Makoisat reseptit ja käyttövinkit
Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Raaka-aineet:
Lagerblad Foods Kalamuru, tuotekoodi: 8250 0,280 kg
Lagerblad Foods Kirjolohimuru tuotekoodi: 8251 0,280 kg
Rypsiöljy 0,048 kg
Sipulikuutio, pakaste 0,200 kg
Valkosipulimurska 0,008 kg
Porkkanasuikale, pakaste 0,300 kg
Tomaattimurska 1,600 kg
Tomaattipyree 0,118 kg
Vesi 0,520 kg
Tomaattimehu 0,500 kg
Sokeri 0,016 kg
Suola 0,024 kg
Mustapippuri rouhittu 0,004 kg
Oregano 0,004 kg
Basilika, kuivattu 0,008 kg
Lasagnette pasta 0,800
Juustokastike 0,700
Suositus: ota kala- ja kirjolohimuru vuorokausi ennen käyttöä kylmiöön sulamaan
Valmistusohjeet:
- Lämmitä öljy kattilassa/padassa.
- Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetken.
- Lisää porkkana ja sekoita huolellisesti.
- Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, vesi ja tomaattimehu.
- Mausta sokerilla, suolalla, mustapippurilla, oreganolla sekä basilikalla ja anna hautua noin 15 minuuttia.
- Lopuksi lisää kalamuru ja anna vielä hautua noin 5 minuuttia.
- Kaada voideltuun GN-vuokaan, sekoita sekaan lasagnette pasta ja kaada päälle juustokastiketta.
- Kypsennä 160C uunissa n.1 tunti ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Koko reseptin suuntaa antava hinta 1/1 gn-vuoka 5,5kg 19,12 alv. 0%
Kala- tai kirjolohi murua 800 g
Tuoretta pinaattipastaa 900 g
Tomaattimurskaa 1 kg
Tomaattipure 30 g
Sipulia kuutioituna 150 g
Valkosipulia murskattuna 4 kynttä
Suolaa ja mustapippuria rouhittuna
Oliiviöljyä 1 dl
Parmesan juustolastuja
Pakasteherneitä 500 g
Meijerivoita 50 g
Pasta:
Keitä paketin ohjeen mukaisesti al denteksi ja huuhtele kuumalla vedellä.
Tomaattikastike:
Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää tomaattipure. Kaada kattilaan tomaattimurska ja anna kiehua 10 min. Lisää kattilaan Kala- tai kirjolohimuru ja anna hautua hiljalleen 15 min. Annostele pasta lautasille, kaada kuuma kala- tai kirjolohimurukastike pastan päälle. Viimeistele parmesan juustolastuilla.
Herneet:
Sulata herneet lävikössä lämpimässä vedessä ja valuta hyvin. Kuumenna kattilassa voi, kaada joukkoon herneet ja kuumenna. Mausta suolalla.
Kesäkeitto
Pestyjä ja halkaistuja uusia perunoita 700 g
Kuorittuja varhaisporkkanoita 20 kpl
Kukkakaalin nuppuja 300 g
Vihreitä papuja puhdistettuna 100 g
Pakasteherneitä 100 g
Varhaissipulia viipaloituna 50 g
Tilliä koristeluun
Meijerivoita 50 g
Täysmaitoa 1,5 l
Suolaa maustamiseen
Valmistus:
- Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon perunat ja anna kuullottua 5 min
- Lisää varhaisporkkanat ja sekoita varovasti perunoiden kanssa, anna kuullottua 3 min
- Lisää joukkoon kukkakaalin nuput ja pavut. Mausta suolalla
- Kaada kattilaan maito ja anna kypsyä miedolla lämmöllä
- Viimeistele keitto varhaissipulilla ja pakasteherneillä
- Annostele lautaselle, koristele tillillä ja aseta kuumat kalapihvit lautaselle
Raaka-aineet:
Lagerblad Foods Kalamuru, tuotekoodi: 8250 0,125 kg
Rypsiöljy 0,025 kg
Sipulikuutio, pakaste 0,166 kg
Paprikakuutio, pakaste 0,165 kg
Maissijyvä, pakaste 0,083 kg
Tomaattimurska 0,415 kg
Santa Maria taco spice mix 0,017 kg
Suola 0,004 kg
Mustapippuri rouhittu 0,0008 kg
Suositus: ota kalamuru vuorokausi ennen käyttöä kylmiöön sulamaan.
