna paksoit, mausta suolalla.

Valmistus:
Lisää kuumaan kastikkeeseen härkäpavut ja kevätsipulirouhe. Kaada joukkoon nuudelit ja mausteiset vegenapit, kuumenna. Tarjoile paksoisalaatin kanssa.

Voit tarjoilla annoksen myös kylmänä salaattina!

Ruokabanaanipihvi hasselpähkinäjäätelöllä (10:lle)

Lagerblad Ruokabanaanipihvi tuotenro 4084 10 kpl
Kuumenna esilämmitetyssä 160c uunissa n.12 min.

Hasselpähkinäjäätelö 500 g
Vaahterasiirappi 100 g

Paahdettu pekonirouhe:
aamiaispekonia 200 g

Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Laita pekoni esilämmitettyyn 180c uuniin, paahda rapeiksi. Laita pekoniviipaleet paperin väliin, valuta ylimääräinen rasva pois. Rouhi jäähtynyt ja kuivattu pekoni rouheeksi. Kokoa ja viimeistele Balsamico siirappikastikkeella.

Pho-keitto mausteisella vegenapilla

400 g Lagerblad Vegenappi 8 g tuotenumero 4060

Pholiemi:
2 l vettä
100 g Knorr Kasvisliemi professional 800 g
3 g Knorr Savuchili Puré professional 750 g
10 g Knorr Inkivääri Puré professional 750 g
1 kpl kanelitanko
2 kpl tähtianis

Lisäkkeet:
500 g keitettyä Knorr nuudeli 3 kg
200 g siivutettua porkkanaa
200 g siivutettua fenkolia
100 g mung ituja
100 g leikattua kevätsipulia
50 g tuoretta korianteria
10 limelohkoa

Laita liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Laita nuudelit, porkkanat, fenkolit, idut ja kuumat vegenapit lautaselle. Kaada kuuma liemi p äälle. Tarjoile kevätsipulin, korianterin ja limelohkojen kera.

Kikherne-porkkanapihvit, lehtikaali-taboulleh ja sitruuna-tuorejuustoa

1 kg Lagerblad Kikherne-porkkanapihvi 50 g tuotenumero 4073

Lehtikaali-taboulleh:
300 g keitettyä bulguria
300 g pilkottua tomaattia
300 g pilkottua kurkkua
100 g suikaloitua lehtikaalia
30 g leikattua persiljaa

Hunaja-sitruunavinegretti:
2 dl Hellmann´s sitruunavinegrettiä 1 l
10 g Hunajaa

suolaa ja juustokuminaa

Sekoita taboulleh ainekset keskenään. Sekoita sitruunavinegretti ja hunaja. Mausta taboulleh hunaja-sitruunavinegretillä, suolalla ja juustokuminalla.

Sitruuna-tuorejuustoa:
200 g Créme Bonjour naturel 1,5 kg
1 dl Knorr Kuohu laktoositon 30 % 1 l
1 sitruunan kuoret
2 g suolaa
Mustapippuria, rouhittuna

Vaahdota ainekset kuohkeaksi ja tarjoile.

Kikherne-porkkanapihvi ohra-punajuuripaistos (10:lle)

Lagerblad Kikherne-porkkanapihvi 50 g, tuotenro 4073 1,2 kg

Ohran keitto:
Ohrasuurimo 3 dl
Kasvisliemi 1 litra

Huuhtele ohrasuurimot kylmällä vedellä ennen keittoa. Kuumenna kasviliemi kattilassa, lisää joukkoon huuhdellut ohrasuurimot. Anna hautua miedolla lämmöllä n.30 min kunnes suurimot ovat kypsiä.

Paahdetut punajuuret 500 g
Pese punajuuret hyvin. Kääri folioon ja kypsennä 160c uunissa. Jäähdytä punajuuret, kuori ja kuutioi.

Ohra-punajuuripaistos:
Kevätsipulia hienonnettuna 100 g
Mini luumutomaattia kuutioina 100 g

Kuumenna paistinpannu, lisää tilkka öljyä ja kuumenna kypsät ohranjyvät. Lisää joukkoon tomaattikuutiot ja hienonnettu kevätsipuli, sekoita hyvin. Lisää viimeisenä kuutioitu punajuuri, sekoita ja mausta suolalla.

