Reseptit - Rahkapannukakku, Blini, Lasagne, piiraat - Lagerblad Foods

Reseptit – Rahkapannukakku, Blini, Lasagne, piiraat

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Rahkapannukakku suklaajäätelöllä ja banaanilla (10:lle)

Rahkapannukakku 800 g (2 kpl / annos)

Lisukkeet:
Suklaajäätelöä 1 litra
Banaania kuorittuna ja paloiteltuna 600 g
Mansikoita halkaistuna 20 kpl
Mustikoita koristeluun

-Lämmitä rahkapannarit 150 c uunissa lämpimiksi.
-Tarjoile pannarit suklaajäätelön, banaanin ja marjojen kanssa

Rahkapannukakku, piparkakkumousse & omenahilloke (10:lle)

Rahkapannukakku 20 kpl

Piparkakkumousse: Tuorejuusto 600 g
Kuohukerma 100 g
Tomusokeri 20 g
Piparkakku 100 g

Valmistus
- Laita kulhoon tuorejuusto, kuohukerma, tomusokeri ja vaahdota kuohkeaksi. - Murskaa piparkakut hienoksi muruksi - Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen piparkakkumurut. - Laita piparkakkuvaahto kylmään tekeytymään hetkeksi.

Omena kuorittu ja kuutioitu (esim Granny Smith) 600 g
Hillosokeri 300 g
Sitruunankuori 10 g
Kanelitanko kokonainen 2 kpl
Tähtianis kokonainen 1 kpl

Valmistus:
- Laita omenakuutiot kattilaan miedolle lämmölle, sekoittele varovasti - Raasta pesty sitruuna (vain keltaista pintaa) - Kun omenoista alkaa irrota nestettä lisää mausteet ja hillosokeri - Anna kiehua hiljalleen n. 5min kunnes sokeri on täysin lionnut ja kirkastunut - Kaada kannelliseen astiaan ja nosta jääkaappiin. Anna tekeytyä yksi vuorokausi.

Wanhanajan Kasvispiirakka & grillattu kasvissalaatti 10:lle

Lagerblad Foods Wanhanajan kasvispiirakka 500 g, tuote nro 6203 1 kg

Grillatut kasvikset:
Kesäkurpitsaa 400 g
Varhaisporkkanaa 20 kpl
Kukkakaalia 500 g

Paloittele kasvikset. Öljyä kauttaaltaan ja pariloi kypsiksi. Mausta suolalla.

Uunisipulit:
Varhaissipuli naatteineen 10 kpl
Arla meijerivoi 100 g
Suolaa maustamiseen
Folio paloja 20 kpl

Leikkaa varhaissipuleista tummimmat varret pois. Kääri varhaissipulit folioon siten, että kaikkiin nyytteihin tulee nokare voita ja mausta suolalla. Kääri umpeen niin, että varsi jää ulkopuolelle. Kypsennä 180c uunissa kypsiksi.

Lisukkeena:

Paistettuja retiisejä ja paistettuja keltasieniä

Wanhanajan Kaalipiirakka & haudutettua sipulia 10:lle

Lagerblad Foods Wanhanajan kaalipiirakka 500 g, tuote nro 6202 1 kg

Uuni juurekset:
Varhaispalsternakka 200 g
Kuorittu varhaisporkkana 200 g
Rypsiöljy ½ dl
Suolaa maustamiseen

Leikkaa palsternakat pituussuunnassa lohkoiksi ja porkkana pituussuuntaan halki. Öljyä kauttaaltaan ja kypsennä 180c uunissa kypsiksi ja mausta suolalla.

Uunisipulit:
Varhaissipuli naatteineen 10 kpl
Arla meijerivoi 100 g
Suolaa maustamiseen
Folio paloja 20 kpl

Leikkaa varhaissipuleista tummimmat varret pois. Kääri varhaissipulit folioon siten, että kaikkiin nyytteihin tulee nokare voita ja mausta suolalla. Kääri umpeen niin, että varsi jää ulkopuolelle. Kypsennä 180c uunissa kypsiksi.

