Reseptit – Nauta & possu pyörykät

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Possupyöryköitä indonesialaisittain

1,5 kg Lagerblad perinteinen possupyörykkä 30 g tuotenumero 8050

Kastike:
1 l vettä
75 g Knorr Ruskea peruskastike 3,75 kg
0,3 dl Knorr Häränlihafondi, tiiviste 1l
1 dl Knorr Ketjap Manis Soija 1 l
40 g Knorr Inkivääri puré professional 750 g

Lisäkkeet:
kookosriisi
grillattua poksoita
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä

Laita kastikeainekset kylmään veteen. Kiehauta kastike sekoittaen.

Lihapullia, savupaprikakastiketta ja bataattilohkoja

1,5 kg Perinteinen lihapyörykkä 30 g tuotenumero 9863

Savupaprikakastike:
75 g Knorr Ruskea peruskastike 3,75 kg
5 g Knorr Lihaliemi 1,3 kg
1 l vettä
2 dl Knorr Tomatino 3 kg
4 g Knorr Savuchili Puré professional 750 g
30 g Knorr Paprika Puré professional 750 g
15 g ruokokidesokeria

Bataattilohkot:
1,5 dl Flora Aromiöljyä 3,4 l
30 g Knorr Valkosipuli Puré professional 750 g
15 g suolaa
2 kg lohkottuja bataatteja

Sekoita ruskea peruskastike, lihaliemi ja kylmä vesi keskenään. Kiehauta kastike sekoittaen. Lisää loput ainekset ja kiehauta. Sekoita aromiöljy, valkosipulipyre ja suola. Pyörittele bataattilohkot mausteöljyssä ja paahda 220 asteessa noin 20 minuuttia.

CHORIZOPULLA-PYTTIPANNUA JA PAPRIKAMAJONEESIA

Pyttipannu:
1,1 kg Lagerblad chorizopulla 55 g tuotenumero 4004
1 dl Flora Aromiöljyä 2,4 l
200 g sipulia
800 g bataattia
300 g herkkusieniä
400 g ruusukaalia
80 g lehtikaalia, suikaloituna
6 g suolaa
10 g sokeria
mustapippuria

Paprikamajoneesi:
4 dl Hellmann’s Real majoneesia 2 l tai 5 kg
40 g Knorr Paprika Puré professional 750 g
1 rkl sitruunamehua

Lohko kasvikset. Pyörittele sipulit ja bataatit aromiöljyssä. Paahda niitä 200 astetta 20 minuutin ajan. Lisää herkkusienet ja ruusukaalit. Paahda vielä noin 7 minuutin ajan. Lisää lehtikaali ja mausteet. Sekoita majoneesi, paprika pure ja sitruunamehu. Tarjoile pyttipannun kera.

LIHAPULLAT AL FORNO

Al forno:
0,5 kg Knorr Lasagnette 3 kg
400 g pakaste pinaattia
600 g Lagerblad lihapyörykkä 8 g, tuotenumero 6031 tai kasvisversiona Lagerbladin mausteinen vegenappi 8g, tuotenumero 4060

6 dl Knorr Garde d’Or Juustokastiketta 1 l

Kastike:
1 kg Knorr Tomatino 3 kg
5 dl tomaattimehua
20 g Knorr Tahnamauste basilika 340 g
30 g Knorr Valkosipuli Puré professional 750 g
10 g sokeria
5 g suolaa
1 g rouhittua mustapippuria

Sekoita kastikeainekset keskenään. Sekoita lasagnette, pinaatti, lihapyörykät ja kylmä kastike keskenään. Nosta ainekset voideltuun uunivuokaan ja valele juustokastiketta päälle. Paista 160 asteessa noin tunti. Anna vetäytyä 15 minuuttia.

