Reseptit - Nauta & possu pihvit ja murekkeet | Lagerblad Foods

Reseptit – Nauta & possu pihvit ja murekkeet

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Maksapihvi, paahdetut perunat & maustevoi 10:lle

Lagerblad Foods Pintapaistettu maksaviipale tuote nro 4107 1,4kg

Uuni juurekset:
Varhais palsternakkaa 200 g
Kuorittua varhais porkkanaa 200 g
Rypsiöljyä ½ dl
Suolaa maustamiseen

Leikkaa palsternakat pituussuunnassa lohkoiksi ja porkkana pituussuuntaan halki. Öljyä kauttaaltaan ja kypsennä 180c uunissa kypsiksi ja mausta suolalla.

Uuni perunat:
Pestyä pientä perunaa 1 kg
Arla meijerivoi 40 g
Suolaa
Laita pestyt perunat uunivuokaan, pyörittele voisulassa ja ripottele pintaan suolaa. Kypsennä 180c uunissa kypsäksi.

Maustevoi:
Arla meijerivoita 300 g
Lehtipersiljaa 10 g
Ruohosipulia 10 g
Basilikaa 10 g
Sitruunan mehua 1 rkl
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Nosta voi huoneenlämpöön, hienonna yrtit mahdollisimman hienoksi silpuksi. Yhdistä keskenään kulhossa, mausta suolalla, sitruunamehulla ja mustapippurilla. Kääri maustevoi leivinpaperilla tasaisiksi pötköiksi ja laita kylmään.

Karamellisoitu sipuli:
Sipulia kuorittuna 800 g
Arlan meijerivoita 50 g
Sokeria 2 rkl
Suolaa maustamiseen

Leikkaa sipulit viipaleiksi, ruskista voi paistinpannulla ja lisää viipaloidut sipulit. Paista hetki, kunnes alkavat hieman ruskettua ja lisää sokeri, paista miedolla lämmöllä. Kun sipulit ovat kauniin ruskeita mausta suolalla

Tarjoile sokeroitujen puolukoiden kanssa

Paistettu maksapihvi & punasipulia 10:lle

Lagerblad Foods Pintapaistettu maksaviipale tuote nro 4107 1,4kg

Paistettu munakoiso:
Munakoiso pieni 5 kpl
Vehnäjauho 1 dl
Arla meijerivoi 30 g
Öljyä 1 dl
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa halki. Leikkaa viipale pois kuperalta puolelta. Suolaa munakoisot (itketä nesteet pois). Kuivaa pinnat hyvin. Mausta suolalla ja mustapippurilla, pyöritä vehnäjauhoissa. Paista paistinpannulla öljy – voiseoksessa ja kypsennä 160c uunissa loppuun.

Punaviini sipuli:
Banaanishalotti sipuli 10 kpl
Sooci paahdettu kanaliemi 5 dl
Punaviini 5 dl
Tumma sokeri 20 g
Ripaus suolaa

Kuori sipulit, mittaa kattilaan kaikki aineet, kuumenna ja anna hautua, kunnes sipulit ovat kypsiä.

Uuni punajuuret:
Punajuurta naatteineen 10 kpl
Arla meijerivoita 150 g
Suolaa maustamiseen
Folio paloja 10 kpl

Kuori punajuuret säästäen naatit. Kääri punajuuret folioon siten, että kaikkiin nyytteihin tulee nokare voita ja mausta suolalla. Kääri umpeen niin, että naatti jää ulkopuolelle. Kypsennä 180c uunissa kypsiksi.

Tarjoile sokeroitujen puolukoiden ja paistettujen keltasienten kanssa.

Pippurikastikkeella täytetty pannupihvi & perunakroketteja 10:lle

Lagerblad Foods Pippurikastikkeella täytetty pannupihvi tuotenro 6000 1,3 kg (10 kpl)

Perunakroketti:
Rosamunda peruna 1 kg
Arla meijerivoi 50 g
Arla kuohukerma ½ dl
Muskottipähkinä ¼ tl
Suola 2 tl
Öljyä friteeraamiseen 1 lit.

Leikkaa Rosamunda perunat lohkoiksi ja kypsennä höyryssä, soseuta kuumina. Lisää kuumaan perunasoseeseen voi, kerma, muskottipähkinä ja suola. Nosta kylmään.

Panerointi:
RKananmuna 4 kpl
Vehnäjauho 2 dl
Korppujauho 4 dl

Muotoile kylmästä perunamassasta 20 kpl samankokoista pötköä. Pyörittele pötköt ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Friteeraa 160 c öljyssä kauniin ruskeiksi.