Tomaattikastike:
Tomaattimurska 500 g
Kasvisliemi 2 dl
Tomaattipure 20 g
Sipuli kuutioituna 100 g
Valkosipuli hienonnettuna 2 kynttä
Suolaa ja mustapippuria rouheena

Kaada kattilaan tilkka öljyä, lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki. Lisää joukkoon tomaattipure , tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä n.15 min. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ruusukaali 300 g
Halkaise ruusukaalit, keitä suolavedessä kypsäksi

Viikuna paahdettu 10 kpl
Halkaise viikunat, paina leikkuupinta hienosokeriin ja polta pinta kaasupolttimella.

Yrttiöljy:
Rypsiöljyä 2 dl
Lehtipersilja 1 rku
Basilika 1 rku
Valkosipuli 1 kynsi
Suolaa ja mustapippuria

Leikkaa lehtipersilja, basilika ja valkosipuli karkeaksi rouheeksi. Laita kulhoon, lisää ripaus suolaa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rypsiöljy hiljalleen koko ajan sekoittaen, soseuta hyvin.

Kikherne-porkkanapihvi linssi-kukkakaalirisotto (10:lle)

Lagerblad Kikherne-porkkanapihvi 50 g, tuotenro 4073 1,2 kg

Linssi-kukkakaalirisotto:
Punainen linssi 3 dl
Liota linssejä kylmässä vedessä n.1 h.
Kasvislientä 5 dl
Kukkakaalin pieniä nuppuja 500 g
Fenkolia kuutioituna 100 g
Mini luumutomaattia kuutioituna 100 g
Pakaste härkäpapuja kuorittuna 100 g

Lämmitä laakeassa kattilassa tilkka öljyä, lisää joukkoon kuutioitu fenkoli, kuullota hetki. Lisää joukkoon kukkakaalin nuput sekoita keskenään hetken aikaa. Kaada sekaan valutetut linssit, lisää joukkoon kasviliemi ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n.15 min. Kun linssit ovat kypsiä, lisää kuoritut härkäpavut ja kuutioitu tomaatti sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahdettu paprikapure:
Punainen paprika 1 kg
Keltainen paprika 1 kg

Kääri paprikat folioon, kypsennä 180c uunissa n.45min. Ota paprikat foliosta ja laita muovipussiin jäähtymään. Poista paprikoista kanta, siemenkota ja kuoret. Sekoita paprikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla

Yrttiöljy:
Rypsiöljy 2 dl
Lehtipersilja 1 rku
Basilika 1 rku
Valkosipuli 1 kynsi
Suolaa ja mustapippuria

Leikkaa lehtipersilja, basilika ja valkosipuli karkeaksi rouheeksi. Laita kulhoon, lisää ripaus suolaa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rypsiöljy hiljalleen koko ajan sekoittaen, soseuta hyvin. Viimeistele yrtti verso mixillä.

Ruokabanaanipihvit ja Cape Malay-kasviscurry

600 g Lagerblad ruokabanaanipihvi 60 g tuotenumero 4084

Mausteseos:
5 g Kurkumaa
1 kpl Kanelitanko
2 g Jauhettua kardemummaa
2 g Juustokuminaa
2 g Jauhettua korianteria
1 g Jauhettua valkopippuria
1 tl Kokonaisia neilikoita

Sekoita mausteet keskenään

Kasviscurry:
0,5 dl Flora Aromiöljyä
150 g Pilkottua sipulia
250 g Pilkottua punaista paprikaa
250 g Pilkottua keltaista paprikaa
30 g Knorr Inkivääri Puré professional 650 g
50 g Knorr Valkosipuli Puré professional 650 g
10 g Pilkottua tuoretta punaista chiliä
50 g Mangochutneyta
0,7 dl Knorr Kasvisfondi, tiiviste 1 l
700 g Knorr Tomatino 3 kg
0,5 l Vettä
Suolaa

Kuullota kasviksia öljyssä noin 10 minuutin ajan. Lisää mausteseos ja maustepyreet, kuullota parin minuutin ajan. Lisää loput ainekset ja hauduta currya pari ky mmentä minuuttia. Mausta lopuksi.

Snadi kikherne-kvinoapihvi, bataattipure ja perunachips (10:lle)

Lagerblad Snadi kikherne-kvinoapihvi tuotenro 4082 1,2 kg

Bataattipure valmistus:
Bataattia kuorittuna 1 kg
Voita 100 g
suolaa

Kuutioi bataatti, kypsennä suolatussa vedessä keittämällä. Soseuta kuumana, sekoita joukkoon voi ja mausta suolalla. Laita bataattipure pursotinpussiin ja sulje.

