Reseptit - Kana & Broileri - Lagerblad Foods

Reseptit – Kana & Broileri

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Broilerin paistileike ja itämaisia kasviksia (10:lle)

Broilerin paistileikettä 1,6 kg

Sambal manis-kastiketta 5 dl
Seesamin siemeniä 5 rkl
Munanuudeli kypsänä 500 g
Varhaissipulia 100 g
Pensaspapuja 250 g
Herkkusieniä 250 g
Valkosipulia 2 kynttä
Korianteria 1 rku
Seesamiöljyä 1 rkl
Rypsiöljyä ½ dl
Punaista chiliä
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Valmistus

  • Voitele broilerin paistileikkeen nahka sambal-maniskastikkeella, ripottele pinnalle seesaminsiemeniä
  • Laita uunipellille ja paahda 180 C uunissa pinnaltaan rapeaksi
  • Puhdista pensaspavut, ryöppää suolavedessä ja nosta jääveteen
  • Leikkaa varhaissipuli 4 cm pätkiksi, halkaise herkkusienet
  • Lisää rypsiöljy kattilaan ja kuumenna
  • Laita kattilaan ensin halkaistut valkosipulinkynnet, sitten herkkusienet, kuullota hetki
  • Lisää varhaissipulit, valutetut pensaspavut ja kypsät munanuudelit
  • Kuumenna ja mausta seesamiöljyllä, suolalla ja mustapippurilla
  • Annostele lautaselle ja viimeistele rouhitulla korianterilla ja halutessa chiliviipaleilla

Broilermurekeleike, maalaisranskalaiset & valkosipulimajoneesi (10:lle)

Broilerimurekeleike 20 kpl
Iso jauhoinen peruna 1,5 kg
Naatti porkkana 20 kpl
Brokkoliini 20 kpl
Majoneesi 300 g
Sitruuna 1 kpl
Valkosipulinkynsi 3 kpl
Nokare voita paistamiseen
Öljyä friteeraamiseen
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Maalaisranskalaiset mikäli haluat tehdä ne itse:

Leikkaa pestyistä perunoista viipaleet kaikilta sivuilta, niin että saat ne suorakaiteen muotoisiksi. Leikkaa perunoista 1 cm*1 cm tikkuja, mahdollisimman pitkiä. Kuumenna öljy esim. kattilassa 180 C (kunnes öljy alkaa kiertämään). Kuivaa ranskalaiset hyvin talouspaperin päällä, painele myös päältä. Friteeraa öljyssä vähintään kahteen kertaan, mausta suolalla.

Lisäkkeet:

Kuori naatti porkkanat ja poista brokkoliineista kannat. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja mausta suolalla, varaa astiaan jäävettä. Kiehauta porkkanoita n. 3min ja nosta reikäkauhalla jääveteen Kiehauta sen jälkeen brokkoliineja n. 2min ja nosta jääveteen. Kun lisäkkeet ovat jäähtyneet niin nosta lävikköön valumaan.

Valkosipulimajoneesi:

Kuori valkosipulin kynnet, hienonna veitsellä yhdessä ripauksella suolaa hienoksi. Yhdistä valkosipuli murska ja majoneesi, sekoita hyvin ja anna tekeytyä. Viimeistele valkosipulimajoneesi sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla

Valmistus:

Kuumenna uuni 180C, laita broilerimurekeleikkeet leivinpaperin päälle uunipellille. Kuumenna uunissa n. 10-12 min (samalla voit kuumentaa suolatut ranskalaiset). Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja kuumenna porkkanat ja brokkoliinit.

Tarjoilu:

Tarjoile broilerimurekeleikkeet paistettujen porkkanoiden, brokkoliinin, maalaisranskalaisten ja valkosipulimajoneesin kanssa.

Juustoinen broilerpyörykkä & kasviswokki ananaksessa (10:lle)

Lagerblad Foods Juustoinen broilerpyörykkä tuotenumero 5251 1,12 kg (7 kpl / annos)

Paahdettu ananaskuori:
Mini ananas 5 kpl
Halkaise mini ananakset pituussuunnassa ja koverra hedelmälihat kuoresta. Aseta uunipellille kuoriosa ylöspäin, paahda 180c uunissa tummanruskeiksi.

Kasvis ”wok”:
Keitettyä nuudelia 600 g
Porkkanaa suikaloituna 100 g
Paprikoita suikaloituna 100 g
Härkäpapua suikaloituna 100 g
Kevätsipulia leikattuna 50 g
Rypsiöljyä

Wokki kastike:
Riisiviinietikka 1 rkl
Valkoviini 1 rkl
Ruskea sokeri 2 rkl
Soijakastike 6 rkl
Inkivääri raastettu 1 tl
Seesamiöljy 1 tl
Seesaminsiemeniä 1 rkl
Paista kasvikset ja kypsät nuudelit kuumalla pannulla öljyssä. Viimeistele kastikkeella. Voit halutessa koristella korianteri rouheella ja chili viipaleilla.