Uuni punajuuret:
Punajuurta naatteineen 10 kpl
Arla meijerivoi 150 g
Suolaa maustamiseen
Folio paloja 10 kpl

Kuori punajuuret säästäen naatit. Kääri punajuuret folioon siten, että kaikkiin nyytteihin tulee nokare voita ja mausta suolalla. Kääri umpeen niin, että naatti jää ulkopuolelle. Kypsennä 180 c uunissa kypsiksi.

Uuni juurekset:
Varhaispalsternakkaa 200 g
Kuorittua varhaisporkkanaa 200 g
Rypsiöljyä ½ dl
Suolaa maustamiseen

Leikkaa palsternakat pituussuunnassa lohkoiksi ja porkkanat pituussuunnassa halki. Öljyä kauttaaltaan ja kypsennä 180c uunissa kypsiksi ja mausta suolalla.

Pippurikastikkeella täytetty pannupihvi & pikkelöidyt juurekset 10:lle

Lagerblad Foods Pippurikastikkeella täytetty pannupihvi tuote nro 6000 1,3 kg (10 kpl)

Punaviini sipuli:
Banaanishalotti sipuli 10 kpl
Sooci paahdettu kanaliemi 5 dl
Punaviini 5 dl
Tumma sokeri 20 g
Ripaus suolaa

Kuori sipulit, mittaa kattilaan kaikki ainekset, kuumenna ja anna hautua, kunnes sipulit ovat kypsiä.

Pikkeloidyt juurekset:
Raitajuuri kuorittuna 400 g

Leikkaa juureksista mahdollisimman ohuita viipaleita ja laita pikkelöitymään.

Pikkeliliemi:
Etikka 1 dl
Sokeri 2 dl
Vesi 3 dl
Ripaus suolaa

Valuta metsäsienet, mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Anna kiehahtaa. Jäähdytä pikkeliliemi jääkaapissa, kaada juuresviipaleiden päälle ja anna tekeytyä vuorokausi.

Lisukkeet:
Paistettua puikulaperunaa ja varsiparsakaalia.

Possu–karpalopihvi paahdettuja naattijuureksia & karpaloita 10:lle

Lagerblad Foods Possu–karpalopihvi 40 g, tuotenro 8055 1,2 kg (3 kpl / annos)

Uuni naattijuurekset:
Punajuurta naatteineen 10 kpl
Varhaissipulia varsineen 10 kpl
Arla meijerivoita 200 g
Suolaa maustamiseen
Folio paloja 20 kpl

Kuori punajuuret säästäen naatit. Leikkaa sipuleista pois tummin varsiosa. Kääri punajuuret ja sipulit folioon niin, että naatti jää ulkopuolelle. Lisää kaikkiin nokare voita ja mausta suolalla.

Perunan kuoret:
Perunan kuoria 700 g
Suolaa maustamiseen
Öljyä friteeraamiseen 1lit.

Kuori perunat juuresveitsellä ”ronskilla” kädellä, niin että kuoriin jää myös perunaa. Kuivaa kuoret hyvin talouspaperin välissä. Friteeraa kuoret 160c öljyssä, valuta ja mausta suolalla

Uuni juurekset:
Perunaa kuorittuna 300 g
Kuorittua Bataattia 300 g
Rypsiöljyä ½ dl
Suolaa maustamiseen

Leikkaa perunat ja bataatit kuutioiksi. Öljyä kauttaaltaan ja kypsennä 180c uunissa kypsiksi ja mausta suolalla.

Lisukkeena:
Sokeroituja karpaloita

Possu–karpalopihvi, bataattipyre & paahdettuja punajuuria 10:lle

Lagerblad Foods Possu–karpalopihvi 40 g tuote nro 8055 1,2 kg (3 kpl / annos)

Uuni juurekset:
Palsternakkaa 200 g
Porkkanaa 200 g
Rypsiöljyä ½ dl
Suolaa maustamiseen

Leikkaa palsternakat pituussuunnassa lohkoiksi ja porkkana pituussuunnassa halki. Öljyä kauttaaltaan ja kypsennä 180c uunissa kypsiksi ja mausta suolalla.

Uuni punajuuret:
Punajuuri naatteineen 10 kpl
Arla meijerivoi 150 g
Suolaa
Folio paloja 10 kpl

Kuori punajuuret säästäen naatit. Kääri punajuuret folioon siten, että kaikkiin nyytteihin tulee nokare voita ja mausta suolalla. Kääri umpeen niin, että naatti jää ulkopuolelle. Kypsennä 180c uunissa kypsiksi.

