Pääraaka-aineiden alkuperämaat | Lagerblad Foods

Pääraaka-aineiden alkuperämaat

Kuluttajatuotteiden lainsäädäntö muuttuu toukokuussa 2020 niin että pääraaka-aineiden alkuperämaat tulee ilmoittaa. Vaikka meillä ei ole kuluttajatuotteita, haluamme jo tässä vaiheessa kertoa mistä meidän tuotteiden pääainesosat tulevat. Alla lista käyttämistämme pääainesosista ja vieressä maa/maat, josta raaka-aine tulee.

Fetajuusto: Kreikka
Halloumijuusto: Kypros
Hauki: Kanada
Herne: Suomi
Hirvi: Suomi / Viro
Härkäpapu: Ranska
Kana / broiler: Suomi
Kananmuna: Suomi
Kantarelli: Puola
Kikherne: Turkki
Kirjolohi: Suomi / Ruotsi -> viljelty Suomessa / Ruotsissa
Kvinoa: Bolivia
Lahna: Suomi -> pyydetty rysällä Saaristomerestä
Lammas: Uusi-Seelanti / Espanja / Suomi
Lanttu: Suomi / Iso-Britannia
Lehtikaali: Ruotsi (tuore) / Belgia (pakaste)
Lohi: Norja
Maito: Suomi
Muikku: Suomi – > pyydetty nuotalla, troolilla tai rysällä Puru-, Hauki- ja Pihlajavedestä
Mustapapu: Kanada
Nauta: Suomi / Saksa
Palsternakka: Suomi / Hollanti
Peruna: Suomi
Pinaatti: Suomi / Belgia
Porkkana: Suomi / Hollanti
Poro: Suomi
Punajuuri: Suomi
Purjosipuli: Hollanti / Belgia
Ruokabanaani: Equador
Saksanhirvi: Espanja / Uusi-Seelanti
Sika: Suomi
Silakka: Suomi -> pyydetty rysällä, troolilla tai verkolla Itämerestä
Sipuli: Suomi / Hollanti
Särki: Suomi -> pyydetty nuotalla, rysällä tai katiskalla Säkylän Pyhäjärvestä, Lappajärvestä, Lestijärvestä tai Saaristomerestä