Reseptit – Blini, lasagne, piiraat

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
Keittobanaanipihvi uppomunalla (10:lle)

Lagerblad Foods Keittobanaanipihvi 60 g tuotenro 4084 10kpl

Kuumenna esilämmitetyssä 160c uunissa n.12 minuuttia.

Paahdettu pekoni:
Aamiaispekonia 500 g
Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Laita pekoni esilämmitettyyn 180c uuniin, paahda rapeiksi.

Tomaatti linssit:
Punaisia linssejä 3 dl
Kasvislientä 6 dl
Paseerattua tomaattia 2 dl
Suolaa maustamiseen
Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Kaada kattilaan kasvisliemi ja paseerattu tomaatti, kuumenna. Lisää joukkoon punaiset linssit ja keitä n.15 min, kunnes linssit ovat kypsiä.

Uppomunat:
Kananmunia 10 kpl
Vettä 2 litraa.
Väkiviinaetikkaa 1 dl
Kuumenna vesi ja etikka kattilassa poreilevaksi. Riko kananmuna esim. kahvikuppiin, tee etikka veteen vispilällä kierre. Kaada kananmuna varovasti pyörivään etikka veteen ja kypsennä 4 minuuttia. Nosta uppomuna reikäkauhalla kulhoon jossa on jäävettä, jotta kypsyminen pysähtyy. Nosta jäähtyneet uppomunat voidellulle uunipellille, jotta voi halutessa lämmittää ne uunissa.

Tuore lehtipinaatti:
Lehtipinaattia 300 g
Kuullota lehtipinaatti paistinpannulla öljyssä, mausta suolalla.

Valurautapannulla paistettu blini siianmäti mousse-täytteellä (10:lle)

Lagerblad buffa blini 50 g tuotenumero 4099

Valurautapannulla paistettuja blinejä 20 kpl

Siianmätimousse valmistus:
Smetanaa 450 g
Siianmätiä valutettuna 150 g
Tilliä hienonnettuna 1 rku
Mustapippuria rouhittuna
Suolaa maustamiseen

Vaahdota kierrevatkaimella smetana kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon siianmäti ja hienonnettu tilli, sekoita varovasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kylmään tekeytymään.

Tarjoilu:
Kuumenna blinit 180c uunissa n. 4 – 6 min niin, että pinta on rapea. Anna jäähtyä hetki, täytä siianmäti moussella ja halkaise blini. Tarjoile voisulan ja hienonnetun punasipulin kanssa.