Bataattipyre:
Bataatti 1 kg
Arla meijerivoi 100 g
Arla kuohukerma 1 dl
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen.

Kypsennä bataatit kuorineen 160c uunissa. Halkaise kypsät bataatit ja kaavi lusikalla sisus pois. Soseuta bataatit lämpiminä. Lisää joukkoon meijerivoi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisukkeena:
Paahdettuja pikkuperunoita ja sokeroituja karpaloita

Käsin paneroitu porsaanleike ja sinappi muhennettua perunaa (10:lle)

Käsin paneroitu porsaanleike ja sinappi muhennettua perunaa (10:lle)

Lagerblad käsin paneroitu porsaanleike tuotenro 6901 10 kpl ( n.1,4 kg )

Sinappi muhennettu peruna:
Rosamunda perunaa kuorittuna ja kuutioituna 1,2 kg
Sipulia kuutioituna 100 g
Turun sinappia 30 g
Kuohukermaa 6 dl
Voita 50 g
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Sinappi muhennetun perunan valmistus: Kuumenna kattilassa voi miedolla lämmöllä, lisää joukkoon sipulikuutio. Kuullota sipuli ruskeahkon väriseksi ja lisää perunakuutiot. Anna perunoiden kypsyä hieman kattilassa kauhalla sekoittaen. Lisää joukkoon Turun sinappi ja mausta suolalla, sekoita sinappi perunoiden joukkoon hyvin. Kaada perunoiden päälle kuohukerma ja anna kypsyä hiljaa muhien kypsäksi. Tarkista suola ja mausta mustapippurilla.

Persilja maustevoi:
Suolaton meijerivoi 300 g
Lehtipersilja hienonnettuna 20 g
Sitruunan mehu vasta puristettuna 2 rkl
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Persiljavoin valmistus:
Anna meijerivoin notkistua huoneen lämmössä pari tuntia. Lisää joukkoon persiljahake ja sitruunanmehu. Vatkaa kierrevatkaimella voi vaahdoksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta maustevoi leivinpaperille ”tankomaiseen” muotoon. Kääri leivinpaperin avulla maustevoista tanko, kääri ja sulje päät, nosta kylmään.

Peruna chips valmistus:
Rosamunda perunaa kuorittuna ja siivutettuna 300g
Ryöppää perunaviipaleet voimakassuolaisessa vedessä n.1 min. Nosta perunaviipaleet reikäkauhalla paperin päälle kuivahtamaan. Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180c ja friteeraa perunalastut rapeiksi. Suolaa friteerauksen jälkeen.

Sitruuna carnityyri:
Sitruunaviipaleita paksuhkoja 10 kpl
Meijerivoita 20 g

Kuumenna paistinpannu, lisää meijerivoi ja sitruunaviipaleet. Paista sitruunaviipaleet tummanruskeiksi. Nosta paistinpannulta ja jäähdytä. Leikkaa persilja-maustevoi viipaleiksi ja nosta paistetun sitruunaviipaleen päälle. Tarjoile käsin paneroitujen porsaanleikkeiden kanssa.

Pekoninen hampurilainen paistetulla ananaksella ja sinihomejuustolla (10:lle)

Lagerblad pekoninen jauhelihapihvi 180 g tuotenumero 8073

Pekoninen jauhelihapihvi 180g 10 kpl
Iso briossisämpylä (hampurilaissämpylä) 10kpl
Tuore ananas viipale, kuorittu ja keskikohta poistettuna 10 siivua
Sinihomejuusto viipale 10 viipaletta (n.400g)

Punasipulihilloke valmistus:
Punasipulia kuorittuna ja viipaloituna 400g
Vettä 2 dl
Valkoviinietikka ½ dl
Hillosokeri 1 dl
Suola ½ tl
Tuore vihreä chili siemenet poistettuna 1 kpl
Rypsiöljy 1 rkl

Kuumenna öljy kattilassa, lisää joukkoon punasipuli ja freesaa hetki. Lisää kattilaan viinietikka ja vesi, anna kuumentua. Lisää hillosokeri. Anna kiehahtaa ja mausta suolalla, jäähdytä hetki ja lisää viipaloitu vihreä chili. Kaada kannelliseen astiaan ja anna tekeytyä yön yli.

Hampurilaisen valmistus:
Paista paistinpannulla öljy / voiseoksessa ananasviipaleet kauniin ruskeaksi. Laita ananasviipaleet pekonisten jauhelihapihvien päälle, päälle sinihomejuusto viipaleet. Kuumenna uunissa. Paahda briossi sämpylät voissa paistinpannulla. Kokoa lautaselle ja tarjoile punasipulihillokkeen kera.