Reseptit ja käyttövinkit

Makoisat reseptit ja käyttövinkit

Lagerbladin kypsät pakasteet ovat käyttövalmiita. Mausta ja muuntele, vaihtele lisukkeita!
HALLOUM-PUNAJUURIPIHVIT CAPONATA

1,5 kg Lagerblad Halloum-punajuuripihvi 50 g tuotenumero 4085

Kikherne-caponata:
400 g kuutioitua munakoisoa
400 g kuutioitua kesäkurpitsaa
150 g kuutioitua punaista paprikaa
100 g pilkottua varsiselleriä

Kastike:
0,5 k Knorr Tomatino 3 kg
1 dl Hellmann’s sitruunavinegrettiä 1 l
0,25 dl Knorr kasvisfondi, tiiviste 1 l
20 g Knorr Valkosipuli Puré professional 750 g
7 g Knorr Savuchili Puré professional 750 g
1 g Oregano
Suola ja mustapippuri

80 g kivettömiä oliiveja
50 g pieniä kapriksia
200 g valutettuja kypsiä kikherneitä
Leikattua persiljaa

Laita kasvikset uunipellille ja paahda 220 asteessa 110 minuutin ajan. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada paahdettujen kasvisten päälle. Sekoita ja paahda kasviksia vielä 200 asteessa 20 minuutin ajan. Lisää lopuksi oliivit, kaprikset ja kikherneet. Koristele persiljalla.

HERNE-LANTTUPIHVI, TILLI-FENKOLISIEMENKASTIKETTA JA SÄRÄJUUREKSIA

1,5 kg Lagerblad Herne-lanttupihvi 50 g tuotenumero 4074

Tilli-fenkolinsiemenkastike:
2 dl kermaviiliä
2 dl Hellmann’s täysmajoneesia 5 kg
2 g fenkolinsiemeniä
15 g leikattua tilliä
suola ja mustapippuri

Säräjuurekset:
300 g lohkottua palsternakkaa
500 g lohkottua porkkanaa
400 g lohkottua lanttua
200 g lohkottua juuriselleriä
150 g lohkottua sipulia
1 dl Flora Aromiöljyä 2,4 l
10 g sokeria
6 g suolaa

Sekoita kermaviili, majoneesi, fenkolisiemenet ja tilli keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele kasvikset aromiöljyssä ja mausta. Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

COCKTAILPYÖRYKÄT BBQ

800 g Lagerblad naudan lihapyörykkä 16 g tuotenumero 6036

BBQ-kastike:
1 dl fariinisokeria
0,8 dl punaviinietikkaa
1 dl coca cola
1 dl Knorr Ketjap Manis soija 1 l
10 g Knorr Savucili puré professional 750 g
4,5 dl Knorr Tomatino 3 kg

Viimeistely:
leikattua ruohosipulia
tuoretta chiliä
paahdettuja seesaminsiemeniä

Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 1 tunnin ajan. Pyöritä kuumat lihapullat BBQ-kastikkeessa ja koristele. Tarjoile loput kastikkeesta kipossa.

KÄRISTETTY JÄRVIKALAMUREKE, PIPARJUURIVOI JA KUKKAKAALIA KOLMELLA TAVALLA ( 10:LLE )

Järvikalamureke 8206 1,8kg
Piparjuuri raastettuna 100g
Voi laktoositon 300g
Kukkakaali kokonainen 3kg
Kuohukerma 1-2dl

Pikkelöintiliemi:
Väkiviinaetikka 2dl
Sokeri hieno 2dl
Vesi 4dl
Suola 1tl

Pikkelöidyt kukkakaalinlehdet:
Mittaa kattilaan kaikki pikkelöintiliemi ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa kukkakaalin lehdet ja poista paksuhko kanta. Lisää kukkakaalinlehdet kiehuvaan pikkelöintiliemeen, anna kiehua 2min. Kaada astiaan ja nosta kylmään tekeytymään muutamaksi tunniksi.

Paahdetut kukkakaalin rangat:
Irrota kukkakaalin nuput Leikkaa kukkakaalinrangat viipaleiksi, öljyä ja suolaa. Levitä uunipellille, paahda 200c uunissa kunnes pinta tummuu lähes mustaksi. Tarkista kypsyys!

”poltettu” kukkakaali puree:
Öljyä, suolaa ja sokeroi kukkakaalin nuput. Levitä uunipellille, paahda 200c uunissa kunnes pinta muuttuu lähes mustaksi. Kun kukkakaalin nuput ovat kypsiä, soseuta kuohukerman kanssa pyreeksi. Mausta suolalla.

