Keittiömestarin blogi - Lagerblad Foods

Keittiömestarin blogi

Keittiömestarin fiiliksiä keittiöstä

Keittiömestari Timo Luotonen kirjoittaa tälle palstalle ajatuksia ruoasta ja ruoanlaitosta. Ideoita ja inspiraatiota, vinkkejä ja tarinoita!

Mitä on ruoka? Se on fiilistä. Näin itse sen koen. Ihminen ei näe totuutta vaan totuus on se, minkälaisena ihminen sen näkee. Tämän takia makuasioista pitää kiistellä. Oma suu ja maukuaisti on paras tuomari.

Itse olen aloittanut ruoan parissa 16-vuotiaana Turussa. Pääsin kölviksi eli keittiöharjoittelijaksi. Tämäkin ammattikunta on nykyään kuopattu. Sääli. Tuolloin paras tapa päästä jyvälle ammattikeittiötyöskentelystä oli mennä kölviksi. Kölvi oli keittiön nopein eläin, kuten siihen aikaan kokit leikkisästi sanoivat.

Minulla on ollut onni työskennellä suurien ja ammattitaitoisten ihmisten kanssa erityyppisissä paikoissa. Ruoan laittamisen taito on rakentamista. Mitä vahvemmat perustat, sen kestävämpi rakennus. Kaikki lähtee nollasta, kukaan ei synny kauha kädessä. Kaikki eivät halua olla kokkeja, mutta kaikilla on suhde ruokaan.

Tuon todella lyhyesti asiani esiin. Tärkeintä tällä hetkellä työelämässäni on Lagerblad Foods, jota olen ollut perustamassa. Yksityiselämässäni tärkeää on perhe ja harrastukset. Balanssi ja harmonia kaiken kesken on taitolaji, joka täytyy opetella. Sen pohjalta syntyvät myös ruoan suhteen käyttövinkit ja kokeilut: ”Kun kaikki osa-alueet ovat kunnossa, lopputuloksena on nälätön perhe”.

Tällä palstalla haluan kertoa omia näkemyksiäni arkiruoanlaitosta, jossa vinkki on joskus helpottava tekijä. Tarkoituksena ei ole opettaa vaan kannustaa. Vinkin tarkoitus on herättää ajatuksia, josta saattaa seurata toimintaa.

Fiiliksellä kohti huikeutta!
Timo Luotonen

Fiiliksiä keittiöstä

  • Ajatuksia suomalaisuudesta
    by Fiiliksiä keittiöstä on 14 syyskuun, 2015 at 6:09 am

    Olen joutunut pohtimaan syvällisesti sanan suomalainen merkitystä. Onko tuo sana raaka-aineen tai tuotteen nimen eteen liitettynä tae laadusta? Vastaan, […]

  • KEITTIÖMESTARIN KAUHASTA
    by Fiiliksiä keittiöstä on 22 tammikuun, 2015 at 9:08 am

    Tässä keittiössäme kehitetty resepti Lagerblad Lammaspullista talvipäivän ruokapöytään! Samaisen reseptin löydät myös tammikuun Pro Resto […]

  • Luomusta
    by Fiiliksiä keittiöstä on 4 joulukuun, 2014 at 8:48 am

    Olemme tehneet yhteistyötä EkoCentrian, valtakunnallisen kestävien elintarvikevalintojen kehittämisyksikön kanssa. Yksinkertaistettuna he esittivät […]

  • Ruokaa mennen tullen
    by Fiiliksiä keittiöstä on 10 lokakuun, 2014 at 8:14 am

    On the go -ruokailu ja street food eli niin sanotusti tien päällä ruokaileminen sekä katuruoka, alun perin katukojuista myyty pikkusyötävä, ovat […]

  • Suolapitoisuus puhuttaa
    by Fiiliksiä keittiöstä on 29 tammikuun, 2014 at 2:03 pm

    Keskitalven pakkasissa maistuvat makkarat. Tässä huikopala-annoksessa Lagerwurstin ja Urugualaisen chorizon seurana on hapankaalia, ranskankermaa ja […]

Suomi