Punaviini sipuli:
Banaanishalotti sipuli 10 kpl
Sooci paahdettu kanaliemi 5 dl
Punaviini 5 dl
Tumma sokeri 20 g
Ripaus suolaa

Kuori sipulit, mittaa kattilaan kaikki aineet, kuumenna ja anna hautua, kunnes sipulit ovat kypsiä.

Lisukkeena:

Paistettuja siitakesieniä ja punaherukkaa

Wanhanajan Lihapiirakka lihaliemessä 10:lle

Lagerblad Foods Wanhanajan lihapiirakka 500 g, tuote nro 6201 1 kg

Lihaliemi:
Sooci paahdettu lihaliemi 2 litr.
Varhaissipuli 100 g

Kaada lihaliemi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kasaan niin, että jäljellä on 1,5 litraa. Hienonna varhaissipuli.

Wanhanajan Lohipiirakka & mummon kurkkuja 10:lle

Lagerblad Foods Wanhanajan lohipiirakka 500 g, tuote nro 6200 1 kg

Paistettu kurkku:
Kurkkua kuorittuna 1 kg
Arlan meijerivoita 50 g
Suolaa maustamiseen
Tillinoksia koristeluun

Pyörittele pariisin perunaraudalla kuoritusta kurkusta palloja. Kuumenna paistinpannulla voi kiehuvaksi, paista kurkkupallot ja mausta suolalla. Viimeistele tillillä.

Lisukkeena:
Knorr hollandes ja tomaatin marjoja

Kasvispiiras & salaattimix ja paahdettuja viikunoita 10:lle

Lagerblad Foods Kasvispiiras 100 g, tuote nro 6103 10 kp

Salaattimix:
Rosesalaatti 100 g
Punamangoldi 100 g
Tammenlehvä 100 g
Jääsalaatti 200 g
Baby pinaatti 50 g
Suolaa maustamiseen

Revi salaatit jääveteen, anna seistä jääkaapissa n.1 tunti. Nosta salaatit valumaan lävikköön, nosta kulhoon ja mausta suolalla.

Kastike:
Unilever sitruuna -vinegrette

Viikuna:
Tuoreita viikunoita 10 kpl
Sokeria

Halkaise viikunat pituussuunnassa, ripottele leikkuupinnoille sokeria ja polta pinnat.

Lihapiiras & marinoidut uunijuurekset 10:lle

Lagerblad Foods Lihapiiras 100 g, tuote nro 6101 10 kpl

Marinoidut juurekset:
Palsternakkaa kuorittuna 100 g
Porkkanaa kuorittuna 200 g
Bataattia kuorittuna 100 g
Kuoripäällistä perunaa 200 g
Rose-salaattia 100 g
Öljyä
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen
Tuoretta minttua viimeistelyyn

Kuutio kaikki juurekset, öljyä kauttaaltaan, mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda juurekset uunissa 180c kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Revi rose-salaatti rouheiksi paloiksi, lisää lämpimien juuresten joukkoon ja viimeistele mintulla.

Lohipiiras, mehustettu salaatti & pikkelöidyt juurekset 10:lle

Lagerblad Foods Lohipiiras 100 g, tuote nro 6100 10 kpl

Mehustettu salaatti:
Rosesalaatti 100 g
Punamangoldi 100 g
Tammenlehvä 100 g
Jääsalaatti 200 g
Baby pinaatti 50 g
Suolaa maustamiseen

Revi salaatit jääveteen, anna seistä jääkaapissa n.1 tunti. Nosta salaatit valumaan lävikköön, nosta kulhoon ja mausta suolalla.

Kastike:
Unilever sitruuna vinegrette

Pikkelöidyt juurekset:
Raitajuuri kuorittuna 200 g
Keltajuuri kuorittuna 200 g

Leikkaa juureksista mahdollisimman ohuita viipaleita ja laita pikkelöitymään.

Pikkeliliemi:
Etikka 1 dl
Sokeri 2 dl
Vesi 3 dl
Ripaus suolaa

Valuta metsäsienet, mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Kiehauta. Jäähdytä pikkeliliemi jääkaapissa, kaada juuresviipaleiden päälle ja anna tekeytyä vuorokausi.