COCKTAILPYÖRYKÄT BBQ

800 g Lagerblad naudan lihapyörykkä 16 g tuotenumero 6036

BBQ-kastike:
1 dl fariinisokeria
0,8 dl punaviinietikkaa
1 dl coca cola
1 dl Knorr Ketjap Manis soija 1 l
10 g Knorr Savucili puré professional 750 g
4,5 dl Knorr Tomatino 3 kg

Viimeistely:
leikattua ruohosipulia
tuoretta chiliä
paahdettuja seesaminsiemeniä

Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 1 tunnin ajan. Pyöritä kuumat lihapullat BBQ-kastikkeessa ja koristele. Tarjoile loput kastikkeesta kipossa.

PERINTEINEN POSSUPYÖRYKKÄ RUSKEASSA KASTIKKEESSA 10:LLE

8050 Perinteinen possupyörykkä 30g 1,5kg
Ruskeakastike: Garde D’or ruskeakastike pasta 250g
Vesi 1 litra
Knorr Professional Fond Härkä 1 desilitra
Kuohukerma laktoositon 1 desilitra
Tomaattipure 20 grammaa
Voi laktoositon 20 grammaa
Laakerinlehti 3 kappaletta
Maustepippuri kokonainen 1 gramma
Hienosokeri 5 grammaa

Valmistusohje

  • Murskaa pippurit ja laakerinlehdet, kääri kankaaseen maustepussiksi
  • Sulata voi kattilassa, freesaa tomaattipure sokerin ja maustepussin kanssa
  • Lisää kattilaan vesi, kerma ja härkä fondi
  • Anna hautua miedolla lämmöllä 15min, nosta maustepussi pois kattilasta
  • Lisää ruskeakastike pasta paloina joukkoon sekoittaen huolellisesti
  • Anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin
  • Laita perinteiset possupullat uunivuokaan ja kaada kastike päälle
  • Laita kansi päälle ja anna hautua 160c uunissa kunnes sisälämpö on 72

JOULUINEN POSSU–MUSTAHERUKKAPYÖRYKKÄ MUSTAHERUKKAKASTIKKEESSA (10 HLÖLLE)

1,5 kg Jouluinen possu–mustaherukkapyörykkä 8045

Mustaherukkakastike:

Knorr ruskeakastikepasta 240g
vesi 1 litra
fariinisokeri 60g
mustaherukkahyytelö 60g
mustaherukka pakaste 120g

Laita kattilaan fariinisokeri, mustaherukkahyytelö ja pakaste mustaherukat. Kuullota kattilassa kunnes mustaherukat ja fariinisokeri on sulanut. Kaada päälle vesi ja anna kuumentua. Sekoita joukkoon paistinkastike pasta ja anna kiehua muutama minuutti. Laita jäiset jouluiset possu– mustaherukka pyörykät voideltuun uunivuokaan. Kaada kuuma mustaherukkakastike päälle, peitä vuoka kannella. Kuumenna jouluiset possu–mustaherukkapyörykät 180C uunissa n.1h.

Mustaherukka – kermaviili vihmoite:

Mustaherukka pakaste 50g
ruskea sokeri 5g
rosmariinin oksa n. 1g
vesi 20g
kermaviili 200g
sinappi 6g

Laita kattilaan pakaste mustaherukat, ruskea sokeri, rosmariini ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä n. 10min. Laita kulhon päälle siivilä ja kaada liemi siivilään. Soseuta, paseeraa siivilän läpi ja jäähdytä. Mittaa astiaan kermaviili, sinappi ja paseerattu mustaherukka, sekoita ja anna tekeytyä.

Tarjoiluehdotus:

Rosmariinin kanssa paahdetut siikli perunat ja kypsät särä juurekset

CHORIZOPYÖRYKÄT TOMAATTIKEITOSSA

Mehevä ja ruokaisa keitto talvipäivään! Käytä pohjana tomaattikeittoa ja lisää pannupaistetut chorizopyörykät sekä viimeistele smetanalla. Helppoa ja maukasta!