Peruna chipsin valmistus:
Rosamunda perunaa kuorittuna ja siivutettuna 300g
Ryöppää perunaviipaleet voimakassuolaisessa vedessä n.1 min. Nosta perunaviipaleet reikäkauhalla paperin päälle kuivahtamaan. Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180c ja friteeraa perunalastut rapeiksi. Suolaa friteerauksen jälkeen.

Kasvis-spagetin valmistus:
Kesäkurpitsaa ohuena suikaleena 300 g
Porkkanaa ohuena suikaleena 300 g
Suolaa, mustapippurirouhetta
Öljyä 2 rkl

Kuumenna öljy kattilassa, lisää joukkoon kasvissuikaleet. Kuullota nopeasti, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoilu:
Laita uunipellille kerros perunachipsejä, pursota päälle bataattipuretta. Toista kunnes sinulla on 10 kpl bataatti – peruna ”tornia”. Kuumenna 200c uunissa n. 8 – 10 min kunnes ovat kuumia ja rapeita. Tarjoile kuumien snadi kikherne–kvinoapihvien ja kasvis-spagetin kanssa.

Härkäpapu-porkkana-lehtikaaliräiskäle, puolukkamajoneesia ja paahdettua prässiperunaa

600 g Härkäpapu-porkkana-lehtikaaliräiskäle 60 g tuotenumero 4083

Puolukkamajoneesi:
1 dl puolukkaa
4 dl Hellmann´s Real majoneesia 2 l tai 10 kg
10 g sokeria
Suolaa ja mustapippuria

Paahdetut prässiperunat:
1,2 kg pestyä perunaa
1 dl Flora Aromiöljyä 2,4 l
20 g Knorr Tahnamauste timjami 340 g
Suolaa ja pippuria

Sekoita puolukat ja majoneesi keskenään. Mausta.

Höyrytä perunat kypsiksi. Prässää kypsät perunat kevyesti. Sekoita aromiöljy ja timjamitahna keskenään. Pyörittele perunat mausteöljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda perunat 200 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan tai kun ovat kauttaaltaan ruskistuneita.

Herne-lanttupihvi, papu-viinisuolaheinä bulgur (10:lle)

Lagerblad Herne-lanttupihvi 50 g, tuotenro 4074 1,2 kg

Papu-viinisuolaheinä bulgur:
Bulgur vehnä 350 g
Kiehuva kasvisliemi 1,5 litraa
Viinisuolaheinä hienonnettuna 1 rku
Pyöreä papu kypsä viipaloitu 300 g
Mittaa bulgur kulhoon, kaada kiehuva kasvisliemi päälle ja peitä kannella. Anna tekeytyä n.30 min, lisää joukkoon viipaloitu vihreä papu ja viinisuolaheinä. Tarjoile lämpimänä.

Punajuuriraita:
Maustamaton jugurtti 300 g
paahdetut punajuuret 200 g
Pese punajuuret hyvin. Kääri folioon ja kypsennä 160c uunissa. Jäähdytä punajuuret, kuori ja raasta. Yhdistä jugurtti ja raastettu punajuuri, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahdetut mini tomaatit: 500 g
Valele tomaatit rypsiöljyllä. Asettele uunipellille ja paahda 160c esilämmitetyssä uunissa kunnes kuoret irtoaa. Kuori ja jäähdytä. Viimeistele annos versomixillä.

Herne-lanttupihvi poltetulla kukkakaalilla ja hernepure

Lagerblad Herne-lanttupihvi 50 g, tuotenro 4074 1,2 kg

Friteerattu vermiselli:
Vedessä liotettua vermiselliä 500 g
Rypsiöljyä friteeraukseen
Aseta rengasmuotti kuumaan rypsiöljyyn n.170g. Pyöräytä vermisellistä pallo ja pudota rengasmuottiin. Paista kullan ruskeaksi.

Poltettu kukkakaali:
Kukkakaalin nuppuja 1 kg
Voitele kukkakaalin nuput rypsiöljyllä ja mausta suolalla. Asettele uunipellille ja paahda 180c uunissa tummanruskeaksi.

Hernepure:
Pakasteherneitä 500 g
Tuoretta minttua 20 g
Oliiviöljyä ½ dl
Kiehauta pakasteherneitä n. 3 min. Valuta vesi ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi pyreeksi oliiviöljyn ja mintun kanssa.

