Reseptit – Nauta & possu pihvit ja murekkeet

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Käsin paneroitu porsaanleike ja sinappi muhennettua perunaa (10:lle)

Käsin paneroitu porsaanleike ja sinappi muhennettua perunaa (10:lle)

Lagerblad käsin paneroitu porsaanleike tuotenro 6901 10 kpl ( n.1,4 kg )

Sinappi muhennettu peruna:
Rosamunda perunaa kuorittuna ja kuutioituna 1,2 kg
Sipulia kuutioituna 100 g
Turun sinappia 30 g
Kuohukermaa 6 dl
Voita 50 g
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Sinappi muhennetun perunan valmistus: Kuumenna kattilassa voi miedolla lämmöllä, lisää joukkoon sipulikuutio. Kuullota sipuli ruskeahkon väriseksi ja lisää perunakuutiot. Anna perunoiden kypsyä hieman kattilassa kauhalla sekoittaen. Lisää joukkoon Turun sinappi ja mausta suolalla, sekoita sinappi perunoiden joukkoon hyvin. Kaada perunoiden päälle kuohukerma ja anna kypsyä hiljaa muhien kypsäksi. Tarkista suola ja mausta mustapippurilla.

Persilja maustevoi:
Suolaton meijerivoi 300 g
Lehtipersilja hienonnettuna 20 g
Sitruunan mehu vasta puristettuna 2 rkl
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Persiljavoin valmistus:
Anna meijerivoin notkistua huoneen lämmössä pari tuntia. Lisää joukkoon persiljahake ja sitruunanmehu. Vatkaa kierrevatkaimella voi vaahdoksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta maustevoi leivinpaperille ”tankomaiseen” muotoon. Kääri leivinpaperin avulla maustevoista tanko, kääri ja sulje päät, nosta kylmään.

Peruna chips valmistus:
Rosamunda perunaa kuorittuna ja siivutettuna 300g
Ryöppää perunaviipaleet voimakassuolaisessa vedessä n.1 min. Nosta perunaviipaleet reikäkauhalla paperin päälle kuivahtamaan. Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180c ja friteeraa perunalastut rapeiksi. Suolaa friteerauksen jälkeen.

Sitruuna carnityyri:
Sitruunaviipaleita paksuhkoja 10 kpl
Meijerivoita 20 g

Kuumenna paistinpannu, lisää meijerivoi ja sitruunaviipaleet. Paista sitruunaviipaleet tummanruskeiksi. Nosta paistinpannulta ja jäähdytä. Leikkaa persilja-maustevoi viipaleiksi ja nosta paistetun sitruunaviipaleen päälle. Tarjoile käsin paneroitujen porsaanleikkeiden kanssa.

Pekoninen hampurilainen paistetulla ananaksella ja sinihomejuustolla (10:lle)

Lagerblad pekoninen jauhelihapihvi 180 g tuotenumero 8073

Pekoninen jauhelihapihvi 180g 10 kpl
Iso briossisämpylä (hampurilaissämpylä) 10kpl
Tuore ananas viipale, kuorittu ja keskikohta poistettuna 10 siivua
Sinihomejuusto viipale 10 viipaletta (n.400g)

Punasipulihilloke valmistus:
Punasipulia kuorittuna ja viipaloituna 400g
Vettä 2 dl
Valkoviinietikka ½ dl
Hillosokeri 1 dl
Suola ½ tl
Tuore vihreä chili siemenet poistettuna 1 kpl
Rypsiöljy 1 rkl

Kuumenna öljy kattilassa, lisää joukkoon punasipuli ja freesaa hetki. Lisää kattilaan viinietikka ja vesi, anna kuumentua. Lisää hillosokeri. Anna kiehahtaa ja mausta suolalla, jäähdytä hetki ja lisää viipaloitu vihreä chili. Kaada kannelliseen astiaan ja anna tekeytyä yön yli.

Hampurilaisen valmistus:
Paista paistinpannulla öljy / voiseoksessa ananasviipaleet kauniin ruskeaksi. Laita ananasviipaleet pekonisten jauhelihapihvien päälle, päälle sinihomejuusto viipaleet. Kuumenna uunissa. Paahda briossi sämpylät voissa paistinpannulla. Kokoa lautaselle ja tarjoile punasipulihillokkeen kera.