Valmistusohjeet:
- Lämmitä öljy kattilassa/padassa.
- Lisää sipuli ja kuullota hetken.
- Lisää paprika sekä maissijyvät ja sekoita huolellisesti.
- Lisää tomaattimurska.
- Mausta Santa Maria taco spice mixillä, suolalla sekä mustapippurilla ja anna hautua noin 15 minuuttia.
- Lopuksi lisää kalamuru ja anna vielä hautua noin 5 minuuttia.
Tarjoiluvinkki:
- Laita tortillalettuun kalamuru-tortillatäytettä, valmista salsaa, salaattia sekä ranskan kermaa ja kääri tortillalettu.
- Kalamuru-tortillatäyte sopii myös syötäväksi riisin kanssa
Kalamurun osuuden hintakuva / 1 kg tortillatäytettä: 1,47 € alv. 0 %
Raaka-aineet:
Lagerblad Foods Kalamuru, tuotekoodi: 8250 0,500 kg
Majoneesi 0,189 kg
Smetana, laktoositon 0,189 kg
Punasipulikuutio, pakaste 0,090 kg
Tilli, pakaste 0,020 kg
Sitruunamehu 0,006 kg
Suola 0,006 kg
Mustapippuri rouhittu 0,0006 kg
Valmistusohjeet:
- Ota vuorokausi ennen kylmiöön sulamaan kalamurua, punasipulia ja tilliä.
- Vatkaa smetana kuohkeaksi.
- Sekoita majoneesi ja smetana keskenään.
- Lisää sekoittaen kalamuru, punasipuli, tilli ja sitruunamehu.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoiluvinkki: - Tarjoile Kalamururöra uuniperunan kanssa.
- Kalamururöra sopii myös kahvitustarjoiluun esimerkiksi täytettyihin leipiin tai ruislastun päälle.
Kalamurun osuuden hintakuva / 1 kg kalamururöraa: 5,88 € alv. 0 %
(1 kpl 1/1 65 mm GN-VUOKA, yhteensä: 5,217 kg)
Raaka-aineet:
Lagerblad Foods Kalamuru, tuotekoodi: 8250 0,500 kg
JEPO Kypsä kuutioperuna 20 mm 3,000 kg
Sipulikuutio, pakaste 0,300 kg
Purjoviipale, pakaste 0,200 kg
Punainen Paprikakuutio, pakaste 0,300 kg
Planti Cooking Original Kaura 15 % 1,000 kg
Tomaattipyree 0,150 kg
Tillisilppu, pakaste 0,030 kg
Sitruunapippuri 0,006 kg
Valkopippuri 0,001 kg
Suola
Suositus: ota kalamuru vuorokausi ennen käyttöä kylmiöön sulamaan.
Valmistusohjeet:
- Voitele GN-vuoka vuokaspraylla
- Laita GN-vuokaan puolet perunakuutioista.
- Levitä kalamuru, sipuli ja purjo perunoiden päälle.
- Lisää loput perunat päälle.
- Laita paprikakuutiot päällimmäiseksi.
- Valmista liemi sekoittamalla Planti Cookingin joukkoon tomaattipyree, tillisilppu, pippurit ja suola.
- Kaada liemi vuokaan tasaisesti.
- Paista yhdistelmätoiminnolla 150 astetta noin 45 minuuttia.
Kalamurulaatikon hintakuva / 1/1 65 mm GN-vuoka: 15,30 € alv. 0 %
Kalamurun hintakuva / 1 1/1 65 mm GN-vuoka: 5,88 € alv 0 %
(1 kpl 1/1 65 mm GN-VUOKA, yhteensä: 5,367 kg)
Raaka-aineet:
Lagerblad Foods Kalamuru, tuotekoodi: 8250 0,500 kg
JEPO Kypsä suikaleperuna 3,000 kg
Sipulikuutio, pakaste 0,200 kg
Purjoviipale, pakaste 0,200 kg
Punainen Paprikakuutio, pakaste 0,250 kg
Ruokakerma, laktoositon 1,000 kg
Tomaattipyree 0,150 kg
Tillisilppu, pakaste 0,030 kg
Sitruunapippuri 0,006 kg
Valkopippuri 0,001 kg
Suola 0,030 kg
Suositus: ota kalamuru vuorokausi ennen käyttöä kylmiöön sulamaan.