Violetti bataattipyre:
Violettia bataattia 800 g
Arlan meijerivoita 50 g
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen.
Kypsennä bataatit kuorineen 160c uunissa. Halkaise kypsät bataatit ja kaavi lusikalla sisus pois. Soseuta bataatit lämpiminä. Lisää joukkoon meijerivoi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Juustoinen broilerpyörykkä, duchesse peruna & varhaisparsakaali (10:lle)

Lagerblad Foods Juustoinen broilerpyörykkä tuotenumero 5251 1,12 kg (7kpl / annos)

Duchesse peruna:
Rosamunda kuorittuna 600g
Arla meijerivoi 25 g
Kananmunankeltuainen 2 kpl
Muskottipähkinä ¼ tl
Suolaa maustamiseen

Kuutioi Rosamunda -perunat ja kypsennä höyryssä (tai kattilassa suolatussa vedessä). Soseuta perunat kuumana, lisää joukkoon voi ja keltuaiset sekoittamalla. Mausta muskottipähkinällä ja suolalla ja laita pursotinpussiin ja kylmään. Pursota uunipellille ruusukkeita ja kuumenna kiertoilmauunissa (grillivastuksilla) väri pintaan.

Grillattua maakurkkua:
Maakurkkua pestynä 5 kpl
Rypsiöljyä
Suolaa maustamiseen

Halkaise maakurkut pituussuunnassa, suolaa leikatut pinnat ja ”itketä ” kurkut. Kuivaa kurkkujen pinnat nesteestä, sivele pinnat öljyllä ja grillaa kypsiksi.

Varsiparsakaali:
Varsiparsakaali (bimi) 800 g
Öljyä
Suolaa maustamiseen

Leikkaa parsakaalin kannat pois, pyöritä kauttaaltaan öljyssä ja mausta suolalla. Laita uunipellille ja paista 180c uunissa kypsiksi.

Paprikakastike:
Punainen paprika 400 g
Oliiviöljyä ½ dl
Suolaa ½ tl
Sokeria ½ tl

Paahda paprikat 200c uunissa lähes mustiksi kauttaaltaan. Nosta uunista muovipussiin ja sulje. Kuori paprikat lämpiminä ja poista siemenkota. Soseuta sauvasekoittimella pyreeksi, lisää joukkoon oliiviöljy ja mausta suolalla ja sokerilla.

Kanapyöryköitä Laksa

Lagerblad kanapyöryköitä 16 g tuotenumero 5201

Laksaliemi:
1,5 l vettä
0,5 l kookoskermaa
100 g Knorr Kanaliemi professional 800 g
50 g Knorr Curry Puré professional 750 g
15 g Knorr Inkivääri Puré professional 750 g
10 g Knorr Savuchili Puré professional 750 g
3 kpl limenlehteä
1 limenmehu

Lisäkkeet:
500 g keitettyä Knorr nuudeli 3 kg
300 g siivutettua porkkanaa
300 g pakaste herneitä
100 g leikattua kevätsipulia
50 g tuoretta korianteria
1 kpl tuoretta punaista chiliä

Laita liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Laita nuudelit, porkkanat, herneet ja kuumat kanapyörykät lautaselle. Kaada kuuma liemi päälle. Tarjoile kevätsipulin, korianterin ja chilien kera.

LÄMMIN BROILER-CAESAR SÄNKKÄRI ( 10:LLE )

Marinoitu ja paahdettu broilerpaistileike 7611 1,2 kg
Maalaisleipä 20 viipaletta
Romaine salaatti 400g
Pekoni viipale 300g (20 viipaletta)
Parmesanlastu 50g
HELLMAN’s Caesarkastike 400g

  • Paahda pekoniviipaleet rapeiksi pellin päällä 160c uunissa
  • Revi pesty romaine salaatti käsin paloiksi
  • Paahda maalaisleipä viipaleet paistinpannulla voi-öljy seoksessa kullanruskeiksi.
  • Kuumenna broilerin paistileikkeet 200C uunissa 14min ja viipaloi
  • Pyöräytä romaine salaatti Caesar kastikkeessa
  • Kokoa lautaselle ja tarjoile lämpimänä

MARINOITU JA PAAHDETTU BROILERIN PAISTILEIKE, INDONESIALAINEN KARAMELLIKASTIKE ( 10:LLE )

Marinoitu ja paahdettu broilerin paistileike 7611 1.8 kg
Kuumenna 200c esilämmitetyssä uunissa 14 – 15 min

Karamellikastike:
Vesi 1 litra
Maizena Tapioka 50g
Fariinisokeri 500g
Valkoviinietikka 4 dl
Knorr Sambal Manis Soija 6 dl
Kanelitanko 2kpl
Tähtianis 2 kpl
Knorr Fond Kana 150g

Sekoita vesi ja Maizena tapioka. Mittaa aineet kattilaan, yhdistä ja kiehauta.

Paahdetut bataattilohkot:
Bataatti punainen 1,2 kg

Leikkaa kuorelliset bataatit isoiksi lohkoiksi Öljyä ja suolaa. Levitä uunipellille ja kypsennä 180c uunissa

Koristele annokset rouhitulla suolapähkinällä ja kevätsipulilla.

Suomi