Naatti nauris haudutettu:
Naatti nauriita kuorittuna 10 kpl
Kypsennä nauriit sokerilla ja suolalla maustetussa vedessä kunnes ovat kypsiä.

Lehtipinaattia 300 g
Kuullota lehtipinaatti laakeassa kattilassa rypsiöljyn kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Herne-punajuuripihvi & kauden yrttiset kasvikset (10:lle)

Lagerblad Herne-punajuuripihvi 60 g tuotenumero 4063

Herne – punajuuripihvi 1,2 kg

Yrttiset kauden kasvikset:
Kukkakaali nuppuina 500 g
Ruusukaali halkaistuna 200 g
Pyöreä papu 200 g
Varhaisperunat lohkoina 300 g
Porkkana pölkkynä 200 g
Valkosipuli kuorittuna 10 g
Lehtipersilja rouheena 1 rku
Kirveli rouheena 1 rku
Öljy
Suolaa

Pyörittele kaikki kasvikset öljyssä, mausta suolalla. Paahda valkosipulin kanssa kypsiksi 160c uunissa. Viimeistele lämpimät kasvikset yrttirouheella. Tarjoile herne – punajuuripihvien kanssa, lisukkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Halloum-punajuuripihvi & paahdettua fenkolia (10:lle)

Lagerblad Halloum-punajuuripihvi 50 g tuotenumero 4085 1,2 kg

Paahdettu fenkoli 1 kg
Leikkaa fenkkoli lohkoiksi siten että niihin jää kanta kiinni (pystysuunnassa). Levitä lohkot uunipellille ja sirottele hienosokeria lohkojen päälle. Paahda 180c uunissa kunnes pinta on ruskistunut (tarkista kypsyys).

Fenkolipure 1,2 kg
Kasvislientä 6 dl
Leikkaa fenkolit pieniksi kuutioiksi, säästä fenkolin tillimäiset osat. Kaada kattilaan tilkka öljyä, lisää joukkoon fenkolit, kuullota hetki. Kaada päälle kasvisliemi ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla. Kun fenkolit ovat kypsiä soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Leikkaa fenkolin tillimäiset oksat hienoksi silpuksi ja lisää joukkoon. Mausta suolalla.

Paahdettu paprikapure:
Punainen paprika 500 g
Kääri paprikat folioon, kypsennä 180c uunissa n.45 min. Ota paprikat foliosta ja laita muovipussiin jäähtymään. Poista paprikoista kanta, siemenkota ja kuoret. Sekoita paprikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Viimeistele annos paistetuilla siitakesienillä, kuullotetuilla sokeriherneillä ja yrtti versomixillä.

Halloum-punajuuriburger & palsternakka ranskalaiset (10:lle)

Lagerblad Halloum-punajuuripihvi 50 g tuotenumero 4085 10 kpl

Mini briossi sämpylä 10 kpl

Palsternakka ranskalaiset 2 kg

Kuori palsternakat, leikkaa ranskalaisten muotoisiksi. Friteeraa rypsiöljyssä 170c kahteen kertaan. Valuta paperin päällä ja mausta suolalla. Viimeistele burgerit pestyllä jääsalaatilla

FALAFELPIHVI, TABBOULEH-SALAATTI JA KORIANTERI (10:LLE)

Lagerblad Falafelpihvi 60 g, tuotenro 4065 1,2 kg

Tabbouleh salaatti:
Couscous 140 g
Kasvisliemi 6 dl
Mittaa couscous astiaan, kaada kiehuva kasviliemi päälle ja peitä kannella. Anna tekeytyä n.6 min ja jäähdytä.

Kurkku kuorittu ja kuutioitu 100 g
Mini luumutomaatti kuutioitu 100 g
Varhaissipuli hienonnettu 100 g
Tuore minttu hienonnettu 20 g
Korianteri hienonnettu 20 g
Sitruunan mehu ja raastettu kuori 1 kpl
Oliiviöljy 2 rkl
Sekoita kaikki aineet jäähtyneeseen couscousiin, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Korianteri jugurtti:
Maustamaton jugurtti 500 g
Korianteri tuore hienonnettu 20 g
Valkosipulin kynsi hienonnettu
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