Valmistusohjeet:
- Voitele GN-vuoka vuokaspraylla
- Laita GN-vuokaan puolet perunasuikaleista.
- Levitä kalamuru, sipuli ja purjo perunoiden päälle.
- Lisää loput perunat päälle.
- Laita paprikakuutiot päällimmäiseksi.
- Valmista liemi sekoittamalla ruokakerman joukkoon tomaattipyree, tillisilppu, pippurit ja suola.
- Kaada liemi vuokaan tasaisesti.
- Paista yhdistelmätoiminnolla 150 astetta noin 45 minuuttia.
Kalamurun hintakuva / 1 1/1 65 mm GN-vuoka: 5,88 € alv 0 %
Raaka-aineet:
Lagerblad Foods Kalamuru, tuotekoodi: 8250 0,100 kg
Rypsiöljy 0,015 kg
Sipulikuutio, pakaste 0,145 kg
Kukkakaalinippu, pakaste 0,145 kg
Vihreä herne, pakaste 0,090 kg
Tomaattimurska 0,200 kg
Ruokakerma, laktoositon 0,200 kg
Kookosmaito 0,095 kg
Curry 0,005 kg
Suola 0,005 kg
Suositus: ota kalamuru vuorokausi ennen käyttöä kylmiöön sulamaan.
Valmistusohjeet:
- Lämmitä öljy kattilassa/padassa.
- Lisää sipuli ja kuullota hetken.
- Lisää kukkakaali sekä herneet ja sekoita huolellisesti.
- Lisää tomaattimurska, ruokakerma ja kookosmaito.
- Mausta currylla ja suolalla ja anna hautua noin 15 minuuttia.
- Lopuksi lisää kalamuru ja anna vielä hautua noin 5 minuuttia.
Tarjoiluvinkki:
- Tarjoile Kalamuru-currykastiketta riisin tai keitetyn peruna kanssa.
Kalamurun osuuden hintakuva / 1 kg bolognesekastiketta: 1,18 € alv. 0 %
Raaka-aineet:
Lagerblad Foods Kalamuru, tuotekoodi: 8250 0,100 kg
Rypsiöljy 0,012 kg
Sipulikuutio, pakaste 0,070 kg
Valkosipulipyree 0,002 kg
Porkkanasuikale, pakaste 0,085 kg
Palsternakkasuikale, pakaste 0,041 kg
Tomaattimurska 0,400 kg
Tomaattipyree 0,026 kg
Vesi 0,129 kg
Ruokakerma, laktoositon 0,123 kg
Sokeri 0,004 kg
Suola 0,004 kg
Mustapippuri rouhittu 0,001 kg
Oregano 0,001 kg
Basilika, kuivattu 0,002 kg
Suositus: ota kalamuru vuorokausi ennen käyttöä kylmiöön sulamaan.
Valmistusohjeet:
- Lämmitä öljy kattilassa/padassa.
- Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetken.
- Lisää porkkana sekä palsternakka ja sekoita huolellisesti.
- Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, vesi ja ruokakerma.
- Mausta sokerilla, suolalla, mustapippurilla, oreganolla sekä basilikalla ja anna hautua noin 15 minuuttia.
- Lopuksi lisää kalamuru ja anna vielä hautua noin 5 minuuttia.
Tarjoiluvinkki:
- Tarjoile kalamuru-bolognese pastan tai keitetyn perunan kanssa
- Kalamuru-bolognese kastiketta voi myös hyödyntää lasagnessa tai pastalaatikossa.
Kalamurun osuuden hintakuva / 1 kg bolognesekastiketta: 1,18 € alv. 0 %
Jauhoista perunaa kuorittuna ja viipaloituna 1,5 kg
Sipulia kuorittuna ja viipaloituna 500 g
Kuohukermaa 1,5 litraa
Tilliä hienonnettuna 100 g
Suolaa maustamiseen
Voita paistamiseen
Valmistus:
Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä nokare voita. Lisää pannuun kolmannes sipuleista ja ruskista hetki. Lisää kolmannes perunaviipaleista ja anna ruskistua hieman. Mausta suolalla. Kaada peruna-sipulipaistos voideltuun uunivuokaan. Ripottele puolet kalamurusta ja tillistä peruna-sipulipaistoksen päälle. Toista sama toiseen kerrokseen. Viimeiseen kerrokseen ainoastaan peruna–sipulipaistosta. Kuumenna uuni 160 C ja laita vuoka uuniin. Paista ilman kermaa n. 30 min. Kaada kuohukerma kalamuru-perunalaatikon päälle tasaisesti ja kypsennä kypsäksi.