Ruohosipulimajoneesi:
Hellmans majoneesi 150 g
Oliiviöljy 1 dl
Ruohosipuli 30 g
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Lisää kulhoon rouhittu ruohosipuli ja oliiviöljy. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita Hellman’s majoneesi yrttiöljyyn. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Blini 28 g & herkulliset lisukkeet (10:lle)

Lagerblad Foods Blini 28 g, tuotenro 4098 30 kpl

Graavilohitartar:
Graavattu lohi 250 g
Tilli tuore 20 g

Kuutio graavilohi, hienonna tilli ja sekoita. Laita kylmään tekeytymään.

Savuporomousse:
Kylmäsavuporonpaisti 100 g
Arla tuorejuusto 150 g
Ruohosipuli tuore 20 g

Kuutio kylmäsavuporo, hienonna ruohosipuli ja sekoita tuorejuustoon. Laita kylmään tekeytymään.

Vaahdotettu smetana:
Arla smetana 300 g
Ripaus suolaa

Laita smetana kulhoon ja mausta suolalla. Vatkaa smetana vaahdoksi ja laita kylmään.

Valutettu muikun mäti:
Muikunmäti 300 g
Ripaus suolaa tarvittaessa

Laita kulhon päälle verkkosiivilä, kaada muikunmäti siivilään. Peitä kelmulla ja nosta kylmään.

Pikkelöidyt sienet:
Metsäsienikuutioita 250 g Etikka ½ dl Sokeri 1 dl Vesi 1 ½ dl Ripaus suolaa

Valuta metsäsienet, mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Kiehauta ja kaada sienten päälle. Anna tekeytyä kylmässä mielellään vuorokausi ennen tarjoilua.

Keittobanaanipihvi uppomunalla (10:lle)

Lagerblad Foods Keittobanaanipihvi 60 g tuotenro 4084 10kpl

Kuumenna esilämmitetyssä 160c uunissa n.12 minuuttia.

Paahdettu pekoni:
Aamiaispekonia 500 g
Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Laita pekoni esilämmitettyyn 180c uuniin, paahda rapeiksi.

Tomaatti linssit:
Punaisia linssejä 3 dl
Kasvislientä 6 dl
Paseerattua tomaattia 2 dl
Suolaa maustamiseen
Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Kaada kattilaan kasvisliemi ja paseerattu tomaatti, kuumenna. Lisää joukkoon punaiset linssit ja keitä n.15 min, kunnes linssit ovat kypsiä.

Uppomunat:
Kananmunia 10 kpl
Vettä 2 litraa.
Väkiviinaetikkaa 1 dl
Kuumenna vesi ja etikka kattilassa poreilevaksi. Riko kananmuna esim. kahvikuppiin, tee etikka veteen vispilällä kierre. Kaada kananmuna varovasti pyörivään etikka veteen ja kypsennä 4 minuuttia. Nosta uppomuna reikäkauhalla kulhoon jossa on jäävettä, jotta kypsyminen pysähtyy. Nosta jäähtyneet uppomunat voidellulle uunipellille, jotta voi halutessa lämmittää ne uunissa.

Tuore lehtipinaatti:
Lehtipinaattia 300 g
Kuullota lehtipinaatti paistinpannulla öljyssä, mausta suolalla.

Valurautapannulla paistettu blini siianmäti mousse-täytteellä (10:lle)

Lagerblad buffa blini 50 g tuotenumero 4099

Valurautapannulla paistettuja blinejä 20 kpl

Siianmätimousse valmistus:
Smetanaa 450 g
Siianmätiä valutettuna 150 g
Tilliä hienonnettuna 1 rku
Mustapippuria rouhittuna
Suolaa maustamiseen

Vaahdota kierrevatkaimella smetana kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon siianmäti ja hienonnettu tilli, sekoita varovasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kylmään tekeytymään.

Tarjoilu:
Kuumenna blinit 180c uunissa n. 4 – 6 min niin, että pinta on rapea. Anna jäähtyä hetki, täytä siianmäti moussella ja halkaise blini. Tarjoile voisulan ja hienonnetun punasipulin kanssa.

Suomi