Käristetty järvikalamureke:
Viipaloi mureke ja paista voi-öljyseoksessa paistinpannulla kauniin ruskeaksi.

Piparjuurivoi:
Lisää murekkeen paiston jälkeen pannulle voi ja raastettu piparjuuri. Anna piparjuuren paahtua miedolla lämmöllä kauniin ruskeaksi. Kokoa annos ja tarjoile kuumana. koristele tillinoksilla.

LÄMMIN BROILER-CAESAR SÄNKKÄRI ( 10:LLE )

Marinoitu ja paahdettu broilerpaistileike 7611 1,2 kg
Maalaisleipä 20 viipaletta
Romaine salaatti 400g
Pekoni viipale 300g (20 viipaletta)
Parmesanlastu 50g
HELLMAN’s Caesarkastike 400g

  • Paahda pekoniviipaleet rapeiksi pellin päällä 160c uunissa
  • Revi pesty romaine salaatti käsin paloiksi
  • Paahda maalaisleipä viipaleet paistinpannulla voi-öljy seoksessa kullanruskeiksi.
  • Kuumenna broilerin paistileikkeet 200C uunissa 14min ja viipaloi
  • Pyöräytä romaine salaatti Caesar kastikkeessa
  • Kokoa lautaselle ja tarjoile lämpimänä
MARINOITU JA PAAHDETTU BROILERIN PAISTILEIKE, INDONESIALAINEN KARAMELLIKASTIKE ( 10:LLE )

Marinoitu ja paahdettu broilerin paistileike 7611 1.8 kg
Kuumenna 200c esilämmitetyssä uunissa 14 – 15 min

Karamellikastike:
Vesi 1 litra
Maizena Tapioka 50g
Fariinisokeri 500g
Valkoviinietikka 4 dl
Knorr Sambal Manis Soija 6 dl
Kanelitanko 2kpl
Tähtianis 2 kpl
Knorr Fond Kana 150g

Sekoita vesi ja Maizena tapioka. Mittaa aineet kattilaan, yhdistä ja kiehauta.

Paahdetut bataattilohkot:
Bataatti punainen 1,2 kg

Leikkaa kuorelliset bataatit isoiksi lohkoiksi Öljyä ja suolaa. Levitä uunipellille ja kypsennä 180c uunissa

Koristele annokset rouhitulla suolapähkinällä ja kevätsipulilla.

PERINTEINEN POSSUPYÖRYKKÄ RUSKEASSA KASTIKKEESSA 10:LLE

8050 Perinteinen possupyörykkä 30g 1,5kg
Ruskeakastike: Garde D’or ruskeakastike pasta 250g
Vesi 1 litra
Knorr Professional Fond Härkä 1 desilitra
Kuohukerma laktoositon 1 desilitra
Tomaattipure 20 grammaa
Voi laktoositon 20 grammaa
Laakerinlehti 3 kappaletta
Maustepippuri kokonainen 1 gramma
Hienosokeri 5 grammaa

Valmistusohje

  • Murskaa pippurit ja laakerinlehdet, kääri kankaaseen maustepussiksi
  • Sulata voi kattilassa, freesaa tomaattipure sokerin ja maustepussin kanssa
  • Lisää kattilaan vesi, kerma ja härkä fondi
  • Anna hautua miedolla lämmöllä 15min, nosta maustepussi pois kattilasta
  • Lisää ruskeakastike pasta paloina joukkoon sekoittaen huolellisesti
  • Anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin
  • Laita perinteiset possupullat uunivuokaan ja kaada kastike päälle
  • Laita kansi päälle ja anna hautua 160c uunissa kunnes sisälämpö on 72

MUSTAHERUKKASILAKAT

Lupasimme reseptin mustaherukkasilakoista. Tässäpä tämä:

2dl vettä
1dl etikkaa
1dl sokeria
100g mustaherukoita.

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä n. 20min. Voit käyttää liemen sellaisenaan tai paseerata sen. Kaada kuuma liemi jäisten valurautapannulla paistettujen silakoiden päälle. Anna tekeytyä pari päivää kylmässä peitettynä.

Silakat sointuvat kylmään pöytään näin joulun lähestyessä ja muutenkin.

Herkkua tulee myös esim. Paahdetun, voilla sipaistun ruisleivän kyytiin lastattuna seurana vaikkapa vaahdotettua tilli-smetanaa.