Tarjoile punajuurilohkojen tai tillikurkkujen kanssa.
Pizza-Kit valmispizzapohja 2 kpl
Mozzarella raaste 2 pkt
Mustia oliiveja viipaleina 1 prk
Kirsikkatomaatti 2 pkt
Punasipuli kuorittuna ja viipaloituna 300 g
Sitruunamehu 3 rkl
Oliiviöljy 4 rkl
Hienosokeria 10 g
Rucolasalaatti 2 ruukkua
Suolaa ja rouhittua mustapippuria maustamiseen
Punasipulin marinointi:
Laita punasipuli viipaleet kulhoon. Sekoita yhdessä sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa.
Lisää joukkoon sokeri ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
Valmistus:
Laita valmiit pizzataikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinoille pizzakastike ja mozzarellaraaste. Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne yhdessä oliiviviipaleiden kanssa pizzan päälle. Lisää kalamuru (150 g / pizza) päällimmäiseksi. Paista uunissa paketin ohjeen mukaan. Viimeistele pizzat paiston jälkeen rucolasalaatilla ja marinoidulla punasipulilla. Pizzat voi viimeistellä parmesaaniraasteella ja oliiviöljyllä.
2 x Järvikalamureke 700 g Lagerblad Foods tuotenumero 8206
Ruskistettu piparjuurivoi:
400 g meijerivoita
100 g piparjuurta raastettuna
2 rkl sitruunamehua
suola
1,3 kg kuutioitua perunaa
200 g sipulia
75 g voita
4 dl ruokakerma
15 g suola
1 laakerinlehti
1 g jauhettua valkopippuria
30 g maizena
15 g kokojyvä-dijonsinappia ja 100 g tuoretta tilliä
Ruskista voi kattilassa. Siirrä ruskistunut voi kylmään kulhoon, jotta paahtuminen loppuu. Juuri ennen tarjoilua kuumenna voi ja lisää joukkoon raastettu piparjuuri, sitruunamehu sekä hiukan suolaa.
Laita voi ja silputtu sipuli kattilaan. Freesaa 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää ruokakerma ja laakerinlehti, suola ja valkopippuri. Kiehauta ja suurusta maizenalla. Höyrytä pilkotut perunat kypsiksi ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Viimeistele juuri ennen tarjoilua sinapilla ja leikatulla tillillä.
Leikkaa järvikalamureke kymmeneksi pihviksi. Paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi ja kuumenna 160 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.
Kokoa annos ja raasta lopuksi tuoretta piparjuurta päälle.

Tarjoile uutuus Kirjolohi-silakkamurekepihvi maukkaan punajuuri-ohraton sekä juurisellerikastikkeen kera.
Salottisipuli kuorittuna | 1 kpl |
Punajuuri kuorittuna | 1 kpl (n. 100 g) |
Ohrasuurimoita | 100 g |
Kalalientä | 5 dl |
Voita | 15 g |
Suolaa | ½ tl |
Pippuria rouhittuna |
Liota ohrasuurimoita kylmässä vedessä noin tunnin ajan. Kaada suurimot siivilään ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Kuutioi salottisipuli ja kuullota voissa kattilassa. Raasta punajuuri hienolla terällä. Lisää valutetut ohrasuurimot ja puolet kalaliemestä kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää lientä vähitellen ja hauduta kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi raastettu punajuuri ohrattoon, laita kansi päälle ja anna tekeytyä. Tarkista maku ja tarjoile!