HALLOUM-PUNAJUURIPIHVIT CAPONATA

1,5 kg Lagerblad Halloum-punajuuripihvi 50 g tuotenumero 4085

Kikherne-caponata:
400 g kuutioitua munakoisoa
400 g kuutioitua kesäkurpitsaa
150 g kuutioitua punaista paprikaa
100 g pilkottua varsiselleriä

Kastike:
0,5 k Knorr Tomatino 3 kg
1 dl Hellmann’s sitruunavinegrettiä 1 l
0,25 dl Knorr kasvisfondi, tiiviste 1 l
20 g Knorr Valkosipuli Puré professional 750 g
7 g Knorr Savuchili Puré professional 750 g
1 g Oregano
Suola ja mustapippuri

80 g kivettömiä oliiveja
50 g pieniä kapriksia
200 g valutettuja kypsiä kikherneitä
Leikattua persiljaa

Laita kasvikset uunipellille ja paahda 220 asteessa 110 minuutin ajan. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada paahdettujen kasvisten päälle. Sekoita ja paahda kasviksia vielä 200 asteessa 20 minuutin ajan. Lisää lopuksi oliivit, kaprikset ja kikherneet. Koristele persiljalla.

HERNE-LANTTUPIHVI, TILLI-FENKOLISIEMENKASTIKETTA JA SÄRÄJUUREKSIA

1,5 kg Lagerblad Herne-lanttupihvi 50 g tuotenumero 4074

Tilli-fenkolinsiemenkastike:
2 dl kermaviiliä
2 dl Hellmann’s täysmajoneesia 5 kg
2 g fenkolinsiemeniä
15 g leikattua tilliä
suola ja mustapippuri

Säräjuurekset:
300 g lohkottua palsternakkaa
500 g lohkottua porkkanaa
400 g lohkottua lanttua
200 g lohkottua juuriselleriä
150 g lohkottua sipulia
1 dl Flora Aromiöljyä 2,4 l
10 g sokeria
6 g suolaa

Sekoita kermaviili, majoneesi, fenkolisiemenet ja tilli keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele kasvikset aromiöljyssä ja mausta. Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

PUNAJUURI-OHRATTO 4:LLE

Tarjoile uutuus Kirjolohi-silakkamurekepihvi maukkaan punajuuri-ohraton sekä juurisellerikastikkeen kera. 

Salottisipuli kuorittuna1 kpl
Punajuuri kuorittuna1 kpl (n. 100 g)
Ohrasuurimoita100 g
Kalalientä5 dl
Voita15 g
Suolaa½ tl
Pippuria rouhittuna

Liota ohrasuurimoita kylmässä vedessä noin tunnin ajan. Kaada suurimot siivilään ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Kuutioi salottisipuli ja kuullota voissa kattilassa. Raasta punajuuri hienolla terällä. Lisää valutetut ohrasuurimot ja puolet kalaliemestä kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää lientä vähitellen ja hauduta kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi raastettu punajuuri ohrattoon, laita kansi päälle ja anna tekeytyä. Tarkista maku ja tarjoile!

JUURISELLERIKASTIKE 4:LLE
Juuriselleriä kuorittuna300 g
Kuohukermaa1 dl
Sellerin keitinlientä1 dl
Sitruunamehua½ rkl
Ruohosipulia hienonnettuna1 rkl
Suolaa½ tl
Pippuria rouhittuna

Leikkaa kuorittu selleri kuutioiksi ja laita kattilaan. Kaada vettä kattilaan siten, että sellerikuutiot peittyvät kunnolla ja keitä sellerikuutiot kypsäksi kannellisessa kattilassa. Nosta kypsät sellerikuutiot reikäkauhalla kattilasta ja soseuta sauvasekoittimella. Keitä sellerin keitinvettä kokoon niin, että jäljellä on noin 1 dl. Lisää selleriliemeen kuohukermaa ja kuumenna. Lisää kuuma liemi sellerisoseeseen ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja rouhitulla pippurilla sekä lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli. Tarkista maku ja tarjoile!

FALAFEL-BURGERI

Kevyemmin kohti kevättä! Tee raikas vegeburgeri Lagerbladsin falafelpihvillä ja maukkailla lisukkeilla kuten pikkelöity punasipuli, kurkkutsatsiki ja erilaiset raikkaat vihannekset.

Lämmitä falafelpihvit pannulla tai uunissa. Kokoa mehevät ja maukkaat burgerit juuri ennen tarjoilua.