PAISTETUT MUIKUT LASIMESTARIN TAPAAN (10 hlölle)

8203 Paistettu muikku 1 kg
Vettä 6 dl
Väkiviinaetikka 3 dl
Sokeri 3 dl
Suola 1 tl
Punasipuliviipale 80 g
Porkkanaviipale 80 g
Maustepippuri kokonainen 15 kpl
Piparjuurilastu 5 g
Laakerinlehti 2 kpl

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä n.10min.

Kaada kuuma liemi muikkujen päälle ja anna jäähtyä ennen jääkaappiin laittoa.

Anna maustua kylmässä pari päivää ennen tarjoilua.

PAISTETUT SILAKAT KOHTAA JOULUN (10 hlölle)

8225 Paistettu silakka 1 kg
Vettä 6 dl
Väkiviinaetikka 3 dl
Sokeri 3 dl
Suola 1 tl
Sipuli kuutioituna 50 g
Kanelitanko 2 kpl
Neilikka 10 kpl
Tähtianis 2 kpl
Inkivääri tuorelastuina 15 g
Appelsiininkuori 15 g

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä n.10min.

Kaada kuuma liemi silakoiden päälle ja anna jäähtyä ennen jääkaappiin laittoa.

Anna maustua kylmässä pari päivää ennen tarjoilua.

JOULUINEN POSSU–MUSTAHERUKKAPYÖRYKKÄ MUSTAHERUKKAKASTIKKEESSA (10 HLÖLLE)

1,5 kg Jouluinen possu–mustaherukkapyörykkä 8045

Mustaherukkakastike:

Knorr paistinkastike pasta 240g
vesi 1 litra
fariinisokeri 60g
mustaherukkahyytelö 60g
mustaherukka pakaste 120g

Laita kattilaan fariinisokeri, mustaherukkahyytelö ja pakaste mustaherukat. Kuullota kattilassa kunnes mustaherukat ja fariinisokeri on sulanut. Kaada päälle vesi ja anna kuumentua. Sekoita joukkoon paistinkastike pasta ja anna kiehua muutama minuutti. Laita jäiset jouluiset possu– mustaherukka pyörykät voideltuun uunivuokaan. Kaada kuuma mustaherukkakastike päälle, peitä vuoka kannella. Kuumenna jouluiset possu–mustaherukkapyörykät 180C uunissa n.1h.

Mustaherukka – kermaviili vihmoite:

Mustaherukka pakaste 50g
ruskea sokeri 5g
rosmariinin oksa n. 1g
vesi 20g
kermaviili 200g
sinappi 6g

Laita kattilaan pakaste mustaherukat, ruskea sokeri, rosmariini ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä n. 10min. Laita kulhon päälle siivilä ja kaada liemi siivilään. Soseuta, paseeraa siivilän läpi ja jäähdytä. Mittaa astiaan kermaviili, sinappi ja paseerattu mustaherukka, sekoita ja anna tekeytyä.

Tarjoiluehdotus:

Rosmariinin kanssa paahdetut siikli perunat ja kypsät särä juurekset

CHORIZOPASTAA CHIMICHURRIKASTIKKEELLA (10 hlölle)

Chimichurri

2,5 dl oliiviöljyä
2,5 rkl punaviinietikkaa
2,5 dl lehtipersiljaa
2,5 dl korianteria
4 kpl valkosipulin kynttä
1 tuore chili
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Hienonna kuorittu valkosipuli ja chili sekä lehtipersilja ja korianteri. Yhdistä aineet keskenään ja sekoita joukkoon oliiviöljyä ja viinietikkaa. Sekoita hyvin ja mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden ajan.

400 g Lagerbladin chorizopyörykkää
800 g Lagerbladin urugualaista chorizomakkaraa
Pappardelle-pastaa

Leikkaa chorizomakkara viipaleiksi. Paista paistinpannulla kauniin ruskeaksi yhdessä chorizopyöryköiden kanssa. Keitä Pappardelle-pasta paketin ohjeiden mukaan.

Yhdistä keitetty pasta ja paistetut chorizot öljyineen. Lisää joukkoon chimichurri kastike ja sekoita hyvin. Koristele annos tuoreella korianterilla sekä chiliviipaleilla.

SILAKKALEIPÄSET (10 henkilölle)

20 kpl Lagerbladin paistettuja silakoita
20 palaa ruisleipää

Etikkaliemi: 250 g väkiviinaetikkaa
250 g hienoa sokeria
500 g vettä
250 g hienonnettua sipulia
25 g sinapinsiementä
Keitä liemi kasaan.

Levite:
375 g smetanaa
25 g hienonnettua tilliä
suolaa
mustapippuria
Vaahdota smetana ja lisää tilli sekä suola ja pippuri.