Lagerblad Foods silakkamurekepihvi 70 g tuotenro 8216, 20 kpl
Kuorittu juuriselleri 300 gKuorittu punajuuri 800 g
Arla Smetana 800 g
Kuutioitu suolakurkku 80 g
Hunajaa 60 g
Raastettu piparjuuri 40 g
Suolaa ja pippuria
Rapea selleri: Leikkaa juuriselleri mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi. Kuivaa suikaleet. Kuumenna öljy 180 asteiseksi ja friteeraa suikaleet rapeiksi. Nosta paperin päälle valumaan ja mausta suolalla.
Smetana-punajuuret: Paahda pilkotut punajuuret 180 asteisessa uunissa 25 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Laita smetana, suolakurkut ja hunaja kattilaan. Kiehauta ja mausta. Lisää kypsät punajuuret ja kiehauta.
Kuumenna silakkamurekepihvit 140 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Kokoa annos ja koristele lehtipersiljalla.
1,05 kg Lagerblad kirjolohipyörykkä 15 g tuotenumero 8218
Persilja-munakastike:
200 g Knorr Vaalea kastikepohja 2,5 kg
4 dl vettä
1 dl Knorr Kuohu laktoositon 30 % 1 l
5 kpl keitettyjä kananmunia
30 g leikattua persiljaa
valkopippuria ja muskottipähkinää
Tillikurkku:
300 g siivutettua kurkkua
0,5 dl Hellmann´s sitruunavinegrettiä 1 l
20 g leikattua tilliä
suola ja sokeri
Lisäkkeet:
keitettyä tynnyriperunaa
Laita vaalea kastikepohja, vesi ja kuohu kattilaan. Kiehauta sekoittaen. Lisää kananmuna ja persilja. Mausta. Mausta kurkkusiivut sitruunavinegretillä, tillillä, suolalla ja sokerilla. Anna maustua hetken aikaa.
Lagerblad Särkipihvi 70 g ruisjauhotuksella, tuotenumero 8219 1,4 kg
Paahdetut varhaisperunat:
Varhaisperunoita kuorineen hyvin pestyinä 1,2 kg
Öljyä, suolaa
Varhaisperunoiden valmistus:
Pyörittele kuoripäälliset varhaisperunat kauttaaltaan öljyssä, mausta suolalla. Paahda varhaisperunat 180c uunissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.
Paahdettu piparjuuri:
Piparjuurta karkeana lastuna 200 g
Voita 20 g
Öljyä ½ dl
Paahdetun piparjuuren valmistus:
Kuumenna voi öljyseos paistinpannulla, lisää joukkoon piparjuuriraaste ja paista ruskeaksi.
Tillivoissa paistettua kurkkua:
Tuorekurkkua kuorittuna ja siemenet poistettuna 500 g
Tilliä hienonnettuna 5 g
Voita 50 g
Sokeria 1 tl
Suolaa
Tillikurkun valmistus:
Leikkaa kuorittu ja siemenetön kurkku puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kuumenna paistinpannussa voi, lisää joukkoon kurkkuviipaleet ja freesaa hetki. Lisää joukkoon sokeri ja hienonnettu tilli, mausta suolalla.
Tilli-öljy:
Tilliä 1 rku
Öljyä 2 dl
Suolaa
Laita rouhittu tilli syvään sekoituskulhoon, lisää ripaus suolaa. Sekoita sauvasekoittimella öljyn kanssa tasaiseksi mauste öljyksi.
Tarjoilu:
Lisää tilli-öljy kuumien paahdettujen vahaisperunoiden joukkoon. Nosta paahdettu piparjuuri kuumien särkipihvien päälle. Tarjoile kuumien tillikurkkujen kanssa.

20 kpl Lagerbladin paistettuja silakoita
20 palaa ruisleipää
Etikkaliemi: 250 g väkiviinaetikkaa
250 g hienoa sokeria
500 g vettä
250 g hienonnettua sipulia
25 g sinapinsiementä
Keitä liemi kasaan.
Levite:
375 g smetanaa
25 g hienonnettua tilliä
suolaa
mustapippuria
Vaahdota smetana ja lisää tilli sekä suola ja pippuri.
Leikkaa jäiset silakat halki kahteen osaan. Kaada kuuma etikkaliemi pakastettujen silakoiden päälle ja anna niiden marinoitua jääkaapissa 2 vrk. Pursota levitettä ruisleivälle ja asettele silakkafileet sen päälle. Tarjoile lounasleipänä tai pienenä cocktailpalana!