Makoisat reseptit ja käyttövinkit
Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Chorizopyörykkä 8 g 500 g
Valmis pizzataikina levy 1 kpl
Valmis pizzakastike 300 g
Mozzarella raaste 300 g
Rucolaa 1 pss
Oliiviöljyä ja suolaa
-Kuumenna uuni 200 C kiertoilmalle
-Aseta leivinpaperi uunipellille ja levitä siihen pizzataikina levy
-Levitä taikinan päälle pizzakastike ja mozzarella juustoraaste
-Ripottele chorizzopyörykät tasaisesti ympäri pizzapohjaa
-Paista uunissa rapeaksi
-Laita rucola kulhoon, mausta oliiviöljyllä sekä suolalla ja sekoita
-Tarjoile maustettu rucola paistetun pizzan kanssa
Italialainen lihapyörykkä 1,3 kg (8 kpl / annos)
Spagettia tai muuta pastaa 900 g
Kirsikkatomaatteja 400 g
Sipulia hienonnettuna 150 g
Valkosipulia kuorittuna 3 kynttä
Vihreää parsaa 500 g
Tomaattikastiketta 800 g
Parmesan lastuja 150 g
Rucolasalaattia 100 g
Suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä maustamiseen.
Kuori parsa, laita vesi kiehumaan ja mausta suolalla. Varaa astiaan jäävettä. Nosta kuoritut parsat kiehuvaan veteen ja keitä n. 2 min, nosta jääveteen. Kun parsat ovat jäähtyneet nosta lävikköön valumaan. Laita kattilaan tilkka oliiviöljyä, kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon tomaattikastike ja italialaiset lihapyörykät, anna hautua hiljalleen. Halkaise kirsikkatomaatit, leikkaa parsa pieniksi pätkiksi. Keitä pasta suolavedessä paketin ohjeen mukaan melkein kypsäksi. Valuta pasta (säästä tilkka keitinvettä). Yhdistä lihapullakastike pastan joukkoon, lisää parsa ja kirsikkatomaatit (ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä)
Tarjoilu:Nostele pasta lautaselle, viimeistele rucolasalaatilla ja parmesan lastuilla.
1,5 kg Lagerblad perinteinen possupyörykkä 30 g tuotenumero 8050
Kastike:
1 l vettä
75 g Knorr Ruskea peruskastike 3,75 kg
0,3 dl Knorr Häränlihafondi, tiiviste 1l
1 dl Knorr Ketjap Manis Soija 1 l
40 g Knorr Inkivääri puré professional 750 g
Lisäkkeet:
kookosriisi
grillattua poksoita
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä
Laita kastikeainekset kylmään veteen. Kiehauta kastike sekoittaen.
1,5 kg Perinteinen lihapyörykkä 30 g tuotenumero 9863
Savupaprikakastike:
75 g Knorr Ruskea peruskastike 3,75 kg
5 g Knorr Lihaliemi 1,3 kg
1 l vettä
2 dl Knorr Tomatino 3 kg
4 g Knorr Savuchili Puré professional 750 g
30 g Knorr Paprika Puré professional 750 g
15 g ruokokidesokeria
Bataattilohkot:
1,5 dl Flora Aromiöljyä 3,4 l
30 g Knorr Valkosipuli Puré professional 750 g
15 g suolaa
2 kg lohkottuja bataatteja
Sekoita ruskea peruskastike, lihaliemi ja kylmä vesi keskenään. Kiehauta kastike sekoittaen. Lisää loput ainekset ja kiehauta. Sekoita aromiöljy, valkosipulipyre ja suola. Pyörittele bataattilohkot mausteöljyssä ja paahda 220 asteessa noin 20 minuuttia.
Pyttipannu:
1,1 kg Lagerblad chorizopulla 55 g tuotenumero 4004
1 dl Flora Aromiöljyä 2,4 l
200 g sipulia
800 g bataattia
300 g herkkusieniä
400 g ruusukaalia
80 g lehtikaalia, suikaloituna
6 g suolaa
10 g sokeria
mustapippuria
Paprikamajoneesi:
4 dl Hellmann’s Real majoneesia 2 l tai 5 kg
40 g Knorr Paprika Puré professional 750 g
1 rkl sitruunamehua
Lohko kasvikset. Pyörittele sipulit ja bataatit aromiöljyssä. Paahda niitä 200 astetta 20 minuutin ajan. Lisää herkkusienet ja ruusukaalit. Paahda vielä noin 7 minuutin ajan. Lisää lehtikaali ja mausteet. Sekoita majoneesi, paprika pure ja sitruunamehu. Tarjoile pyttipannun kera.
Al forno:
0,5 kg Knorr Lasagnette 3 kg
400 g pakaste pinaattia
600 g Lagerblad lihapyörykkä 8 g, tuotenumero 6031 tai kasvisversiona Lagerbladin mausteinen vegenappi 8g, tuotenumero 4060
6 dl Knorr Garde d’Or Juustokastiketta 1 l
Kastike:
1 kg Knorr Tomatino 3 kg
5 dl tomaattimehua
20 g Knorr Tahnamauste basilika 340 g
30 g Knorr Valkosipuli Puré professional 750 g
10 g sokeria
5 g suolaa
1 g rouhittua mustapippuria
Sekoita kastikeainekset keskenään. Sekoita lasagnette, pinaatti, lihapyörykät ja kylmä kastike keskenään. Nosta ainekset voideltuun uunivuokaan ja valele juustokastiketta päälle. Paista 160 asteessa noin tunti. Anna vetäytyä 15 minuuttia.

800 g Lagerblad naudan lihapyörykkä 16 g tuotenumero 6036
BBQ-kastike:
1 dl fariinisokeria
0,8 dl punaviinietikkaa
1 dl coca cola
1 dl Knorr Ketjap Manis soija 1 l
10 g Knorr Savucili puré professional 750 g
4,5 dl Knorr Tomatino 3 kg
Viimeistely:
leikattua ruohosipulia
tuoretta chiliä
paahdettuja seesaminsiemeniä
Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 1 tunnin ajan. Pyöritä kuumat lihapullat BBQ-kastikkeessa ja koristele. Tarjoile loput kastikkeesta kipossa.
8050 Perinteinen possupyörykkä 30g 1,5kg
Ruskeakastike: Garde D’or ruskeakastike pasta 250g
Vesi 1 litra
Knorr Professional Fond Härkä 1 desilitra
Kuohukerma laktoositon 1 desilitra
Tomaattipure 20 grammaa
Voi laktoositon 20 grammaa
Laakerinlehti 3 kappaletta
Maustepippuri kokonainen 1 gramma
Hienosokeri 5 grammaa
Valmistusohje
- Murskaa pippurit ja laakerinlehdet, kääri kankaaseen maustepussiksi
- Sulata voi kattilassa, freesaa tomaattipure sokerin ja maustepussin kanssa
- Lisää kattilaan vesi, kerma ja härkä fondi
- Anna hautua miedolla lämmöllä 15min, nosta maustepussi pois kattilasta
- Lisää ruskeakastike pasta paloina joukkoon sekoittaen huolellisesti
- Anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin
- Laita perinteiset possupullat uunivuokaan ja kaada kastike päälle
- Laita kansi päälle ja anna hautua 160c uunissa kunnes sisälämpö on 72

Mehevä ja ruokaisa keitto talvipäivään! Käytä pohjana tomaattikeittoa ja lisää pannupaistetut chorizopyörykät sekä viimeistele smetanalla. Helppoa ja maukasta!