Leikkaa jäiset silakat halki kahteen osaan. Kaada kuuma etikkaliemi pakastettujen silakoiden päälle ja anna niiden marinoitua jääkaapissa 2 vrk. Pursota levitettä ruisleivälle ja asettele silakkafileet sen päälle. Tarjoile lounasleipänä tai pienenä cocktailpalana!

HIRVIWALLENBERG, RIISTAKASTIKETTA JA SYKSYINEN PAAHDETTU JUURESSALAATTI

Kuullota kattilassa yksi pilkottu sipuli ja porkkana, 2 oksaa timjamia, oksa rosmariinia, 4 kpl katajanmarjaa sekä 1 rkl herukkahyytelöä. Lisää 0,5 dl riistalientä, 2 dl kuohukermaa ja 1 dl smetanaa. Keitä kasaan. Suurusta Maizenalla (veteen liotettu). Paahda pannussa erilaisia syksyn juureksia ja tarjoile uunissa lämmitetyn Hirviwallenbergin ja riistakastikkeen kera!

Vinkki: Kokeile riistaruokien seuralaisena kirpakkaa C-vitamiinipommia, pihlajanmarjahyytelöä.

PUNAJUURI-OHRATTO 4:LLE

Tarjoile uutuus Kirjolohi-silakkamurekepihvi maukkaan punajuuri-ohraton sekä juurisellerikastikkeen kera. 

Salottisipuli kuorittuna1 kpl
Punajuuri kuorittuna1 kpl (n. 100 g)
Ohrasuurimoita100 g
Kalalientä5 dl
Voita15 g
Suolaa½ tl
Pippuria rouhittuna

Liota ohrasuurimoita kylmässä vedessä noin tunnin ajan. Kaada suurimot siivilään ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Kuutioi salottisipuli ja kuullota voissa kattilassa. Raasta punajuuri hienolla terällä. Lisää valutetut ohrasuurimot ja puolet kalaliemestä kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää lientä vähitellen ja hauduta kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi raastettu punajuuri ohrattoon, laita kansi päälle ja anna tekeytyä. Tarkista maku ja tarjoile!

JUURISELLERIKASTIKE 4:LLE
Juuriselleriä kuorittuna300 g
Kuohukermaa1 dl
Sellerin keitinlientä1 dl
Sitruunamehua½ rkl
Ruohosipulia hienonnettuna1 rkl
Suolaa½ tl
Pippuria rouhittuna

Leikkaa kuorittu selleri kuutioiksi ja laita kattilaan. Kaada vettä kattilaan siten, että sellerikuutiot peittyvät kunnolla ja keitä sellerikuutiot kypsäksi kannellisessa kattilassa. Nosta kypsät sellerikuutiot reikäkauhalla kattilasta ja soseuta sauvasekoittimella. Keitä sellerin keitinvettä kokoon niin, että jäljellä on noin 1 dl. Lisää selleriliemeen kuohukermaa ja kuumenna. Lisää kuuma liemi sellerisoseeseen ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja rouhitulla pippurilla sekä lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli. Tarkista maku ja tarjoile!

FALAFEL-BURGERI

Kevyemmin kohti kevättä! Tee raikas vegeburgeri Lagerbladsin falafelpihvillä ja maukkailla lisukkeilla kuten pikkelöity punasipuli, kurkkutsatsiki ja erilaiset raikkaat vihannekset.

Lämmitä falafelpihvit pannulla tai uunissa. Kokoa mehevät ja maukkaat burgerit juuri ennen tarjoilua.

LAMMASPYÖRYKÄT

Lammaspyörykät muuntuvat moneksi, niitä voi tarjoilla esim. kreikkalaiseen tapaan yrttijogurtin ja perunasalaatin kera tai kuten kuvassa näkyy klassiseen tapaan keitettyjen perunoiden ja kauden kasvisten kera.

KIRJOLOHIPYÖRYKÄT

Tarjoile kirjolohipyöryköitä raikkaan porkkana-kastikkeen sekä kauden juuresten tai vihannesten kanssa.

VALKOSIPULI-YRTTIVOI LAMMASPIHVI

Tarjoile pääsiäispöytään Lagerbladsin meheviä valkosipuli-yrttivoilla täytettyjä lammaspihvejä ratatouillen ja Hasselbladin perunoiden kera ja viimeistele kevyellä punaviinikastikkeella.

CHORIZOPYÖRYKÄT TOMAATTIKEITOSSA

Mehevä ja ruokaisa keitto talvipäivään! Käytä pohjana tomaattikeittoa ja lisää pannupaistetut chorizopyörykät sekä viimeistele smetanalla. Helppoa ja maukasta!